2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsán járt Süli János Paks II. beruházásért felelős miniszter – Font Sándorral és Filvig Gézával bejárták a lehetséges fejlesztési területeket

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 02., 10:44

Tegnap a reggeli órákban munkalátogatáson vett részt városunkban Süi János, a Paks II. beruházásért felelős tárca nélküli miniszter, aki megbeszélést folytatott Font Sándor országgyűlési képviselővel és dr. Filvig Gézával, a FIDESZ-KDNP pártszövetség polgármesterjelöltjével. A miniszter és a két politikus közösen a Duna kalocsai oldalát és a várost érintő, jövőbeni fejlesztésekkel érintett területeket járta be. A szűkkörű megbeszélésről és a találkozás részleteiről dr. Filvig Géza a Facebook oldalán számolt be. Az ott lévő tartalmat a miniszter titkársága megerősítette, szerintük a bejegyzés jól tükrözi a találkozón elhangzottakat és valamennyi olyan lényeges információt tartalmaz, amelyek a város és a térség fejlődésével összefüggésben elhangzottak, és lehetséges megvalósításukra ígéretet tett a miniszter.

Dr. Filvig Géza közösségi médiában megjelent bejegyzése szerint:

„Ma délelőtt bejártuk Süli János Paks II. beruházásért felelős tárca nélküli miniszterrel az új híd környezetét, a laktanyát és a repülőteret, mint Kalocsa új potenciális befektetési környezetét. Miniszter úr a találkozásunkkor elmondta, hogy Kalocsa gigaberuházásokra számíthat, amiből minden kalocsai profitálhat majd.

A laktanya megtekintésekor a miniszter elmondta, hogy 3000-3500 főt befogadó lakópark kialakítását tervezi a kormány 30-40 milliárd forint értékben. Számítunk a kalocsai vállalkozásokra, akik beszállítói lehetnek a beruházásnak, illetve számítunk az itt élők munkájára is – tette hozzá Süli János, hangsúlyozva, hogy nagy lehetőség előtt áll a város, a térség. Reméli, hogy jól együttműködő városvezetők kerülnek a képviselői székekbe, akikkel közösen a legtöbbet tudják kihozni majd a beruházás adta lehetőségekből.

Az új Duna-híd kapcsán elhangzott, hogy amikor határidőre elkészül, a Kalocsa és Paks közötti távolság 10 percre rövidül. Ez lehetővé teszi, hogy a két város lakói részesülhessenek a másik település adta előnyökből, legyen szó oktatásról, kulturális lehetőségekről vagy éppen a jól fizető munkahelyekről. A híd megépülésével Kalocsa bekerül az ország gazdasági vérkeringésébe is, hiszen az autópálya 7-10 perc alatt elérhetővé válik.


Forrás: Facebook / Filvig Géza

A bejárást követően meghívtam a miniszter urat egy kávéra, reggelire, ahol kötetlen beszélgetést folytattunk. Higgyék el, Kalocsa nagyon nagy lehetőségek előtt áll. Én azon fogok dolgozni, hogy minél nagyobb mértékben tudjuk ezeket a lehetőségeket kihasználni városunk javára! Hallgassunk a józan eszünkre.”

– áll dr. Filvig Géza, a miniszter titkársága által megerősített bejegyzésében.

Mai hír, amelyről portálunk is írt, hogy elfogadták a paksi bővítés műszaki tervét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>