Végre a sarokba dobhatjuk az unalmas gyorskajákat és a tegnapi maradékkal sem kell összepiszkolni a mikrót. Különleges halételekkel és ínyenc fogásokkal várnak téged is a forradalmian új szemléletű Walking Fishben, ahol hétről-hétre, finomabbnál-finomabb halas gasztro-csemegékkel találkozhatsz. Vedd meg a halad és sétálj vele haza, vagy akár fogyaszd helyben.
Walking… walking… walking… FISH! Akár egy jó dal is kezdődhetne ezzel a refrénnel, de ennél sokkal többről van szó. Annyit gyorsan elárulok, hogy nem egy újabb tavaszi slágerről „rántjuk le a leplet”. Szereted a finom, különleges halételeket? Szuper, mert végre eljött a Te időd! Told vissza a tegnapi maradékot a hűtőbe, csapd rá az ajtót, és egyél valami forradalmian új ételt, a Szent István király úton nyílt Walking Fishben.
Ahogy a hely neve is jelenti, gyere és ’sétálj el a hallal’, de ha akarod helyben is elfogyaszthatod, ha úgy tartja kedved. Mindezt most egy egyedi, igényes helyen teheted meg. Akkor most képletesen szólva sétáljuk le a tegnapi uncsi rántotthúst sültkrumplival és közösen járjuk be Kalocsa új vendélátó egységét. A hely igazi gasztro különlegességek és ínyencségek sorát tűzi terítékre. Természetesen zömében halételekről és tengeri herkentyűs különlegességekről beszélhetünk.
Az ötlet Romek Gyuri és felesége Kriszta fejéből pattant ki. Őket bizony jól ismerheted a Gyuri HAL ABC-ből. Gyuriék számára küldetés, hogy egy újfajta gasztro kultúrát honosítsanak meg városunkban, mégpedig a halas ételek jegyében. Ezt már akkor is megállapítottam, amikor először jártam a halboltjukban és tátva maradt a szám a kínálattól, hogy a minőségről ne is beszéljünk. Ugyanezen meggyőződésből álmodták meg ezt a helyet is, csak itt már kész ételeket szolgálnak fel… nem a ponty zörög a szatyorban.
Na akkor tegye fel a kezét, aki gondolta volna, hogy halból is lehet töltött káposztát készíteni…?! És fasírtot? Nem sok kezet láttam, aki meg feltette, már biztosan evett a Walking Fishben. Na és ki hogy áll a tengeri herkentyűkkel megspékelt spagettivel? Harcsapaprikás? Roston sült szürkeharcsa? Ropogós salátaágyon tálalt rákfalatok? Bevallom férfiasan, zömében én sem tudtam, hogy ilyeneket lehet. Persze a halászlé és a sült hal mindenkinek alap és nagyjából itt is a vége. Ugye? Pedig valójában csak a képzelet szab határt annak, hogy milyen finomságok kerülhetnek az asztalra a legnemesebb uszonyosokból, a tenger kincseiről nem is beszélve.
Sokakat a pepecselős konyhai előkészületek tartanak távol a halevéstől. Míg mások utálják a szálkákat vadászni. Pedig a halétel lehet teljesen szálkamentes is, HA… profi szaktudással rendelkezik annak elkészítője. A Walking Fishben is pont(y) ez a helyzet. A legtöbb halétel náluk bizony szálkamentes. Így csak az ízek élvezetével kell törődni. Nincsenek ötleket híján a különleges fogások megálmodása kapcsán sem. Ha a családból pedig valaki épp nem enne halat, egy-egy hagyományos fogás is mindig található az étlapon. Persze mindig más és más ételkülönlegességgel rukkolnak elő, viszont a halászlé és a sült hekk alap, ezekből mindig lehet kapni náluk.
Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a Walking Fishben Romek Gyuri kalauzolt végig. Sokat beszélgettünk az új szemléletről, hogy miért is lenne fontos az egészségünk szempontjából is, hogy jóval több halat együnk. De beszélt a főzés szeretetéről is. Ahogy mondta:
Mindezt csak szívből lehet csinálni.
Ez bizony látszik és érződik az ételeiken. A kulisszák mögé és beléphettem. Itt készülnek a jól megkomponált, ínyenc fogások. A konyhában a folyamatos sürgés-forgást, csak a szagelszívó monoton zúgása igyekezett lelkesen megtörni. Ám ez mit sem rontott az élményen, Gyuri pedig lelkesen beszélt a helyről, az ételekről és azok elkészítéséről. Eközben roston sistergett a szürkeharcsafilé, a hekkek forró olajfürdőben lubickoltak, miközben a feketekagylók és garnélák némi szósz és a spagetti tészta ölelésében várták, hogy csillogó tányérra kerüljenek. A fényképező mellett a kamera is gyorsan a kezem ügyébe került, a baj csak az, hogy illatokat sajnos még mindig nem rögzít…! De kár!
Nem volt könnyű választani az aznapi kínálatból, de azért sikerült. A spagetti mellett tettem le e voksot. Voala!
Egy szóval is összefoglalhatom, hogy mit gondolok az ételről: Csodás!
Egy nagy tál gőzölgő tengeriherkentyűs spagetti, tele garnélával, kagylóval és hozzá egy különleges szósz! Magáért beszélt a látvány és az íze is!
Egy biztos, a hely nem mindennapi, mint ahogy a nyitva tartása sem. Minden héten csütörtökön, illetve minden hónap első és harmadik szombatján, 11-22 óráig falatozhatsz a Walking Fishben. Rendezvényeket is vállalnak, így vendégeidnek egyedi ételkülönlegességeket is asztalra tehetsz. Az elismerés pedig biztosan nem marad el. Ha megéheztél akkor tudod…, Csapd rá a hűtőajtót a rántotthúsra és egyél vegyél valami igazán jót a Walking Fishben.
Kalocsa, Szent István király út 68.
Tel:. 06-30/758-91-76