2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Sorban állás van, de türelmesek, betartják a szabályokat a kórházba igyekvő betegek – Hétfő a kritikus nap

Zsiga Ferenc  |  2020. 06. 10., 13:25

Június 2-től kezdődően a Kalocsai Szent Kereszt Kórház valamennyi szakrendelése, de a laboratórium, diagnosztizáló egységek is - egyelőre az urológia kivételével - a járványt megelőző időszaknak megfelelő időpontokban fogadják a betegeket. Ám a kötelező pre-triázsolás, azaz lázméréshez, adminisztrációhoz kötött beléptetés miatt különösen hétfőnként, a reggeli órákban, úgy 8-10 óra között alakulnak ki sorok. Annak ellenére kell viszonylag rövid ideig várakozni, hogy három beléptető ablak működik folyamatosan, az egyes pultokhoz biztonsági őrök irányítják a betegeket.

Amint arra számítani lehetett, a korábbi gyakorlatnak megfelelően ezúttal is hétfőn vártak legtöbben belépésre a Szent Kereszt Kórház főbejáratánál, hogy a laboratóriumba, szakrendelésekre, az egyes osztályokra mehessenek.

Június 8-án, hétfőn fél 10-kor jártunk a Szent Kereszt Kórház főbejáratánál, ahol addigra a Kossuth Lajos utcán is várakozó, 8 óra körül legalább 50 beteg nagy része már túl volt az egyébként néhány perces beléptetési procedúrán.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A SORBAN ÁLLÓK KÖZÖTTI 1,5 MÉTERES TÁVOLSÁG TARTÁSÁT MINDENKI FEGYELMEZETTEN, FELSZÓLÍTÁS NÉLKÜL KÖVETTE, A BETEGEK TÜRELMESEN VÁRTAK A SORUKRA.

Tíz órakor az utcán már nem várakoztak a belépésre, viszont az előtérben még mindig. Szerencsére a nagy aulában biztosítható az egyes emberek közötti 1,5 méteres távolság, így ott akár 20 – 30 beteg is fedéllel a feje fölött várhatja ki, míg esetében is megtörténik az úgynevezett pre-triázsolás.

Mint emlékezetes, június 2-től a betegek számára a fekvőbeteg osztályok mindegyike rendelkezésre áll, de a felvételt megelőzően szigorú eljárásrendet kell követni.

Figyelemmel arra, hogy a fekvőbeteg osztályokra és a szakrendelésekre igyekvőkre ugyan azok beléptetési szabályok vonatkoznak, a sorban állás a betegfelvételi pultoknál, különösen az 1,5 méteres távolság tartása miatt átmeneti várakozással járhat.

EGYÉBIRÁNT A PRE-TRIÁZSOLÁS ÉS A BETEG ÉPÜLETBEN TARTÓZKODÁSA ALATT A SZÁJMASZK HASZNÁLATA MINDENKI SZÁMÁRA KÖTELEZŐ.

A pre-triázsolás azt jelenti, hogya munkatársak a három fogadópultnál testhőmérsékletet mérnek, a mérés ideje alatt nyilatkozatot töltenek ki a betegről a COVID 19 vírussal összefüggésben, melyet aztán a beteg kézjegyével lát el.

A PÁCIENS KÉZFERTŐTLENÍTÉS UTÁN, MÁR A TRIÁZSOLÁS ELŐTT, A BELÉPÉSKOR FELHELYEZETT SZÁJMASZKKAL FOLYTATJA ÚTJÁT A KÓRHÁZ ÉPÜLETÉN BELÜL. 

Június 8-án, hétfőn kegyes volt az egyénként napok óta szeszélyes időjárás. Ám aki a következő napokban a kórházba igyekszik, jobb ha esernyőt visz magával. Az előrejelzés szerint könnyen lehet, a 1,5 méteres távolság tartása miatt az épület előtt, szemerkélő esőben kell várakoznia.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK