2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kétirányú lesz a „sóhajok hídja” alatti Batthyány utca forgalma – A súlyos közlekedési gondok mérséklése a cél

Kétirányú lesz a „sóhajok hídja” alatti Batthyány utca forgalma – A súlyos közlekedési gondok mérséklése a cél
Zsiga Ferenc  |  2021. 12. 13., 17:27

A Szentháromság tér lezárása megnehezítette a város közlekedését, gyakori dugót okozva, hosszú kerülő útra kényszerítve a forgalomban résztvevőket. A kerülőutak hossza december 24-től mintegy 500 méterrel lerövidülhet, és a Városháza környékének forgalmi terhelése is csökkenhet, miután december 13-án, hétfőn, a 15:30-tól tartott rendkívüli testületi ülésen a jelenlévő hét képviselő egyhangúlag megszavazta a polgármester előterjesztését: kétirányú lesz a „sóhajok hídja” alatti Batthyány utca forgalma.

A polgármester a napirend tárgyalása elején leszögezte: Az előzetes vállalástól eltérően január elsejétől nem tud megindulni a Szentháromság téren a forgalom. Ezért – a közlekedési nehézségek enyhítésére – sürgősséggel kellett napirendre venni a Batthyány utca forgalmi rendjének megváltoztatását, azaz a jelenleg a főutca felől egyirányú Batthyány utca forgalmának kétirányúsítását.

A javaslat szerint a néhány éve egyirányúvá tett Batthyány utcába az erről szóló döntés hatályba lépésétől, december 24-től kezdődően újra mindkét irányból be lehet majd hajtani.

Ezáltal a Kossuth Lajos utca felől érkező közlekedőknek nem kell a Grősz József utcáig – a börtön közig – eljönniük, hanem mintegy ötszáz méteres kerülőt, jó néhány percet megspórolva, a „sóhajok hídja” alatt hajthatnak majd ki a főutcára, és tovább a Kertváros, illetve Foktő irányába.

A jelenlévő hét képviselő – dr. Filvig Géza polgármester mellett Kákonyi István, dr. Körmendy Szabolcs, Pécsi Vivien, Schmidt Rajmund és Simon Zoltán egybehangzó „igen” szavazatukkal fogadták el a határozatot.

Fontos tudnivaló, hogy december 24-től, de vélhetően már korábban nem lesz lehetőség a Batthyány utcában való parkolásra.

A Batthyány utca Szent István király utca felöli bejáratában várakozni tilos közúti jelzőtábla kerül elhelyezésre, mely lehetővé teszi az ott lévő intézmények (Belvárosi Általános Iskola, Gyermekotthon) áruval történő kiszolgálását.

A Batthyány utca Hunyadi utca felöli bejáratában megállni és várakozni tilos tábla kerül elhelyezésre, mely kizárja az adott sávban történő megállást, ezzel biztosítva a forgalom folyamatosságát.

Az utca új forgalmi rendjét a cikk végén található vázlaton láthatják!

A burkolatjelek az időjárás függvényében lesznek felfestve.

A változtatással egy időben „egyéb veszély” közúti jelzőtábla kerül kihelyezésre, mely alatt „forgalmi rend változás” kiegészítő tábla hívja fel a figyelmet a közlekedési rend változására.
A jelzőtáblákat mindkét irányból kihelyezik.

A közlekedési rend átalakításával felmerülő költségeket Kalocsa Város Önkormányzata 2021. éves költségvetése terhére, az utak, hidak fenntartására elkülönített forrásból biztosítják.

A közúti jelzőtáblák, kiegészítő táblák, oszlopok, kiegészítő elemek kihelyezését és az egyéb, ezzel járó munkálatokat a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. végzi el.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 12:57
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. május 23-án, csütörtökön 18:30 óráról a Kalocsai Színházban lakossági fórumot tart. Az est házigazdája dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő lesz. Kapunyitás 17:30 órától, helyfoglalás a szabad helyek függvényében.
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK