2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Bácsbokodon ülésezett a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés – Elfogadták a 2024. évi költségvetést

2024. 02. 27., 08:10

Február 23-án, csütörtökön Bácsbokodon ülésezett a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés. A tanácskozás elején Kovács László polgármester köszöntötte a közgyűlés tagjait, majd bemutatta a déli határ menti, mintegy kétezer fős települést. A képviselők tizenegy napirendet tárgyaltak, köztük az önkormányzat idei évi költségvetését és munkatervét.

Nagy figyelmet kapott Rideg László elnök pályázati programokra vonatkozó beszámolója, ugyanis négy igen jelentős, a helyi identitást erősítő pályázat zárult le az elmúlt év végén.
Mint elhangzott, a vármegye teljes területét érintő tartalmakból közvetve vagy közvetlenül a vármegye mind a 119 települése kivette a részét, illetve bekapcsolódott a vármegye által megvalósított programokba.
Felsorolni szinte lehetetlen a kézzel fogható, illetve élményszerű produktumokat. Mindennapjainkat meghatározó, minden korosztályt megszólító programelemek, rendezvények hívták fel a figyelmet a helyi, illetve a vármegyei értékekre. Kiadványok láttak napvilágot, mint például a Meseföld, a Legendás út méltán népszerűvé vált könyvek és a vármegyénk különlegességeit bemutató társasjáték került el az intézményekhez. Előtérbe kerültek a helyi termékek, melyek közül több vált a vármegyei brand részévé az „Itthon maradunk” programnak köszönhetően.

A gyermekek nyári táborozása mellett kiemelt figyelmet kapott az egészséges életmód, a sportolás fontossága, melyre tematikus alkalmak adtak lehetőséget az „Érték, élmény- egészség” pályázat keretében.

A vármegyei szlogenné vált „Bács-Kiskun boldoggá tesz” programban településvezetők, kulturális szakemberek, média munkatársak, cégvezetők, civil szervezeti vezetők képzése zajlott nagy sikerrel, két kiváló rajzfilm is napvilágot látott. 
Közösségi találkozókat, fórumokat, pódiumbeszélgetéseket, polgármesteri fórumokat, a megye járásainak bemutatkozására is lehetőséget adó „Mi napunk”, illetve „Megyenap” programot szervezett a vármegye önkormányzata más-más helyszínen.

Kétségtelenül a legnagyobb figyelmet a „Petőfi200” program kapta, tekintettel a költő születésének 200. évfordulójára. Az országos programon belül Bács-Kiskun hatalmas szerepet vállalt a bicentenáriumi eseményekből. Nagyszabású rendezvények, zenei programok, témahetek, versenyek, fórumok, konferenciák, tematikus túrák, múzeumpedagógia foglalkozások valósultak meg. 

Számos kiadvány, könyv, képeslap, digitális eszköz őrzi az utókornak Petőfi munkásságát a 21. század emberéhez szólva. 
A programok többszázezer embert szólítottak meg, vontak be korra és nemre való tekintet nélkül, hiszen fontos szempont volt a vármegye vezetése számára, hogy minden korosztály részesüljön a pályázatok adta lehetőségből, ugyanakkor prioritást kapott a fiatalok megszólítása. A bacskiskun.hu weboldalon megtalálható az egyes programok részletes leírása.
Minden közgyűlési helyszín különlegessége, hogy a helyi termékeket is megismerhetik, megkóstolhatják a jelenlévők, ahogyan ez Bácsbokodon is történt.

A nap zárásaként pedig a hagyományokhoz híven Rideg László elnök és Kovács László polgármester egy hársfát ültettek a Hősök-terén.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 11., 15:30
„Ez a park szimbolizálja a városért végzett munkámat, amelyben mindig a legfontosabb szerep annak jutott, hogy mi az, amire szüksége van az embereknek, hol kell és lehet azokat megvalósítani, és hogyan tudom előteremteni rá a fedezetet.”

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 16., 16:11
A NAV ellenőrei gyakorlatilag mindent ellenőriznek, amire a helyszínen lehetőségük van. Még >>>
2024. 04. 15., 11:40
A sporttörténelmet író világbajnok egy nemzetközi verseny miatt nem tudott részt venni a március 15-i ünnepségen. Még >>>
2024. 04. 15., 11:36
A 85 évvel ezelőtt mért 28,7 fokos rekordot múlta felül az új napi rekord. Még >>>
2024. 04. 15., 07:22
Részletfizetés – maximum öt részletben – 2024. június 30-ig kérhető. Még >>>
2024. 04. 14., 09:50
Öt helyszínen 7 embert fogtak el a rendőrök. A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek Kecskeméten. Még >>>
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK