2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Filvig Géza a járványügyi készültségről - Veszélyhelyzet után a rendezvényekről, támogatásokról, szociális otthonokról, uszodáról beszél a polgármester

Dr. Filvig Géza a járványügyi készültségről - Veszélyhelyzet után a rendezvényekről, támogatásokról, szociális otthonokról, uszodáról beszél a polgármester
Téglás Boglárka  |  2020. 06. 20., 09:38

Dr. Filvig Géza a veszélyhelyzet június 18-i megszűnésével a járványügyi készültség időszakára országosan érvényes rendszabályokról, a város intézményeit érintő változásokról a közösségi médiában megosztott videóüzenetében tájékoztatta a lakosságot. A polgármester mondanivalójának fontosabb üzeneteit mi is megosztjuk olvasóinkkal.

Megszűnt az időkorlátos vásárlás

A 65 év felettiek, illetve az attól fiatalabbak is nyitvatartási időn belül tetszőleges napszakban mehetnek vásárolni ezentúl, a piacra is.


Szájmaszk használata


Az arcot és az orrot takaró eszköz (szájmaszk, kendő, sál) viselése továbbra is kötelező a tömegközlekedési eszközökön, valamint az üzletekben.
A vendéglátóhelyeken az ott dolgozók szintén kötelesek maszkot hordani az üzlet zárt részében.
A 6 éven aluli gyermekeknek nem kell hordaniuk maszkot.


Rendezvények


Zenés, táncos rendezvényt meg lehet tartani abban az esetben, ha a résztvevők egyidejű ottléte nem haladja meg az 500 főt.


Szociális támogatások

A 2020. március 11-e után és 2020. június 30-a előtt lejáró rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság és a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzet fennállását megállapító határozat hatálya augusztus 31-ig érvényes.

Kalocsán az önkormányzat által nyújtott, és a veszélyhelyzet idején lejárt lakásfenntartási támogatások július 31-ig érvényesek, azokat meg kell hosszabbítani.


Szociális otthonok


A látogatás a bentlakók hozzátartozói részére megkezdődött, csomagküldési lehetőség a jövő héttől várható.


Uszoda

Újra megnyithat Kalocsa város uszodája, ahol a hosszú leállás után jelenleg próbaüzem kezdődik, azonban pár napon belül a lakosság újra igénybe veheti az uszodát.

  • Közösségi zárt légterű helyiségek a jövő héttől igénybevehetők,
  • Óvodák a korábbi hetek gyakorlatához képest működnek,
  • Képviselő-testület is megkezdi munkáját, az első közgyűlés június 25-én várható.


Hangsúlyozni kívánom, a veszélyhelyzet megszüntetésre került, de a járványügyi készültség fennáll. Továbbra is legyenek óvatosak, és vigyázzanak egymásra! Nagyon szépen köszönöm a kalocsai lakosoknak a fegyelmezettségét és türelmét! További jó egészséget kívánok! - zárta gondolatait videóüzenetében dr. Filvig Géza.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK