2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kálóczi Richárd ezüstérmes a serdülő válogatón

Tamás Ferenc  |  2024. 02. 15., 10:19

Február 3-án, szombaton mintegy kettőszáz serdülő kötöttfogású „vasgyúró” mérlegelt be a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) impozáns fővárosi csarnokában, ahol a fogásnem első serdülő válogatóversenyét rendezték, amely elsősorban a válogatott kerettagságra és az idei EB-részvételre kvalifikált.

Hamzók József ígéretes kalocsai tanítványa, Kálóczi Richárd a 62 kg-osok 21 (!) fős súlycsoportjába mérlegelt be a versenynap reggelén, ahol aztán egészen a döntőig menetelt a kalocsai fiú. Róla tudni kell, hogy kalocsai birkózó családba született, hiszen nagyapja és édesapja, Kálóczi Tamás is remek birkózó volt egykoron, akik a magyar mezőny legjobbjai közé tartoztak korosztályukban annak idején. Nos, Ricsi is megpróbált a dicső elődök nyomdokaiba lépni, hiszen jelenleg is ott van a honi serdülők legjobbjai között, amelyet ezen a versenyen is fényesen bizonyított. Egészen a döntőig verekedte magát, amely a 21 fős súlycsoportban maratoni csatáit hozta számára. Útja a döntőig a következő volt: mivel a súlycsoportja létszáma igen magas volt, ezért a végső győztes szegedi Virág Bekénynek ötször is birkóznia kellett, de a kalocsai fiú is négyszer állhatott szőnyegre.

Kálóczi Richárd először a Niké Alba (Vác) tehetséges versenyzőjével, Homonnai Leventével meccselt, akit sikerült betusolnia. A mezőnyről azt is tudni kell, hogy nemzetközivé lépett elő, hiszen horvát és román induló is volt a nemzetek között.
Második mérkőzésén már a nyolc közé jutás volt a tét, ahol a BVSC üdvöskéje, Györök Zsigmond várt rá. Versenyzőnk a fővárosi fiút is tussal verte és ezzel az elődöntőbe, azaz a legjobb négy közé verekedte magát. Itt az Alföld egyik birkózó fellegvárának „gladiátora”, a szentesi Barna Milánnal mérkőzött, akit döntő fölénnyel, technikai tussal győzött le.
A fináléban aztán döntő hibákat vétve, technikai tussal, - 8-0-val vesztett a már említett Virág Bekény (Szegedi VSE) ellen, ám így sincs oka bosszankodni Hamzók József tanítványának. Ugyanis

ezüstérmet akasztottak a nyakába az ünnepélyes eredményhirdetéskor,

amellyel bizonyította, hogy ott van a súlycsoportja, a serdülő korosztály 62 kg-os kötöttfokágú elitjében.


Remek versenyzésével ezúttal is igazolta, hogy az elkövetkező két válogatón még megszerezheti a kontinens-bajnokság indulási jogát, azaz ő képviselheti majd nemzeti színeinket az Európa-bajnokságon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK