2021. 10. 23. szombat
Gyöngyi
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Sorban állás van, de türelmesek, betartják a szabályokat a kórházba igyekvő betegek – Hétfő a kritikus nap

Zsiga Ferenc  |  2020. 06. 10., 13:25

Június 2-től kezdődően a Kalocsai Szent Kereszt Kórház valamennyi szakrendelése, de a laboratórium, diagnosztizáló egységek is - egyelőre az urológia kivételével - a járványt megelőző időszaknak megfelelő időpontokban fogadják a betegeket. Ám a kötelező pre-triázsolás, azaz lázméréshez, adminisztrációhoz kötött beléptetés miatt különösen hétfőnként, a reggeli órákban, úgy 8-10 óra között alakulnak ki sorok. Annak ellenére kell viszonylag rövid ideig várakozni, hogy három beléptető ablak működik folyamatosan, az egyes pultokhoz biztonsági őrök irányítják a betegeket.

Amint arra számítani lehetett, a korábbi gyakorlatnak megfelelően ezúttal is hétfőn vártak legtöbben belépésre a Szent Kereszt Kórház főbejáratánál, hogy a laboratóriumba, szakrendelésekre, az egyes osztályokra mehessenek.

Június 8-án, hétfőn fél 10-kor jártunk a Szent Kereszt Kórház főbejáratánál, ahol addigra a Kossuth Lajos utcán is várakozó, 8 óra körül legalább 50 beteg nagy része már túl volt az egyébként néhány perces beléptetési procedúrán.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A SORBAN ÁLLÓK KÖZÖTTI 1,5 MÉTERES TÁVOLSÁG TARTÁSÁT MINDENKI FEGYELMEZETTEN, FELSZÓLÍTÁS NÉLKÜL KÖVETTE, A BETEGEK TÜRELMESEN VÁRTAK A SORUKRA.

Tíz órakor az utcán már nem várakoztak a belépésre, viszont az előtérben még mindig. Szerencsére a nagy aulában biztosítható az egyes emberek közötti 1,5 méteres távolság, így ott akár 20 – 30 beteg is fedéllel a feje fölött várhatja ki, míg esetében is megtörténik az úgynevezett pre-triázsolás.

Mint emlékezetes, június 2-től a betegek számára a fekvőbeteg osztályok mindegyike rendelkezésre áll, de a felvételt megelőzően szigorú eljárásrendet kell követni.

Figyelemmel arra, hogy a fekvőbeteg osztályokra és a szakrendelésekre igyekvőkre ugyan azok beléptetési szabályok vonatkoznak, a sorban állás a betegfelvételi pultoknál, különösen az 1,5 méteres távolság tartása miatt átmeneti várakozással járhat.

EGYÉBIRÁNT A PRE-TRIÁZSOLÁS ÉS A BETEG ÉPÜLETBEN TARTÓZKODÁSA ALATT A SZÁJMASZK HASZNÁLATA MINDENKI SZÁMÁRA KÖTELEZŐ.

A pre-triázsolás azt jelenti, hogya munkatársak a három fogadópultnál testhőmérsékletet mérnek, a mérés ideje alatt nyilatkozatot töltenek ki a betegről a COVID 19 vírussal összefüggésben, melyet aztán a beteg kézjegyével lát el.

A PÁCIENS KÉZFERTŐTLENÍTÉS UTÁN, MÁR A TRIÁZSOLÁS ELŐTT, A BELÉPÉSKOR FELHELYEZETT SZÁJMASZKKAL FOLYTATJA ÚTJÁT A KÓRHÁZ ÉPÜLETÉN BELÜL. 

Június 8-án, hétfőn kegyes volt az egyénként napok óta szeszélyes időjárás. Ám aki a következő napokban a kórházba igyekszik, jobb ha esernyőt visz magával. Az előrejelzés szerint könnyen lehet, a 1,5 méteres távolság tartása miatt az épület előtt, szemerkélő esőben kell várakoznia.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)
2021. 10. 19., 14:50
A nyár folyamán a kalocsai Cigány Szív Egyesület és a Kultúrpart csapata szervezésében, pályázati forrás felhasználásával négy alkalommal utazhattak roma gyerekek és felnőtt kísérőik a fővárosba, hogy ott megtekintsék a főbb látványosságokat, izgalmas programokon vehessenek részt. A kirándulásokról egy vidám videofilm készült, amelyet most tettek közzé – tekintsék meg a KALOhíreken!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>
2021. 10. 23., 09:33
Az egészségügyi szakértők egyre inkább hangsúlyozzák, hogy lehet valaki fitt és kissé túlsúlyos egyszerre, a testtömegindex nem mérvadó és ez alapján nem lehet megfelelő képet kapni valakinek az egészségi állapotáról. Még >>>
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>
2021. 10. 22., 11:23
A legfőbb változás a temető főbejárata felöl elhelyezkedő Béke utcát érinti, melynek forgalma a Petőfi Sándor utca felöl egyirányúsításra kerül, az Alkony utca felé. Még >>>
2021. 10. 22., 10:03
Az eseményen a megye legjobb borászai és pincészetei mutatkoznak be egy borkóstolóval egybekötött különleges borkiállításon. Még >>>
2021. 10. 21., 16:12
A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés