2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Éjszakai futás másodszor a kalocsai reptéren –Állj be te is augusztus 15-én a „szentjánosbogarak” közé!

Illés György Cinó  |  2020. 08. 10., 12:15

Azoknak, akik már unták a nappali futkározást, éjszakai futóalkalmat szerveztek tavaly hagyományteremtő szándékkal, amelyet annak sikerén fölbuzdulva idén is megtartanak a kalocsai reptéren, augusztus 15-én este. Közelről és távolról kicsiket és nagyokat várnak a próbatételre, amely azonban nem verseny, így nem csak a győztesek térhetnek haza trófeákkal, hanem minden benevező futó ajándékot kap!

Persze, az időt bárki mérheti magának, és más versenyekre fölkészülésként is alkalmas a rendezvény, bár azon tényleg csak a részvétel a fontos:

A NEVEZÉSI DÍJ FEJÉBEN MINDEN RÉSZTVEVŐNEK JÁR EGY KÜLÖNLEGES, EGYEDI BEFUTÓÉREM!

A tavaly első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megtartott éjszakai reptérfutásra isprogramajánlóban hívtuk föl olvasóink figyelmét, majd színes képgalériával illusztrált összefoglalótis közöltünk az eseményről.

Idén újra az ACFK Egyesület és Török Töce Tibor szervezésében, a reptéren tulajdonos önkormányzatok támogatásával kerül megrendezésre az éjszakai örömfutás a repülőtéren, ahol a vállalkozó szellemű futók mint megannyi szentjánosbogárka szaladgálhatnak majd!

Fejlámpa, egy pár szentjánosbogár, egyéb fénykeltő eszközök használata erősen ajánlott, ha nem akarsz eltévedni a kifutópályán!– üzeni az érdeklődőknek a főszervező, Töce, aki a tavalyi alkalomról elmondta portálunknak, hogy a kalocsaiak és környékbeliek mellett az ország számos pontjáról érkeztek futók, úgy a Balaton környékéről,minta tiszántúli régiókból, és még a fővárosból is, mindösszesen közel 200 futó.

Remélem az idei évben a koronavírus-járvány ellenére is közel ennyien, vagy akár még többen leszünk, és igazi fényt viszünk az éjszakába!
– nyilatkozta Török Tibor, akitől azt is megtudtuk, hogy a reptéri örömfutásra nincs korhatár, se alsó sem felső:

A RENDEZVÉNYEN KISGYERMEKEKTŐL KEZDVE AZ IDŐS KOROSZTÁLYIG BÁRKI RÉSZT VEHET, MINDÖSSZE ANNYI A MEGKÖTÉS, HOGY SZÁZÉVES KOR FÖLÖTT SZÜLŐI FELÜGYELETTEL AJÁNLOTT A RÉSZVÉTEL!

A szervezők szerint egyébként nem az idő a lényeg, így chipes időmérés nem is lesz, aki kíváncsi rá, mennyi idő alatt sikerültlefutni a választott távot, annak magának kell gondoskodni az időmérésről.
Egy ilyen futóalkalmon

A LEGFONTOSABB A BARÁTSÁG, A VIDÁMSÁG, A JÓKEDV, MÓKA, KACAGÁS – MINDEZ SZINTÉN „ALANYI JOGON JÁR” MINDENKINEK!

Nevezni az ejszakairepterfutas.hu oldalon, illetve, amennyiben nem telnek be a helyek, a helyszínen lehet, de a vírushelyzetre való tekintettel

A JELENTKEZÉSEKET CSAK A 400 FŐS LÉTSZÁMKORLÁT EREJÉIG TUDJÁK FOGADNI!

VÁLASZTHATÓ TÁVOK:

  • 5 Km
  • 10,5 Km
  • Félmaraton, azaz 21 Km


További információért keressék föl a rendezvény Facebook-oldalát!

Az éjszakai reptéri futáskiemelt támogatói:
Kalocsa, Foktő, Uszód önkormányzatai, valamint a CNC-Nagy Kft., Kalocsai Eper Zöldség-gyümölcs.

Akinek még mindig nem bizsereg a talpa, az kedvcsináló gyanánt nézze meg a tavalyi éjszakai reptérfutásról Szombati Ferenc által készített alábbi videót!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés