2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Lakatos István bíró 88. születésnapját ünnepelte – Közismert és köztiszteletben álló, nagy Duna-rajongó

Dr. Lakatos István bíró 88. születésnapját ünnepelte – Közismert és köztiszteletben álló, nagy Duna-rajongó
Zsiga Ferenc  |  2021. 03. 21., 15:13

„Ad optimum virum„ – A legjobb embernek. Így szól annak a díszoklevélnek az első sora, amelyet Kalocsa díszpolgára, Lakatos György fagottművész adott át édesapjának, dr. Lakatos Istvánnak, városunk közismert, köztiszteletben álló polgárának a minap. A nyugalmazott címzetes megyei bíró 2021. március 7-én ünnepelte 88. születésnapját. Az ajándék oklevél különlegessége, hogy azt megbecsülése kifejezéseként mások mellett dr. Filvig Géza hivatalban lévő, és valamennyi őt megelőző polgármester, valamint dr. Bábel Balázs érsek látta el kézjegyével.

Szeretett családja körében ünnepelte 88. születésnapját dr. Lakatos István. Városunk köztiszteletben álló polgára, címzetes megyei bíró majd 40 évig volt a Kalocsai Járásbíróság bírója, és ha máshol nem, a fia által szervezett Kék Madár Fesztivál állandó vendégeként találkozhattunk vele.

Lakatos György fagottművész, a Kék Madár Fesztivál atyja a születésnapi ünnepség előtt járt szerkesztőségünkben, ahol büszkén mutatta az édesapjának szánt ajándékot.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)


Nagy Duna-rajongó az édesapám, így ez is olvasható az oklevélen. A gyermekek, unokák, dédunokák szeretett példaképének, a Duna, a gőzmozdonyok, a hajók, a hajózás, a tengerek és a csillagok mindentudó polihisztorának, a zene legnagyobb rajongójának szól ez az ajándék.”– mondta Lakatos György.

A bemutatott „okiratot” aláírta dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke, a város mai és egykori polgármesterei, de még a Szent István Gimnázium igazgatója is, mivel dr. Lakatos István felmenőihez és családtagjaihoz hasonlóan ebben az intézményben töltötte középiskolai éveit.

Úgy gondolom, hogy ez egy eszmei ajándék. Rajta van a Nagyboldogasszony főszékesegyház képe, illetve több archív kalocsai fotó. Édesapám személye, amit ő tett, amit képvisel, az embersége, az, hogy a családjáért, a gyerekeiért a végletekig képes áldozatot hozni még a mai napig is - mindez az életemben felbecsülhetetlen érték. Ő olyan ember, aki mellett jó volt felnőni és tanulni.” - méltatta édesapját a művész.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)


Dr. Lakatos Istvánnak szerkesztőségünk és valamennyi olvasónk nevében további jó egészséget, még nagyon sok, családja körében eltöltött ünnepet, éveket kívánunk! Dr. Lakatos István! Születésnapja alkalmából az Isten éltesse!

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.
2021-11-22 20:30:56
A hatályos megállapodás szerint addigra kétirányú forgalmú utat kell kialakítani a korábbi nyomvonalán, súly- és sebességkorlátozással. Most újabb kéréssel fordult az önkormányzathoz a kivitelező érsekség, a szokott módon kész tények elé állítva a testületet, de a grémium ezúttal nem engedett. Közben újra szóba került az út kiváltásának lehetősége. Röpke néhány év alatt megvalósulhat...

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>
2021. 11. 25., 13:46
Így vették birtokukba a gyerekek a kalocsai koripályát - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei