2022. 12. 09. péntek
Natália
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Kétirányú lesz a „sóhajok hídja” alatti Batthyány utca forgalma – A súlyos közlekedési gondok mérséklése a cél

Kétirányú lesz a „sóhajok hídja” alatti Batthyány utca forgalma – A súlyos közlekedési gondok mérséklése a cél
Zsiga Ferenc  |  2021. 12. 13., 17:27

A Szentháromság tér lezárása megnehezítette a város közlekedését, gyakori dugót okozva, hosszú kerülő útra kényszerítve a forgalomban résztvevőket. A kerülőutak hossza december 24-től mintegy 500 méterrel lerövidülhet, és a Városháza környékének forgalmi terhelése is csökkenhet, miután december 13-án, hétfőn, a 15:30-tól tartott rendkívüli testületi ülésen a jelenlévő hét képviselő egyhangúlag megszavazta a polgármester előterjesztését: kétirányú lesz a „sóhajok hídja” alatti Batthyány utca forgalma.

A polgármester a napirend tárgyalása elején leszögezte: Az előzetes vállalástól eltérően január elsejétől nem tud megindulni a Szentháromság téren a forgalom. Ezért – a közlekedési nehézségek enyhítésére – sürgősséggel kellett napirendre venni a Batthyány utca forgalmi rendjének megváltoztatását, azaz a jelenleg a főutca felől egyirányú Batthyány utca forgalmának kétirányúsítását.

A javaslat szerint a néhány éve egyirányúvá tett Batthyány utcába az erről szóló döntés hatályba lépésétől, december 24-től kezdődően újra mindkét irányból be lehet majd hajtani.

Ezáltal a Kossuth Lajos utca felől érkező közlekedőknek nem kell a Grősz József utcáig – a börtön közig – eljönniük, hanem mintegy ötszáz méteres kerülőt, jó néhány percet megspórolva, a „sóhajok hídja” alatt hajthatnak majd ki a főutcára, és tovább a Kertváros, illetve Foktő irányába.

A jelenlévő hét képviselő – dr. Filvig Géza polgármester mellett Kákonyi István, dr. Körmendy Szabolcs, Pécsi Vivien, Schmidt Rajmund és Simon Zoltán egybehangzó „igen” szavazatukkal fogadták el a határozatot.

Fontos tudnivaló, hogy december 24-től, de vélhetően már korábban nem lesz lehetőség a Batthyány utcában való parkolásra.

A Batthyány utca Szent István király utca felöli bejáratában várakozni tilos közúti jelzőtábla kerül elhelyezésre, mely lehetővé teszi az ott lévő intézmények (Belvárosi Általános Iskola, Gyermekotthon) áruval történő kiszolgálását.

A Batthyány utca Hunyadi utca felöli bejáratában megállni és várakozni tilos tábla kerül elhelyezésre, mely kizárja az adott sávban történő megállást, ezzel biztosítva a forgalom folyamatosságát.

Az utca új forgalmi rendjét a cikk végén található vázlaton láthatják!

A burkolatjelek az időjárás függvényében lesznek felfestve.

A változtatással egy időben „egyéb veszély” közúti jelzőtábla kerül kihelyezésre, mely alatt „forgalmi rend változás” kiegészítő tábla hívja fel a figyelmet a közlekedési rend változására.
A jelzőtáblákat mindkét irányból kihelyezik.

A közlekedési rend átalakításával felmerülő költségeket Kalocsa Város Önkormányzata 2021. éves költségvetése terhére, az utak, hidak fenntartására elkülönített forrásból biztosítják.

A közúti jelzőtáblák, kiegészítő táblák, oszlopok, kiegészítő elemek kihelyezését és az egyéb, ezzel járó munkálatokat a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. végzi el.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 08., 16:37
Perecet vont ki a forgalomból a Rossmann idegen anyag miatt! Még >>>
2022. 12. 08., 14:15
Novemberben 22,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest! Még >>>
2022. 12. 08., 09:40
Volt ahol csak rongáltak, de nem loptak semmit, ugyanis a kórház egyik üvegajtaját törték be, a kár 100.000 forintra rúgott. Az egyik szórakozóhelyre is besurrantak, innen hangfalakat vittek el. Még >>>
2022. 12. 08., 09:17
Idén Dr. Meszlényi Rózsa, a Tomori Pál Főiskola alapító rektora kapta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége 2022-es Év Vállalkozója díját. Még >>>
2022. 12. 08., 08:28
A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra, az erről szóló rendeletmódosítás szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 12. 08., 08:10
A nyolcadik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK