2022. 11. 28. hétfő
Stefánia
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Bővíti férőhelyei számát a Máltai Szeretetszolgálat a hajléktalanok nappali szállásán és éjjeli menedékhelyén

Zsiga Ferenc  |  2022. 10. 28., 12:23

Mint emlékezetes, a Máltai Szeretetszolgálat és Kalocsa Város Önkormányzata 2021-ben kötött szerződést, amelyben a Szeretetszolgálat a helyhatóság kötelezően ellátandó alapfeladatai közé tartozó hajléktalan személyek nappali ellátását, valamint a nem kötelezően ellátandó alapfeladatok közül a legalább ennyire fontos hajléktalanok éjjeli menedékhelyének működtetését, valamint az utcai szociális munka szolgáltatást vállalta, és ezzel komoly feladatot és felelősséget vett le a város válláról. Most a máltaiak bejelentették, hogy a korábban 20 főben meghatározott hajléktalan nappali ellátás, valamint a tíz főben megállapított éjjeli menedékhely szálláshelyek számát növelni kívánják, melyhez az önkormányzat hozzájárulását kérik.

A napirend tárgyalásakor dr. Filvig Géza polgármester rámutatott: A Máltai Szeretetszolgálat városunkban is nagyon hatékony és önzetlen, szakmailag is magas színvonalú munkát végez, komoly szerepet vállal a leginkább rászoruló emberek ellátásában, megsegítésében. A polgármester szerint a kritikus élethelyzetben lévő emberek gyakran állítják kihívás elé a máltaiak munkatársait, hiszen amit felvállaltak és lelkiismeretesen végeznek, az a szociális munka egyik legnehezebb területe, amelyért a város köszönettel tartozik.

Az előterjesztés ugyan nem említi, de a Máltai Szeretetszolgálat férőhelybővítése vélhetően összefüggésben van azzal, hogy az energia és a megélhetési költségek drasztikus emelkedése miatt egyre több rászoruló embertársunk kerülhet olyan kilátástalan élethelyzetbe, amikor nappali ellátásra, vagy éjjeli menedékhely igénybevételére lesz szüksége.

A polgármesteri felvezetés megágyazott annak az amúgy is szinte biztosra vehető döntésnek: a képviselők egyhangúan döntöttek arról, hogy a hajléktalan nappali ellátottak számát 26 főre, az éjjeli menedékhely szállások számát pedig 13 főre emeljék, azaz összesen az ellátottak száma a két területen 9 fővel nőjön.

Forrás: KALOhírek


A képviselők által egyöntetűen megszavazott határozat után dr. Filvig Géza köszönetét fejezte ki a Máltai Szeretetszolgálatnak az eddigi és a jövőbeni tevékenységéért, egyben további kitartást kívánt a rászorulók körében végzett lelkiismeretes és önzetlen szociális munkájukhoz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 28., 09:19
Kíváncsi a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás elmúlt egy évi tevékenységére? Javaslata, kérdése van? Még >>>
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>
2022. 11. 27., 18:48
Nem mindegy, melyik gyertyát gyújtod meg a koszorún Még >>>
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK