2022. 01. 25. kedd
Pál
: 361 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Fogvatartottak újították fel a bajai speciális lakásotthont

Fogvatartottak újították fel a bajai speciális lakásotthont
Zsiga Ferenc  |  2022. 01. 15., 09:45

A büntetés-végrehajtási szervezet 2021. december 27-én átadta a fogvatartotti munkával felújított, a Kalocsán és a kalocsai járásban is tevékenykedő Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató által fenntartott bajai speciális lakásotthont. Az otthonban családból kiemelt, speciális szükségletű fiúkat nevelnek.

A szegedi székhelyű Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató bajai speciális lakásotthonában nem került sor ombudsmani vizsgálatra, de a fenntartó jelezte, hogy a tárgyi feltételek javítása jelentősen hozzájárulna a gondozott fiatalok életkörülményeinek javításához. Erre tekintettel az alapvető jogok biztosának kérésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága felajánlotta a szükséges munkálatok kivitelezését.

A fogvatartottak a speciális lakásotthonban a belső terek kifestését, a bútorzat és a padlózat felújítását, valamint a nyílászárók cseréjét végezték el. A felújításon 8-16 fő fogvatartott december 3-tól december 20-ig, összesen 1968 munkaórában dolgozott.

Az átadáson részt vett Dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye megyéspüspöke is, aki, mint fenntartó vette át a megszépült épületet. A munkálatok mellett a büntetés-végrehajtás munkatársai játékokkal és édességekkel is kedveskedtek a gyermekeknek.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A felújítás jótékonysági tevékenység keretén belül valósult meg. Szinte valamennyi magyarországi börtönben zajlanak jóvátételi programok. Az elítéltek szívesen vállalják a munkát, segít nekik abban, hogy a társadalom hasznos tagjának érezzék magukat, hogy csökkenjen a bűncselekményük miatt a társadalom irányába érzett szégyenérzet, bűntudat, nem utolsósorban pedig változatosságot is hoz a bezárva töltött mindennapokba a kinti munka.

Legutóbb december 22-én adták át a szintén elítéltek által teljeskörűen felújított Rumi Gyermekotthont.
Forrás: BvOP

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>
2022. 01. 25., 13:19
Teljes terjedelmében égett egy személyautó az 5409-es út 2-es kilométerénél, Kiskunmajsa közelében. Még >>>
2022. 01. 25., 11:55
A Dunapatajhoz tartozó tó és környezete, az elmúlt néhány év során soha nem látott, többszáz millió forintos fejlesztésen esett át, de még átadásra sem kerül egy-egy beruházás eredménye, Dusnoki Csaba polgármester és csapata már a következőt tervezi. Még >>>
2022. 01. 25., 09:35
A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt feljelentést tett az illetékes ügyészségen. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés