2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsán járt Süli János Paks II. beruházásért felelős miniszter – Font Sándorral és Filvig Gézával bejárták a lehetséges fejlesztési területeket

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 02., 10:44

Tegnap a reggeli órákban munkalátogatáson vett részt városunkban Süi János, a Paks II. beruházásért felelős tárca nélküli miniszter, aki megbeszélést folytatott Font Sándor országgyűlési képviselővel és dr. Filvig Gézával, a FIDESZ-KDNP pártszövetség polgármesterjelöltjével. A miniszter és a két politikus közösen a Duna kalocsai oldalát és a várost érintő, jövőbeni fejlesztésekkel érintett területeket járta be. A szűkkörű megbeszélésről és a találkozás részleteiről dr. Filvig Géza a Facebook oldalán számolt be. Az ott lévő tartalmat a miniszter titkársága megerősítette, szerintük a bejegyzés jól tükrözi a találkozón elhangzottakat és valamennyi olyan lényeges információt tartalmaz, amelyek a város és a térség fejlődésével összefüggésben elhangzottak, és lehetséges megvalósításukra ígéretet tett a miniszter.

Dr. Filvig Géza közösségi médiában megjelent bejegyzése szerint:

„Ma délelőtt bejártuk Süli János Paks II. beruházásért felelős tárca nélküli miniszterrel az új híd környezetét, a laktanyát és a repülőteret, mint Kalocsa új potenciális befektetési környezetét. Miniszter úr a találkozásunkkor elmondta, hogy Kalocsa gigaberuházásokra számíthat, amiből minden kalocsai profitálhat majd.

A laktanya megtekintésekor a miniszter elmondta, hogy 3000-3500 főt befogadó lakópark kialakítását tervezi a kormány 30-40 milliárd forint értékben. Számítunk a kalocsai vállalkozásokra, akik beszállítói lehetnek a beruházásnak, illetve számítunk az itt élők munkájára is – tette hozzá Süli János, hangsúlyozva, hogy nagy lehetőség előtt áll a város, a térség. Reméli, hogy jól együttműködő városvezetők kerülnek a képviselői székekbe, akikkel közösen a legtöbbet tudják kihozni majd a beruházás adta lehetőségekből.

Az új Duna-híd kapcsán elhangzott, hogy amikor határidőre elkészül, a Kalocsa és Paks közötti távolság 10 percre rövidül. Ez lehetővé teszi, hogy a két város lakói részesülhessenek a másik település adta előnyökből, legyen szó oktatásról, kulturális lehetőségekről vagy éppen a jól fizető munkahelyekről. A híd megépülésével Kalocsa bekerül az ország gazdasági vérkeringésébe is, hiszen az autópálya 7-10 perc alatt elérhetővé válik.


Forrás: Facebook / Filvig Géza

A bejárást követően meghívtam a miniszter urat egy kávéra, reggelire, ahol kötetlen beszélgetést folytattunk. Higgyék el, Kalocsa nagyon nagy lehetőségek előtt áll. Én azon fogok dolgozni, hogy minél nagyobb mértékben tudjuk ezeket a lehetőségeket kihasználni városunk javára! Hallgassunk a józan eszünkre.”

– áll dr. Filvig Géza, a miniszter titkársága által megerősített bejegyzésében.

Mai hír, amelyről portálunk is írt, hogy elfogadták a paksi bővítés műszaki tervét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés