2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Bóbis Attila rendőrkapitány: Egy-két újító ötletet, technikai eszköz alkalmazását szeretném bevezetni – Megkezdődődik a közlekedési szabálysértők drónos ellenőrzése

Zsiga Ferenc  |  2022. 07. 13., 09:33

Dávid Károly rendőr vezérőrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a Kalocsai Rendőrkapitányság személyi állománya számára június 28-án, kedden tartott állománygyűlésen jelentette be, hogy a Kalocsai Rendőrkapitányság vezetői feladatainak ellátásával 2022. július 1-jétől Bóbis Attila rendőr alezredest, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjét bízta meg. Amint az közismert, Mayer József rendőr ezredes, a Kalocsai Rendőrkapitányság vezetője közel négy évtizedes szolgálat után nyugdíj előtti rendelkezési állományba helyezését kérte, amelyet a főkapitány a kérelembe foglalt méltányolható okra figyelemmel elfogadott. Bóbis Attilával, az új kapitányságvezetővel a kalocsai szolgálatba állását követő másfél hét elteltével szakmai életútjáról, terveiről, célkitűzéseiről beszélgettünk.

Huszonöt éve vagyok rendőr, korábbi állomáshelyeim a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság, Kiskőrösi Rendőrkapitányság, valamint a kezdetek kezdetén, ahonnan indultam, a Kecskeméti Rendőrkapitányság voltak. Négy és fél éve Kecskemétre tértem vissza, ahol a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályát vezettem. Ebből a beosztásból július elsejétől kerültem a Kalocsai Rendőrkapitányság élére.
Kecskeméten jártam középiskolába, ott érettségiztem. A rendőr szakközépiskola elvégzése után éreztem magamban annyi ambíciót és kitartást, hogy tovább lépjek. Továbbtanultam, és felsőfokú oklevelet szereztem, majd a Rendőrtiszti Főiskola átképzője elvégzése után kaptam meg az első rendőrtiszti kinevezésem. Szépen, lassan haladtam előre, mindig megtalált a feladat; és mivel olyan vagyok, ha feladatot adnak, azt elvállalom és azt a legjobb tudásom szerint igyekszem végrehajtani, a jelenlegi kapitányságvezetői beosztásba is így kerültem” – kezdte a beszélgetést Bóbis Attila, aki az első kalocsai tapasztalatairól, benyomásairól szólva elmondta:

Eddig sok mindent láttam, ám ezzel együtt is keveset. Mivel sok mindent kell megismernem, alaposan belevetettem magam a munkába, de arra jutottam: lassítanom kell egy kicsit, ennyi idő alatt lehetetlen mindent átlátni. Szerencsére a kollégáimat, vezetőtársaimat már korábbról ismertem, velük kapcsolatban nagyon jó véleménnyel voltam és vagyok. A végrehajtói állomány nagyobb részével még nem találkoztam, őket majd folyamatosan ismerem meg."


A rendőrkapitányság illetékességi területén 21 település, köztük három város van, így előttem áll még az is, hogy a településvezetőket, a társhatóságok vezetőit megismerjem, folyamatosan, napról napra bővítsem az ismeretségi körömet. Eddig nagyon sok pozitív élmény ért, nagyon sok jó tapasztalatot szereztem, mondhatni, nagyon sok jó embert ismertem meg. Egy hónapot adtam magamnak a tájékozódásra. Augusztustól már ténylegesen a szakmával szeretnék foglalkozni, miközben a kiépített kapcsolataimat is ápolom a társhatóságokkal, kollégáimmal.”– mondta a kapitányságvezető.

Bóbis Attila a maga és a munkatársai elé kitűzött célokról szólva kifejtette:

Már az első napon azt határoztam meg a kollégáimnak, hogy velük együtt egy-két újító ötletet, technikai eszköz alkalmazását szeretném bevezetni. Ilyen például a drónnal történő ellenőrzés a közlekedési szabálysértést elkövetőkkel szemben, amit már a holnapi nap folyamán meg is kezdünk. Természetesen vannak hosszú távú terveim: szeretném, ha Kalocsán rendőrmotoros szolgálat, egy mobil, gyors egység lenne, valamint amit kicsit hiányolok Kalocsán és régebben nagyon jól működött, az a kutyás szolgálat. Egyelőre ezek a hosszabb távra szóló tervek, amelyek megvalósításához egy-két évre is szükség lehet, de ha kapok rá elég időt és lesz rá energia, meg fogom valósítani.- ígérte az alezredes."Az új rendőrkapitány a Kalocsai Rendőrkapitányság személyi állományáról szólva elmondta, hogy az utánpótlás tekintetében optimista, jelenleg is stabil létszámmal dolgoznak.

Nagyon jó az utánpótlás bázisunk, éppen a héten jártak nálam a fiatal tisztjelöltek, valamint a középfokú tanulmányaikat végzők. Ők hatan már az idei évben, valamint jövőre szolgáltba állnak a kapitányságon. Annak nagyon örülök, hogy valamennyien környékbeliek, vagy kalocsaiak, ugyanis azt vallom: az itteni lakosok problémáit leginkább a helyi rendőrök értik meg, ők tudnak a leginkább segíteni rajtuk. Éppen ezért nem csak a társhatóságokat, hanem a lakosságot is partnerként szeretném bevonni a közbiztonság, a közlekedésbiztonság és a vagyonbiztonság kialakításába. Minden egyes véleményt, legyen az pozitív vagy negatív örömmel veszek, sőt, bárki megkereshet, meg fogom hallgatni. Lehet, hogy éppen egy „külsőstől” kapok egy olyan jelzést, véleményt vagy tanácsot, amit be tudok építeni a munkámba és ez által tudunk előre lépni. Amennyiben lesznek lakossági fórumok, azokon ott leszek, és várom, fogadom a lakossági véleményeket, kérdéseket, észrevételeket.”– zárta a beszélgetést Bóbis Attila rendőr alezredes, a Kalocsai Rendőrkapitányság vezetője.Forrás: Kalocsai Városi Televízió

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 30., 08:19
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztályának részlegeként funkcionáló Nappali Kórház dolgozói és betegei már január óta készülődnek a húsvéti ünnepre.
2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.
2023-03-28 14:31:59
Lovasoktatás tudásszintnek megfelelően, jól képzett lovakon, szakképzett oktatókkal! A lóápolás, lovas alapismeretek elsajátítása mellett szabadtéri és benti játékok, éjszakai túra, kincskeresés, kézműveskedés és számháború is várja a résztvevőket!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 13:16
A banki átutalással gyorsabban juthat el a címzettekhez az önkormányzat 65 évnél idősebb kalocsaiaknak szánt, ötezer forintos juttatása. Aki nem nyilatkozott számlaszámáról, ahhoz a következő napokban postai úton juthat el az ajándékpénz. Még >>>
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK