2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Bóbis Attila rendőrkapitány: Egy-két újító ötletet, technikai eszköz alkalmazását szeretném bevezetni – Megkezdődődik a közlekedési szabálysértők drónos ellenőrzése

Zsiga Ferenc  |  2022. 07. 13., 09:33

Dávid Károly rendőr vezérőrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a Kalocsai Rendőrkapitányság személyi állománya számára június 28-án, kedden tartott állománygyűlésen jelentette be, hogy a Kalocsai Rendőrkapitányság vezetői feladatainak ellátásával 2022. július 1-jétől Bóbis Attila rendőr alezredest, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjét bízta meg. Amint az közismert, Mayer József rendőr ezredes, a Kalocsai Rendőrkapitányság vezetője közel négy évtizedes szolgálat után nyugdíj előtti rendelkezési állományba helyezését kérte, amelyet a főkapitány a kérelembe foglalt méltányolható okra figyelemmel elfogadott. Bóbis Attilával, az új kapitányságvezetővel a kalocsai szolgálatba állását követő másfél hét elteltével szakmai életútjáról, terveiről, célkitűzéseiről beszélgettünk.

Huszonöt éve vagyok rendőr, korábbi állomáshelyeim a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság, Kiskőrösi Rendőrkapitányság, valamint a kezdetek kezdetén, ahonnan indultam, a Kecskeméti Rendőrkapitányság voltak. Négy és fél éve Kecskemétre tértem vissza, ahol a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályát vezettem. Ebből a beosztásból július elsejétől kerültem a Kalocsai Rendőrkapitányság élére.
Kecskeméten jártam középiskolába, ott érettségiztem. A rendőr szakközépiskola elvégzése után éreztem magamban annyi ambíciót és kitartást, hogy tovább lépjek. Továbbtanultam, és felsőfokú oklevelet szereztem, majd a Rendőrtiszti Főiskola átképzője elvégzése után kaptam meg az első rendőrtiszti kinevezésem. Szépen, lassan haladtam előre, mindig megtalált a feladat; és mivel olyan vagyok, ha feladatot adnak, azt elvállalom és azt a legjobb tudásom szerint igyekszem végrehajtani, a jelenlegi kapitányságvezetői beosztásba is így kerültem” – kezdte a beszélgetést Bóbis Attila, aki az első kalocsai tapasztalatairól, benyomásairól szólva elmondta:

Eddig sok mindent láttam, ám ezzel együtt is keveset. Mivel sok mindent kell megismernem, alaposan belevetettem magam a munkába, de arra jutottam: lassítanom kell egy kicsit, ennyi idő alatt lehetetlen mindent átlátni. Szerencsére a kollégáimat, vezetőtársaimat már korábbról ismertem, velük kapcsolatban nagyon jó véleménnyel voltam és vagyok. A végrehajtói állomány nagyobb részével még nem találkoztam, őket majd folyamatosan ismerem meg."


A rendőrkapitányság illetékességi területén 21 település, köztük három város van, így előttem áll még az is, hogy a településvezetőket, a társhatóságok vezetőit megismerjem, folyamatosan, napról napra bővítsem az ismeretségi körömet. Eddig nagyon sok pozitív élmény ért, nagyon sok jó tapasztalatot szereztem, mondhatni, nagyon sok jó embert ismertem meg. Egy hónapot adtam magamnak a tájékozódásra. Augusztustól már ténylegesen a szakmával szeretnék foglalkozni, miközben a kiépített kapcsolataimat is ápolom a társhatóságokkal, kollégáimmal.”– mondta a kapitányságvezető.

Bóbis Attila a maga és a munkatársai elé kitűzött célokról szólva kifejtette:

Már az első napon azt határoztam meg a kollégáimnak, hogy velük együtt egy-két újító ötletet, technikai eszköz alkalmazását szeretném bevezetni. Ilyen például a drónnal történő ellenőrzés a közlekedési szabálysértést elkövetőkkel szemben, amit már a holnapi nap folyamán meg is kezdünk. Természetesen vannak hosszú távú terveim: szeretném, ha Kalocsán rendőrmotoros szolgálat, egy mobil, gyors egység lenne, valamint amit kicsit hiányolok Kalocsán és régebben nagyon jól működött, az a kutyás szolgálat. Egyelőre ezek a hosszabb távra szóló tervek, amelyek megvalósításához egy-két évre is szükség lehet, de ha kapok rá elég időt és lesz rá energia, meg fogom valósítani.- ígérte az alezredes."Az új rendőrkapitány a Kalocsai Rendőrkapitányság személyi állományáról szólva elmondta, hogy az utánpótlás tekintetében optimista, jelenleg is stabil létszámmal dolgoznak.

Nagyon jó az utánpótlás bázisunk, éppen a héten jártak nálam a fiatal tisztjelöltek, valamint a középfokú tanulmányaikat végzők. Ők hatan már az idei évben, valamint jövőre szolgáltba állnak a kapitányságon. Annak nagyon örülök, hogy valamennyien környékbeliek, vagy kalocsaiak, ugyanis azt vallom: az itteni lakosok problémáit leginkább a helyi rendőrök értik meg, ők tudnak a leginkább segíteni rajtuk. Éppen ezért nem csak a társhatóságokat, hanem a lakosságot is partnerként szeretném bevonni a közbiztonság, a közlekedésbiztonság és a vagyonbiztonság kialakításába. Minden egyes véleményt, legyen az pozitív vagy negatív örömmel veszek, sőt, bárki megkereshet, meg fogom hallgatni. Lehet, hogy éppen egy „külsőstől” kapok egy olyan jelzést, véleményt vagy tanácsot, amit be tudok építeni a munkámba és ez által tudunk előre lépni. Amennyiben lesznek lakossági fórumok, azokon ott leszek, és várom, fogadom a lakossági véleményeket, kérdéseket, észrevételeket.”– zárta a beszélgetést Bóbis Attila rendőr alezredes, a Kalocsai Rendőrkapitányság vezetője.Forrás: Kalocsai Városi Televízió

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>
2024. 04. 04., 19:16
Javasoljon olyan helyszíneket, ahol a rendőrség 24 órás sebességellenőrzést tartson 2024. április 19-én. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK