2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Több száz milliós pályázati fejlesztési forrásról hirdetett eredményt a JETA kuratóriuma

Több száz milliós pályázati fejlesztési forrásról hirdetett eredményt a JETA kuratóriuma
Zsiga Ferenc  |  2021. 04. 19., 07:54

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által létrehozott és a Miniszterelnökség által támogatott Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) Kuratóriuma április 15-én, Pakson tartotta ülését, amelyen összesen 500 millió forint pályázati fejlesztési forrás odaítéléséről született döntés, az érintett 47 település számára. A Duna bal partján lévő települések által benyújtott valamennyi pályázat kedvező elbírálásban részesült, két község két pályázata került tartalék listára.

Az egyes településeket tekintve például Kalocsára közel 25 millió, Hajósra 13, Fajszra 13, Foktőre 13 millió, Bátyára 13, Hartára 13, Dusnokra 10,8 millió forint pályázati fejlesztési forrás érkezik, de a többi pályázó is általában 5 és 9 millió forint közötti összeget használhat fel településfejlesztési és közösségi célokra.

2020-ban a JETA pályázatot nyújtott be térségfejlesztési támogatásra a Miniszterelnökség által támogatott PIP Nonprofit Kft-hez, 500 millió forint összegre. A pályázat szakmai programjában bemutatásra kerültek a fejlesztési célok, amelyek a korábbiaknál szorosabban illeszkednek a Paksra tervezett új atomerőmű blokkok előkészítési és létesítési programjához. Prioritást élveznek a térségi és települési szolgáltatási infrastruktúra-fejlesztésre irányuló projektek – áll a JETA sajtóanyagában.

Mint írják, az április 15-i kuratóriumi ülés napirendjei között szerepelt az önkormányzatok számára kiírt pályázati forduló nyertes pályázatainak kihirdetése.

AZ ALAPÍTVÁNYHOZ 70 PÁLYÁZAT ÉRKEZETT BE, AMELYEK KÖZÜL A KURATÓRIUM 61-ET RÉSZESÍTETT TÁMOGATÁSBAN.

Ennek keretében lehetőség nyílik 7 gyermekintézmény és 7 közösségi létesítmény felújítására. A kórházak eszközbeszerzéseket tudnak végrehajtani. Tizenhárom településen járda- és parkoló felújítási és létesítési programok indulhatnak. A nyertes pályázatok között szerepel kommunális gépek beszerzése, megújuló energiák alkalmazása, játszóterek létesítése, valamint több településen kamerarendszer kerül kiépítésre. Megkezdődhet továbbá a foktői Sport és szabadidőközpont kialakítása, a Medinai Malom vendégház felújítása.

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz kapcsolódó információk, így a nyertes pályázatok részletes listája megtalálhatók a www.jovonkenergiaja.hu oldalon.

Nem a teljesség igényével, de azért szemezgettünk a JETA forrás településenkénti szétosztása és a megvalósuló célok között.

Kalocsán a Szent Kereszt Kórház 11,9 millió forintot fordíthat az endoszkópos műszerpark fejlesztésére, Kalocsa Város Önkormányzata 13 millió forintot nyert az óvodafejlesztés harmadik üteméhez.

A 13 milliós pályázati forrás több település esetében visszaköszönő összeg: Foktő Sport és Szabadidő Központ létrehozására, Harta parkoló építésére, Hajós kitelepítési emlékmű állítására, Fajsz mini bölcsőde építésére, Bátya játszótér létrehozására részesült ilyen, vagy ehhez közeli mértékű vissza nem térítendő támogatásban.

Dunapataj a térfigyelő rendszer fejlesztésére közel 12 millió, Miske ugyan ere a célra 7,7 millió, míg Solt 5 millió forint támogatásban részesül.

Öregcsertő temető felújításra 7,6 millió, Uszód járda felújításra 7,1 millió, Dunaszentbenedek az általános iskola korszerűsítésére 8,5 millió, Ordas a polgármesteri hivatal felújítására 9 millió, Szakmár közterületi szabadidő park létrehozására 8,9 millió, Dusnok a Turisztikai Központ fejlesztésére 10,8 millió, Géderlak járdafelújításra 9 millió, Újtelek járdafelújításra 9,6 millió, Drágszél a szelidi üdülő kerítésének felújítására, parkolóhelyek létesítésére, térfigyelő rendszer bővítésére5,7, Dunaszentbenedek harang pótlására 2 millió, Solt zárt parkoló létrehozására 7,1 millió forint támogatásban részesül.

Mint megtudtuk, a legtöbb település az építési munkálatokhoz szükséges valamennyi engedéllyel rendelkezik, így a beruházások többsége még a tavasszal megkezdődhet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés