2022. 05. 20. péntek
Bernát, Felícia
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai diákok sikere a Honvédelmi Sportszövetség Lövészkupáján – Közel háromezren versenyeztek

Kalocsai diákok sikere a Honvédelmi Sportszövetség Lövészkupáján – Közel háromezren versenyeztek
2022. 04. 30., 15:06

Mácsai Anna személyében kalocsai lány lett a Honvédelmi Sportszövetség Lövészkupájának országos bajnoka 2022-ben. Nem mondhatjuk, hogy a közel háromezer résztvevős versenyen lövésük sem volt a kalocsai versenyzőknek, mert nem csupán célba vették a legfényesebb érmeket, de többségében haza is vitték azokat.

A Honvédelmi Sportszövetség 2021. novemberében országos felhívást tett közzé egy háromfordulós légfegyveres lövészkupára. A versenyen négy kategóriában (középiskolás lány, középiskolás fiú, felnőtt nő, felnőtt férfi) lehetett részt venni, hagyományos rugós légfegyverekkel. A jelentkezés feltétele a háziverseny (első forduló) lebonyolítása volt, január 20-i határidővel.

Országosan 55 iskola és 11 sportszervezet nevezett a versenyre, összesen 2732 eredményt küldtek be. A Kalocsai Sport Egyesület Sportlövő Szakosztályának – az utóbbi évek küzdelmei és napjaink nem túl kedvező körülményei ellenére – sikerült felkészítenie lövészeit a megmérettetésre, hála Ferenczi László szakosztályvezető és Tóth Viktor edző áldozatos és kitartó munkájának.

A háziversenyek lebonyolítása után, az országot három régióra osztották, és régiónként a 150 legjobb eredményt elért versenyzőt hívták meg a második fordulót jelentő területi összecsapásra. A regionális döntőket Százhalombattán, Zalaegerszegen és Debrecenben rendezték.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A kalocsai sportlövők Százhalombattán, február 20-án vettek részt a területi versenyen, ahol diák fiú kategóriában Ladányi Dávid negyedik, diák lány kategóriában Barcsik Regina első, Mácsai Anna harmadik helyezést ért el. Felnőtt férfi kategóriában Mácsai Tamás a második, Szabó Zoltán a harmadik, Bolvári Attila pedig a negyedik helyen végzett. Egyéni mellett csapatban is sikeresek voltak a kalocsai lövészek. Diák csapat (Barcsik Regina, Ladányi Dávid, Mácsai Anna) kategóriában második helyezést, felnőtt férfi csapat (Bolvári Attila, Mácsai Tamás, Szabó Zoltán) kategóriában pedig első helyezést értek el.

A regionális versenyekről a legjobb 50 versenyző – a legjobb 15 fiú, a legjobb 15 lány, a legjobb 10 férfi, a legjobb 10 nő – jutott tovább a döntőbe. A március 11-én megrendezett döntőnek Budapesten a BOK Sportcsarnokban a KSI SE Légfegyveres lőtere adott otthont. Ide érkeztek a legjobb lövészek, a Százhalombattán, Zalaegerszegen és Debrecenben tartott régiós elődöntőket követően. Felnőtt férfi kategóriában Szabó Zoltán a második (184 köregység), Bolvári Attila a negyedik (183 köregység) és Mácsai Tamás a hetedik (182 köregység) helyen végzett, csapatban pedig ezüstérmesek lettek (549 köregység). Diákfiú kategóriában Ladányi Dávid a második helyen (188 köregység) végzett, diáklány kategóriában Mácsai Anna első (193 köregység), Barcsik Regina pedig második (189 köregység) helyezett lett. A kalocsai fiatalok a csapatversenyben is a legjobbnak bizonyultak (570 köregység), így az eredményhirdetésnél ismét aranyéremért léphettek fel a dobogó legfelső fokára.

Mindenkinek gratulálunk az elért eredményéhez és sok sikert kívánunk a következő megmérettetésen, a hamarosan kezdődő Diákolimpián! 

Mácsainé Iván Éva

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>
2022. 05. 19., 17:47
A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény hirdeti a pályázatot. Még >>>
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés