2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 399 Ft   : 374 Ft Benzin: 610.8 Ft/l   Dízel: 618.8 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai diákok sikere a Honvédelmi Sportszövetség Lövészkupáján – Közel háromezren versenyeztek

Kalocsai diákok sikere a Honvédelmi Sportszövetség Lövészkupáján – Közel háromezren versenyeztek
2022. 04. 30., 15:06

Mácsai Anna személyében kalocsai lány lett a Honvédelmi Sportszövetség Lövészkupájának országos bajnoka 2022-ben. Nem mondhatjuk, hogy a közel háromezer résztvevős versenyen lövésük sem volt a kalocsai versenyzőknek, mert nem csupán célba vették a legfényesebb érmeket, de többségében haza is vitték azokat.

A Honvédelmi Sportszövetség 2021. novemberében országos felhívást tett közzé egy háromfordulós légfegyveres lövészkupára. A versenyen négy kategóriában (középiskolás lány, középiskolás fiú, felnőtt nő, felnőtt férfi) lehetett részt venni, hagyományos rugós légfegyverekkel. A jelentkezés feltétele a háziverseny (első forduló) lebonyolítása volt, január 20-i határidővel.

Országosan 55 iskola és 11 sportszervezet nevezett a versenyre, összesen 2732 eredményt küldtek be. A Kalocsai Sport Egyesület Sportlövő Szakosztályának – az utóbbi évek küzdelmei és napjaink nem túl kedvező körülményei ellenére – sikerült felkészítenie lövészeit a megmérettetésre, hála Ferenczi László szakosztályvezető és Tóth Viktor edző áldozatos és kitartó munkájának.

A háziversenyek lebonyolítása után, az országot három régióra osztották, és régiónként a 150 legjobb eredményt elért versenyzőt hívták meg a második fordulót jelentő területi összecsapásra. A regionális döntőket Százhalombattán, Zalaegerszegen és Debrecenben rendezték.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A kalocsai sportlövők Százhalombattán, február 20-án vettek részt a területi versenyen, ahol diák fiú kategóriában Ladányi Dávid negyedik, diák lány kategóriában Barcsik Regina első, Mácsai Anna harmadik helyezést ért el. Felnőtt férfi kategóriában Mácsai Tamás a második, Szabó Zoltán a harmadik, Bolvári Attila pedig a negyedik helyen végzett. Egyéni mellett csapatban is sikeresek voltak a kalocsai lövészek. Diák csapat (Barcsik Regina, Ladányi Dávid, Mácsai Anna) kategóriában második helyezést, felnőtt férfi csapat (Bolvári Attila, Mácsai Tamás, Szabó Zoltán) kategóriában pedig első helyezést értek el.

A regionális versenyekről a legjobb 50 versenyző – a legjobb 15 fiú, a legjobb 15 lány, a legjobb 10 férfi, a legjobb 10 nő – jutott tovább a döntőbe. A március 11-én megrendezett döntőnek Budapesten a BOK Sportcsarnokban a KSI SE Légfegyveres lőtere adott otthont. Ide érkeztek a legjobb lövészek, a Százhalombattán, Zalaegerszegen és Debrecenben tartott régiós elődöntőket követően. Felnőtt férfi kategóriában Szabó Zoltán a második (184 köregység), Bolvári Attila a negyedik (183 köregység) és Mácsai Tamás a hetedik (182 köregység) helyen végzett, csapatban pedig ezüstérmesek lettek (549 köregység). Diákfiú kategóriában Ladányi Dávid a második helyen (188 köregység) végzett, diáklány kategóriában Mácsai Anna első (193 köregység), Barcsik Regina pedig második (189 köregység) helyezett lett. A kalocsai fiatalok a csapatversenyben is a legjobbnak bizonyultak (570 köregység), így az eredményhirdetésnél ismét aranyéremért léphettek fel a dobogó legfelső fokára.

Mindenkinek gratulálunk az elért eredményéhez és sok sikert kívánunk a következő megmérettetésen, a hamarosan kezdődő Diákolimpián! 

Mácsainé Iván Éva

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 17., 15:28
A március 11-én Soltvadkerten megtartott Weinhardt János Asztalitenisz Emlékversenyen négy csapattal vett részt az ASC Kalocsa. A megye egyes mezőny aranyérmét Vida–Győri párosunk szerezte meg.
2023. 03. 16., 15:18
Az egyetlen ismert Petőfi sírversnek és az eredeti sírkőnek a múzeum udvarán emléksarkot rendeztek be. Az ünnepélyes avatót március 15-én délelőtt tartották. Ünnepi műsort a Belvárosi Általános Iskola tanulói adtak. Köszöntőt mondott dr. Filvig Géza polgármester. A sírkő és a vers történetét Romsics Imre múzeumigazgató ismertette.
2023-03-16 16:52:52
A Kalocsai Kortárs Művészeti Klub szervezésében a horvát kultúra kalocsai gyökereit ismerteti Patachich Ádám és Antunovity János életén keresztül Bikfalvi Géza a Tomori Pál Városi Könyvtár előadótermében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 20., 13:13
Elfogtak és őrizetbe vettek a kalocsai rendőrök egy 54 éves férfit, akinek bevonták a vezetői engedélyét egy hónapja, amikor ittasan balesetezett. Most azonban ismét volán mögé ült, szintén részegen, ráadásul a vezetői engedélye nélkül. Még >>>
2023. 03. 20., 08:47
Napos, tavaszias idő várható a jövő héten: folytatódik a felmelegedés, megszűnnek a hajnali fagyok és pénteken akár 22 Celsius-fok is lehet a legmelegebb órákban. Még >>>
2023. 03. 19., 09:43
Értékes nyereményekkel indítja újra útjára a vízivást népszerűsítői kampányát az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a víz világnapjához (március 22.) kapcsolódóan. Még >>>
2023. 03. 18., 11:12
Akik szerint Magyarország – és a pápa – magára maradt a béke pártján, azok kedvéért itt egy remek videó! Így olvas be egy igazi, tisztességes baloldali a képmutató EP héjáknak! Még >>>
2023. 03. 17., 14:44
Világszerte romlik az emberek alvásminősége, erre szeretné felhívni a figyelmet a minden évben megrendezésre kerülő alvás világnapja, ami mindig a tavaszi napéjegyenlőség előtt kerül megrendezésre. Még >>>
2023. 03. 17., 09:47
Március 21-én parkgondozási munkálatokat végeznek a városban. Még >>>