2022. 06. 28. kedd
Irén, Levente
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Három év alatt tíz nyelvvizsga? Veled is megtörténhet!

Bényi Eszter  |  2017. 02. 23., 10:58

Még novemberben írtunk Cz. Nagy Zsófiáról, aki a tízedik (!) nyelvvizsgáját szerezte meg, mindössze három esztendő leforgása alatt. A végzős gimnazista lány különleges nyelvtanulásának történetét csodálkozva olvashattuk, hiszen sokunk akár egy-két idegen nyelv gyors elsajátításával is elégedett lenne, főleg ha azt bárhol, tanári segítség nélkül megtehetjük. Ehhez újra „házhoz jön” a segítség: a nagy érdeklődésre való tekintettel márciusban újra városunkba látogat a Kreatív Nyelvtanulási Módszer könyvbemutatója.

Több mint 13 ezren olvasták el tavaly novemberi írásunkat, ami egy fiatal gimnazista lány különleges nyelvtanulásáról szólt. Zsófia akkor még a tízedik nyelvvizsgájának eredményére várva számolt be nekünk arról, hogyan csinálta. Innen jelentjük, meglett a tízedik, és már a következőre készül, ezúttal is önállóan, otthonában, iskola után. Páratlan teljesítmény ez, de a módszer – amellyel Zsófi már 10 nyelvet elsajátított – nem kifejezetten teljesítményorientált, így

azoknak is hatalmas segítséget nyújt, akik csak lassabb tempóban, nehezebben tudnak előrehaladni az idegen nyelvek elsajátításában,

vagy eddig esetleg egyáltalán nem boldogultak vele.

Novemberben első alkalommal járt városunkban Behring Balázs, hogy a különleges nyelvtanulási módszert közelebbről bemutassa az itteni érdeklődőknek. A művelődési központ emeleti termébe zsúfolva hallgattuk a Kreatív Nyelvtanulási Módszer lényegét, miszerint tanári segítség nélkül, bárhol, egy praktikus dobozból tanulhatunk meg angolul, franciául, horvátul, oroszul, vagy spanyolul.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Bényi Eszter / KALOhírek archív

A 27 (!) sikeres nyelvvizsgával rendelkező Gaál Ottó szerző

Kreatív Nyelvtanulás tananyagai jelenleg 12 különböző nyelven vásárolhatók meg.

A látványos fejlődéshez mintegy heti 5-6 óra tanulást igényel a módszer, ezt az időt viszont praktikusan bárhol rászánhatjuk, így sem időhöz, sem helyhez nem vagyunk kötve.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Bényi Eszter / KALOhírek archív

Külföldi munkavállalás miatt szeretnénk tanulni? Vagy nem érezzük magunkat biztonságban külföldi nyaralásunkkor a nyelvismeret hiányában? Esetleg a karrierünkhöz elengedhetetlen nyelvvizsgára kell felkészülnünk? Vagy csak hobbi a nyelvtanulás? Egyre megy: a módszer mindegyik alternatívára megoldást nyújt. Az újszerű módszer fontos sajátossága, hogy életszerű és egyszerű, gyakorlatias helyzetei, példái nyomán már az első lecke után aktív nyelvhasználóként érezhetjük magunkat.A Kreatív Nyelvtanulási Módszer e-learning verziója tavalyi cikkünk publikálása óta egyébként a „2016. év honlapja” minőségi díját is elnyerte.

„Az oldal a tartalom mellett a kreativitásra kapta a legmagasabb pontszámot. Lenyűgözően sok, 10 különböző nyelven lehet több ezer mondatot elsajátítani, mindezt könnyedén, felesleges kattintások nélkül, bármilyen eszközön vagy operációs rendszeren. Nemcsak a tananyagok, a navigálás is szemléletes és könnyű, minden eszközön egyformán jól használható a kezdő szinttől a nyelvvizsgáig” – így a zsűri értékelése.

A tananyagok bemutatója alkalmával teljes részleteiben ismerhetjük meg az innovatív módszert, az ingyenes előadáson bátran kérdezhetünk a tanulás sikerességéről, vagy arról, hogyan kell használni a leckékhez tartozó hanganyagot, vagy egyáltalán mennyi időt vesz igénybe egy idegen nyelv középszintű megtanulása.

A nagy sikerre és helyi érdeklődésre való tekintettel idén márciusban két alkalommal is újra Kalocsára látogat a módszer megismertetésére Behring Balázs: március 9-én és március 16-án, csütörtökön 17-19 óráig a Kalocsai Kulturális Központ – azaz a volt Tiszti Klub – emeleti előadó termében tart majd könyvbemutatót.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Bényi Eszter / KALOhírek archív

Az alkalmakon lehetőségünk lesz újra áttekinteni, vagy elsőként megismerkedni a Kreatív Nyelvtanulás Módszerével.

A bemutatót követően az általunk választott nyelv tananyagát - alig egy tucat magán nyelvóra áráért -  meg is vásárolhatjuk, így akár már aznap kezdhetjük is az első leckét!

Tehát: aki nyelvtanulásban érdekelt, nyelvvizsgát akar szerezni, nem mulassza el az előadást! Már most írja a naptárba március 9-ét és 16-át!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK