2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Filvig Géza az uszodáról, parkgondozásról, a vasárnapi választásról – Interjú a polgármesterrel

Zsiga Ferenc  |  2020. 09. 15., 15:27

Tovább folytatódik a fejlesztések sora Kalocsán. Most az uszoda megújulása felé vezető úton tett egy fontos lépést a város – tudta meg dr. Filvig Géza polgármestertől a Régiónapló. A havilap szeptemberi számában megjelent, a vasárnapi választásról is szóló írást teljes terjedelmében közöljük.

– Az elmúlt időszakban sok szó esett azokról a kezdeményezésekről, amelyekkel a várost a legsürgetőbb elmaradásai terén igyekeztünk felzárkóztatni. A lendület továbbra sem lassult le, számos tervünk közül most egy új projektet indítottunk el. A kalocsai uszoda és fürdő stratégiai fontosságú létesítmény és az egyik személyes szívügyem. Sajnos nagyon elavult, korszerűtlen, a kor elvárásaitól messze elmarad. Ennek a megújítása felé tettünk egy fontos lépést, amikor a tervezésre kiírt ajánlatok eredményeként kiválasztottuk az uszodát megújító koncepció és látványterv elkészítőjét. Ez nagy öröm, mert ennek ismeretében már látni fogjuk, hogy milyen költségekkel kell számolnunk, ami a továbblépés előfeltétele. Most már célirányosan tudjuk keresni a megfelelő pályázatokat, és a lehetőségeket el is kezdtük feltérképezni.


– A változás jelei már kézzelfoghatóak a közterületeken.

– Ez még csak a kezdet. A közterületi munkákkal fokozatosan, de jó ütemben haladunk előre, de a végső cél még messze van. Tény, hogy a Vagyonhasznosító Kft. parkgondozó részlegének köszönhetően rendezettebb a város, egyre több a virág, köztereink gondozottak. A Vagyonhasznosítási Kft. ezzel párhuzamosan gazdálkodásában is jelentős átalakuláson ment keresztül. Míg 2019-ben 19 millió forint mínusszal zárt, 2020. első félévében már 1,6 millió forint plusz eredményt ért el, miközben a Covid-járvány miatt bevételkieséssel és plusz feladatokkal is szembe kellett néznie. Az új vezetés hozta szemléletváltásnak köszönhetően sikerült megállítani a gazdálkodási lejtmenetét, ami a korábbi időszakot jellemezte.

– Mit tart a további fejlődés zálogának?


– Sok feladatunk van, aminek az eredményes végrehajtásához összefogásra és közös munkára van szükség. Ezért is nagy a szeptember 20-i időközi választás tétje, ami eldönti, hogy a megüresedett helyre milyen képviselő csatlakozik a testületi munkához. Nagyon bízom abban, hogy olyan személlyel erősödik a csapat, aki a városért kíván dolgozni, aki már eddigi munkájával is igazolta szorgalmát, kitartását és agilitását. Nem titkolom, hogy én Arnold Adrien személyére gondolok. Már 20 éve a Kertvárosi iskolában dolgozik, munkája során az ott élők több generációjával találkozva megismerte a helyiek igényeit, problémáit. Harmadik ciklusát kezdi a német nemzetiségi önkormányzatban, perfekt német nyelvtudása is nagy segítség és támogatás lehetne az önkormányzat és a képviselő-testület számára, akár a testvérvárosi és más nemzetközi kapcsolataink elmélyítését, fejlesztését segítve. Meggyőződésem, hogy Adriennel erősebb lenne a testület. Baloldali ellenfeleink azonban sajnálatos módon átpolitizálják az időközi választást, és egységesen beállnak egy jelölt mögé. Ahogy ők maguk hangoztatják, azért nem indítanak saját jelölteket, hanem egyet támogatnak, csak hogy „ne a fideszes jelölt nyerjen”. Tehát nem a személy, a tudás, az elköteleződés fontos számukra, hanem egy mechanizmust tesztelnek a következő választásra. Nevezetesen, hogy hogyan szerepel a teljes baloldali összefogás, ha felsorakoznak egy közös jelölt mögött. Kalocsa ügye számukra másodlagossá vált, elsődleges lett a budapesti pártközpontoknak való megfelelés. Én ezt – úgy is, mint választópolgár és úgy is, mint Kalocsáért elkötelezett városvezető – szomorúan nyugtázom. De természetesen mindenkinek joga van meghatározni önmaga értékrendjét. Mi azonban továbbra is Kalocsa város fejlődése, az itt élők jobb életminősége mellett kötelezzük el magunkat.Font Sándor
, a térség országgyűlési képviselője a közelgő időközi választás kapcsán elmondta:


– Kalocsán a tavalyi önkormányzati választásokat követően jó irányba haladnak a dolgok. Arnold Adrien a biztosíték arra, hogy ez a jó irány tovább folytatódjon. Vele van esély, hogy a tavaly győztes csapat által meghirdetett program meg is valósuljon. Azaz elő kell segíteni a minél több minőségi munkahelyteremtést, a fiatal családok  letelepedését és gyermekvállalását, a város sokoldalú turisztikai
értékeinek bemutatását, és a nyugdíjasok életkörülményeinek javítását.
Adriennel szemben álló jelöltek csak rontják ezen elképzelések 
megvalósulásának esélyét, hiszen ők ellenzékként definiálták magukat. 


Adriennel Kalocsa erősebb lesz! – mondta Font Sándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 12:57
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. május 23-án, csütörtökön 18:30 óráról a Kalocsai Színházban lakossági fórumot tart. Az est házigazdája dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő lesz. Kapunyitás 17:30 órától, helyfoglalás a szabad helyek függvényében.
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK