2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Munkahelyteremtő beruházásokról tartott előadást a Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya

Munkahelyteremtő beruházásokról tartott előadást a Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya
Zsiga Ferenc  |  2017. 08. 29., 16:00

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya a mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV) munkahelyteremtő beruházásainak támogatásáról tartott előadást augusztus 29-én, Kalocsán. A Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya épületében megtartott fórumon 19 munkáltató képviselője és több önkormányzat polgármestere, ügyintézője vett részt. A szeptember 15-ig benyújtható pályázatok számos, több millió forintos előnnyel járnak azoknak a vállalkozásoknak, amelyek regisztrált álláskeresőt vagy közmunkában résztvevőt legalább két évig foglalkoztatnak.

A kalocsai járás munkaerő-piaci szempontból a hátrányos helyzetű térségek közé tartozik, ezért a járásból pályázók kiemelt összegű kiegészítő támogatásban is részesülhetnek- mondta egyebek mellett a fórum előadója, Karáni Borbély Csilla, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya szakügyintézője. Az előadáson Kollár Péter főosztályvezető, a szakterület korábbi kalocsai vezetője is részt vett.

Mint elhangzott: a pályázatot 2017. augusztus 1-jétől 2017. szeptember 15-ig lehet benyújtani, a már megítélt támogatási összeget nem kell visszatéríteni.

A pályázaton kizárólag Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén székhellyel és Magyarországon telephellyel, fiókteleppel rendelkező KKV-k vehetnek részt.


Forrás: Zsiga Ferenc

Mint minden támogatás esetén, ez esetben is az elnyerhető támogatás összege volt a legizgalmasabb. Erről szólva az előadó jó hírekkel szolgált, amikor azt ismertette:

nem regisztrált álláskereső személy esetén, új munkahelyenként 1,5 millió forint támogatást lehet kapni. Ezen kívül kiegészítő támogatásokra lehet pályázni, amennyiben a vállalkozás a beruházás befejezését követően nyilvántartásban lévő álláskereső foglalkoztatására vállalkozik. Ez az összeg 500 ezer forint. Ám közfoglalkoztatott alkalmazása esetén a támogatás mértéke 800 ezer forint. Fontos  feltétel azonban, hogy minimum két főt kell foglalkoztatni.

 


Forrás: Zsiga Ferenc

 

A támogatható tevékenységek közé az új eszközök, gépek beszerzése, immateriális javak költségei, ingatlan vásárlás, bérleti díjak, lízing költségek is beletartoznak. Mindebből következik, hogy a támogatás nem vehető igénybe bérre és járulékokra, de a munkahelyteremtéshez szükséges feltételek kialakításához igen. 

A pályázatról szóló teljes dokumentáció letölthető innen. 

 


Forrás: Zsiga FerencPályázni csak olyan beruházással lehet az ország bármely településéből, amely esetében a pályázó a beruházást a támogatási igény benyújtását követően kezdi meg és legalább egy lezárt teljes üzleti évvel rendelkezik. További feltétel, hogy a beruházást legkésőbb 2018. szeptember 30-ig meg kell valósítani.-KarániBorbély Csilla, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya szakügyintézője a Kalocsán augusztus 29-én megtartott fórumon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK