2024. 02. 27. kedd
Ákos, Bátor
: 389 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Állami és területi horgászengedélyért rohamozzák az egyesületek irodáit – Horgászatra csábít a február eleji tavasz

Zsiga Ferenc  |  2024. 02. 10., 09:43

Február első és második hetében még igencsak a 2024.évi horgász szezon legelején járunk, hosszú az idő még április-májusig, hogy a már jobb, tavaszias időben kellemes órákat töltsünk a vízparton, de ez az idén másképp van! Az elmúlt hétvége óta tartó szokatlanul meleg időjárás még azok horgászszenvedélyét is felébresztette, akiknél nem alakult ki az a komoly függőség: ha esik, ha fúj, ők bizony horgásznak! Számukra ezúttal nem szab más határt, mint hogy kézbe vegyék az idei évre szóló állami horgászjegyet és fogási naplót, valamint a választott vízre szóló területi horgászengedélyt. Ezt azonban a szokásos eljárásrend szerinti ügyintézés- szerencsére változatlan áron- előzi meg.

Így év elején szokatlanul nagy a roham az irodánkban”– mondta a Dunapataji Horgászegyesület, majd a Kalocsai Horgászegyesület ügyintézője, miután a sokadik horgásznak– szerencsére a tavalyi áron- nyújtotta át a fentebb írt engedélyeket. Az elmúlt hétvége óta a Szelidi-tó partját– nem mindig eredmény nélkül– sűrűn látogatják a horgászok. 

A délelőtt 14-15 fokos melegben a Vajas partját is egészen a Foktői úti hídtól a Bútor boltig megszállják a város horgászai. 

A héten horgászberkekben futótűzként terjedt a hír, hogy a Szelidi-tónál, vasárnap, erős szélben, az északi part egyik horgászhelyén 21(!) darab pontyot fogott az egyik kalocsai horgász. Igaz, a mellette jobbról és balról ülőknek egyetlen kapása nem volt. Sánta Gábor (Szancsó), mert ő volt a szerencsés, elmondta:


Könnyű szereléssel, kis horoggal úgy 30-40 méterre a meder irányába dobtam, csalinak pufókát és csemegekukoricát tűztem a horogra. A halak ilyenkor télen bandákba járnak, egy ilyen kompániára akadhattam.”

 A Vajas kalocsai szakaszán, a „kobolyánál” horgászók egyike azt az élményét osztotta meg velünk, hogy február 5-én, hétfőn, erős etetés után több keszeget és törpeharcsát akasztott, majd egyszer csak egy „úgy szemre négy kiló fölötti behemót pontyot”, de sajnos szákolás közben elveszítette. Ezt viszont már megszokta, mert a komolyabb halakkal vívott küzdelemben rendszerint alulmarad; de sebaj, számára a vasárnapi akció azért még egy jó ideig emlékezetes marad

– mondta. 

Aki csak most gondolkodik azon, hogy kiváltja az engedélyét, annak megpróbálunk segíteni. A teendőket jól összefoglalta honlapján a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ). Az oldalon minden lényeges információ rendelkezésre áll. 

Fontos tudnivaló, hogy a Magyar Horgászkártya díja nem változott, nem emelkedett az állami horgászjegy díja, és 2024-ben a szövetségi hozzájárulás mértéke is változatlan.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 07:56
A Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és az Atomix Kft. Tűzoltási és Kárelhárítási Szakágazatának tűzoltói számára negyedévente szerveznek területbejárást az új atomerőmű építési területén annak érdekében, hogy a dinamikusan változó munkaterületen megfelelő helyismeretre tegyenek szert. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 02. 27., 15:57
A Kalocsai Szent Kereszt Kórházba járóbeteg szakellátásra érkező betegeknek minden esetben regisztrációra van szükségük a főbejáratnál található betegfelvételi pultnál. Itt történik az előjegyzések kiadása is! Még >>>
2024. 02. 27., 10:28
Mindenkit maga mögé utasított a Renault. Még >>>
2024. 02. 26., 10:38
Az osztrák hatóságok körözték az autót, amelyet a tompai határátkelőnél foglaltak le. Még >>>
2024. 02. 26., 09:24
Ezek a húsmentes ételek tuti a legjobb barátaitok lesznek a következő hetekben. Legyetek nyitottak, próbáljatok ki új ízeket és főzzetek sokat! Még >>>
2024. 02. 26., 09:16
Akár 100 dollárt is lefaraghatnak az árcédulájából, cserébe viszont hiányozhat belőle valami. Még >>>
2024. 02. 26., 09:09
A kórusban az orvosokon, ápolókon, szakdolgozókon, irodai dolgozókon kívül egykori munkatársak és gyógyult betegek is vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK