2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai diákok sikere a Honvédelmi Sportszövetség Lövészkupáján – Közel háromezren versenyeztek

Kalocsai diákok sikere a Honvédelmi Sportszövetség Lövészkupáján – Közel háromezren versenyeztek
2022. 04. 30., 15:06

Mácsai Anna személyében kalocsai lány lett a Honvédelmi Sportszövetség Lövészkupájának országos bajnoka 2022-ben. Nem mondhatjuk, hogy a közel háromezer résztvevős versenyen lövésük sem volt a kalocsai versenyzőknek, mert nem csupán célba vették a legfényesebb érmeket, de többségében haza is vitték azokat.

A Honvédelmi Sportszövetség 2021. novemberében országos felhívást tett közzé egy háromfordulós légfegyveres lövészkupára. A versenyen négy kategóriában (középiskolás lány, középiskolás fiú, felnőtt nő, felnőtt férfi) lehetett részt venni, hagyományos rugós légfegyverekkel. A jelentkezés feltétele a háziverseny (első forduló) lebonyolítása volt, január 20-i határidővel.

Országosan 55 iskola és 11 sportszervezet nevezett a versenyre, összesen 2732 eredményt küldtek be. A Kalocsai Sport Egyesület Sportlövő Szakosztályának – az utóbbi évek küzdelmei és napjaink nem túl kedvező körülményei ellenére – sikerült felkészítenie lövészeit a megmérettetésre, hála Ferenczi László szakosztályvezető és Tóth Viktor edző áldozatos és kitartó munkájának.

A háziversenyek lebonyolítása után, az országot három régióra osztották, és régiónként a 150 legjobb eredményt elért versenyzőt hívták meg a második fordulót jelentő területi összecsapásra. A regionális döntőket Százhalombattán, Zalaegerszegen és Debrecenben rendezték.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A kalocsai sportlövők Százhalombattán, február 20-án vettek részt a területi versenyen, ahol diák fiú kategóriában Ladányi Dávid negyedik, diák lány kategóriában Barcsik Regina első, Mácsai Anna harmadik helyezést ért el. Felnőtt férfi kategóriában Mácsai Tamás a második, Szabó Zoltán a harmadik, Bolvári Attila pedig a negyedik helyen végzett. Egyéni mellett csapatban is sikeresek voltak a kalocsai lövészek. Diák csapat (Barcsik Regina, Ladányi Dávid, Mácsai Anna) kategóriában második helyezést, felnőtt férfi csapat (Bolvári Attila, Mácsai Tamás, Szabó Zoltán) kategóriában pedig első helyezést értek el.

A regionális versenyekről a legjobb 50 versenyző – a legjobb 15 fiú, a legjobb 15 lány, a legjobb 10 férfi, a legjobb 10 nő – jutott tovább a döntőbe. A március 11-én megrendezett döntőnek Budapesten a BOK Sportcsarnokban a KSI SE Légfegyveres lőtere adott otthont. Ide érkeztek a legjobb lövészek, a Százhalombattán, Zalaegerszegen és Debrecenben tartott régiós elődöntőket követően. Felnőtt férfi kategóriában Szabó Zoltán a második (184 köregység), Bolvári Attila a negyedik (183 köregység) és Mácsai Tamás a hetedik (182 köregység) helyen végzett, csapatban pedig ezüstérmesek lettek (549 köregység). Diákfiú kategóriában Ladányi Dávid a második helyen (188 köregység) végzett, diáklány kategóriában Mácsai Anna első (193 köregység), Barcsik Regina pedig második (189 köregység) helyezett lett. A kalocsai fiatalok a csapatversenyben is a legjobbnak bizonyultak (570 köregység), így az eredményhirdetésnél ismét aranyéremért léphettek fel a dobogó legfelső fokára.

Mindenkinek gratulálunk az elért eredményéhez és sok sikert kívánunk a következő megmérettetésen, a hamarosan kezdődő Diákolimpián! 

Mácsainé Iván Éva

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 15:53:00
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>
2024. 06. 17., 12:16
A gyanú szerint 2024. június 14-én este egy keceli házban egy 54 éves férfi és szállásadója italozás közben összevesztek. A későbbi áldozat a lustasága miatt próbálta felelősségre vonni a nála lakó férfit, akit a ház körüli munkák elvégzésére fogadott fel. Az albérlő a szóváltás során mérgében fojtogatni kezdte a házigazdát, majd ököllel megütötte, végül elővett egy kést, amivel nyakon szúrta vitapartnerét. Még >>>
2024. 06. 17., 10:06
A tavalyi gyenge termésnél jobb, de a 2022-es mennyiségnél kevesebb termésre lehet számítani. Még >>>
2024. 06. 16., 08:28
Országosan ellenőrzik az egyenruhások a járművezetőket 2024. június 17. és 23. között. Még >>>
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK