2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Utazás Kiállításra készül Kalocsa – Bács-Kiskun a díszvendég, a megye pavilonjában mutatkozik be városunk

Utazás Kiállításra készül Kalocsa – Bács-Kiskun a díszvendég, a megye pavilonjában mutatkozik be városunk
Zsiga Ferenc  |  2018. 10. 09., 16:51

Bács-Kiskun megye és Kecskemét nyerte el a belföldi, Algéria a külföldi díszvendég státuszt a hagyományosan tavasszal, a Hungexpo Vásárközpontban megrendezett nemzetközi Utazás Kiállítás 2019 nagy rendezvényen. A megye és annak egyes településeinek méltó megjelenését már hónapokkal ezelőtt megkezdte a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. A jövőre február 21-24-ig tartó expon a járási székhelyek mellett például Hajós és annak pincefaluja is bemutatkozik. Valamennyi település a Bács-Kiskun megye- Kecskemét nagy, közös kiállítóterében kap majd önálló standot a Hungexpo B pavilonjában. Az előkészületekről Kapitány Alizt, a Kalocsa és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjét kérdeztük.

Annak érdekében, hogy az évről évre csökkenő számú kiállítók és látogatók számát megállítsák, újabb lendületet adjanak a budapesti nemzetközi Utazás Kiállításnak, ezzel egy időben több, az aktív turizmushoz kapcsolódó társkiállítást – Budapest Boat Show, Bringa- és Futó Expo, Karaván Szalon, Afrika Expo és Vásár – szerveznek.

Az esemény középpontjába az élmények szerzését, a személyes kapcsolatok kialakítását és a látogatók minél szélesebb körű tájékoztatását, szórakoztatását helyezik. Ám az Utazás Kiállítás első napján csak a szakmai látogatók és a sajtó számára biztosítják a belépést.

Ez a nap lesz talán a legfontosabb a megye és az egyes települései, köztük a megyei pavilonban önálló standdal rendelkező Kalocsa és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. és TDM szervezet számára, hiszen egy fontos networking lehetőségre, előre szervezett, úgynevezett B2B találkozóra biztosít alkalmat a szakmai látogatók és a kiállítók között, amely magába foglalja az értékesítések irányát, a vevő és eladó kapcsolatát.

Mint megtudtuk, a programok fókuszába a díszvendégek, tehát Bács-Kiskun-Kecskemét, Algéria és a sportturizmus kerül. Második napra Diák Szakmai Nappal készülnek, amikor a felsőoktatásban résztvevő, turisztikai tanulmányaikat folytató diákoké lesz a főszerep.

A nagyközönség számára nyitva hagyott napokon a Vásárközpont szinte minden egyes pavilonjában látványos eseményekkel várják a látogatókat. Itt lesz lehetőség arra, hogy az egyéni látogatók érdeklődését keltsék fel például az egy-két napos, esetleg több napos, Kalocsa mellett már a környék felfedezését is magában foglaló, turisztikai célú látogatásra.

A Kalocsa, Hajós, Dunapataj településeket tömörítő TDM (Turisztikai Desztinációs Menedzsment) szervezet vezetőjét, Kapitány Alizt az előkészítő munkálatok állásáról kérdeztük.

 Az ügyvezető elmondta: jelenleg a gyűjtés, a lehetőségek feltárása stádiumában vannak. A holnapi napra, azaz keddre a megyei kiállítás fő szervezője, Kárpáti Rita, a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. projektmenedzsere hívott össze megbeszélést, hogy a részleteket a több mint 25 település szakembereivel egyeztessék.

Annyi már körvonalazódik, hogy Hajós sváb sarokkal mutatkozik be, a pincefalujáról is híres város mellett további svábok lakta települések, Császártöltés és Nemesnádudvar mutatja be turisztikai és egyéb értékeit.

A TDM szervezet három települése, Kalocsa, Hajós és Dunapataj tehát önálló standokon mutatkozik be. Ám hogy ez az anyag miként áll össze, az egyelőre a tervezés, egyeztetés időszakát él - mondta Kapitány Aliz. 

Ha valamelyik településnek, Kalocsának bizonyosan lesz mivel kirukkolnia, hiszen a népviseletbe öltözött pingáló és varró asszonyok, tánccsoportok, a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt., a Kalocsai Porcelán Manufaktúra Kft. páratlan termékei, a főszékesegyház  és az ehhez kapcsolódó  kiállítások,  turisztikai látványosságok,  a  környék pusztaromantikáját  bemutató tárlatok eddig  is szinte mágnesként  vonzották a látogatókat. Más kérdés, hogy az Utazás Kiállítás szakmai napján mennyire sikerül a nagy turisztikai irodák képviselőinek a figyelmét felkelteni egy olyan nagy verseny közepette, amikor az ország megannyi települése a turizmusban látja a kitörési pontot.    

Az Utazás Kiállítás 2019 előkészítő munkálatairól, majd az Expon való szereplésünkről folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK