2024. 06. 12. szerda
Villő
: 395 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Utazás Kiállításra készül Kalocsa – Bács-Kiskun a díszvendég, a megye pavilonjában mutatkozik be városunk

Utazás Kiállításra készül Kalocsa – Bács-Kiskun a díszvendég, a megye pavilonjában mutatkozik be városunk
Zsiga Ferenc  |  2018. 10. 09., 16:51

Bács-Kiskun megye és Kecskemét nyerte el a belföldi, Algéria a külföldi díszvendég státuszt a hagyományosan tavasszal, a Hungexpo Vásárközpontban megrendezett nemzetközi Utazás Kiállítás 2019 nagy rendezvényen. A megye és annak egyes településeinek méltó megjelenését már hónapokkal ezelőtt megkezdte a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. A jövőre február 21-24-ig tartó expon a járási székhelyek mellett például Hajós és annak pincefaluja is bemutatkozik. Valamennyi település a Bács-Kiskun megye- Kecskemét nagy, közös kiállítóterében kap majd önálló standot a Hungexpo B pavilonjában. Az előkészületekről Kapitány Alizt, a Kalocsa és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjét kérdeztük.

Annak érdekében, hogy az évről évre csökkenő számú kiállítók és látogatók számát megállítsák, újabb lendületet adjanak a budapesti nemzetközi Utazás Kiállításnak, ezzel egy időben több, az aktív turizmushoz kapcsolódó társkiállítást – Budapest Boat Show, Bringa- és Futó Expo, Karaván Szalon, Afrika Expo és Vásár – szerveznek.

Az esemény középpontjába az élmények szerzését, a személyes kapcsolatok kialakítását és a látogatók minél szélesebb körű tájékoztatását, szórakoztatását helyezik. Ám az Utazás Kiállítás első napján csak a szakmai látogatók és a sajtó számára biztosítják a belépést.

Ez a nap lesz talán a legfontosabb a megye és az egyes települései, köztük a megyei pavilonban önálló standdal rendelkező Kalocsa és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. és TDM szervezet számára, hiszen egy fontos networking lehetőségre, előre szervezett, úgynevezett B2B találkozóra biztosít alkalmat a szakmai látogatók és a kiállítók között, amely magába foglalja az értékesítések irányát, a vevő és eladó kapcsolatát.

Mint megtudtuk, a programok fókuszába a díszvendégek, tehát Bács-Kiskun-Kecskemét, Algéria és a sportturizmus kerül. Második napra Diák Szakmai Nappal készülnek, amikor a felsőoktatásban résztvevő, turisztikai tanulmányaikat folytató diákoké lesz a főszerep.

A nagyközönség számára nyitva hagyott napokon a Vásárközpont szinte minden egyes pavilonjában látványos eseményekkel várják a látogatókat. Itt lesz lehetőség arra, hogy az egyéni látogatók érdeklődését keltsék fel például az egy-két napos, esetleg több napos, Kalocsa mellett már a környék felfedezését is magában foglaló, turisztikai célú látogatásra.

A Kalocsa, Hajós, Dunapataj településeket tömörítő TDM (Turisztikai Desztinációs Menedzsment) szervezet vezetőjét, Kapitány Alizt az előkészítő munkálatok állásáról kérdeztük.

 Az ügyvezető elmondta: jelenleg a gyűjtés, a lehetőségek feltárása stádiumában vannak. A holnapi napra, azaz keddre a megyei kiállítás fő szervezője, Kárpáti Rita, a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. projektmenedzsere hívott össze megbeszélést, hogy a részleteket a több mint 25 település szakembereivel egyeztessék.

Annyi már körvonalazódik, hogy Hajós sváb sarokkal mutatkozik be, a pincefalujáról is híres város mellett további svábok lakta települések, Császártöltés és Nemesnádudvar mutatja be turisztikai és egyéb értékeit.

A TDM szervezet három települése, Kalocsa, Hajós és Dunapataj tehát önálló standokon mutatkozik be. Ám hogy ez az anyag miként áll össze, az egyelőre a tervezés, egyeztetés időszakát él - mondta Kapitány Aliz. 

Ha valamelyik településnek, Kalocsának bizonyosan lesz mivel kirukkolnia, hiszen a népviseletbe öltözött pingáló és varró asszonyok, tánccsoportok, a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt., a Kalocsai Porcelán Manufaktúra Kft. páratlan termékei, a főszékesegyház  és az ehhez kapcsolódó  kiállítások,  turisztikai látványosságok,  a  környék pusztaromantikáját  bemutató tárlatok eddig  is szinte mágnesként  vonzották a látogatókat. Más kérdés, hogy az Utazás Kiállítás szakmai napján mennyire sikerül a nagy turisztikai irodák képviselőinek a figyelmét felkelteni egy olyan nagy verseny közepette, amikor az ország megannyi települése a turizmusban látja a kitörési pontot.    

Az Utazás Kiállítás 2019 előkészítő munkálatairól, majd az Expon való szereplésünkről folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-06 17:41:11
„Ne bízzuk Kalocsát Bolvári-féle politikai szélkakasokra!” – a DK-közeli Ezalényeg.hu portál ezzel a címmel közölt cikkében rántja le a keresztvizet a Békés Kalocsáért Egyesületről, személyében is támadva a szervezet vezetőjét, Bolvári Ferdinánd polgármesterjelöltet. A cikk alatt kőkemény kommentháború zajlik. Haditudósítónk a helyszínről jelentkezik!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 10., 07:35
A rendkívül szoros eredményre tekintettel több helyen újraszámlálják a szavazatokat így, még nem dőlt el véglegesen a fővárosi főpolgármesteri cím kérdése, és a kalocsai polgármesteri címmel kapcsolatban sem végleges a tegnap közölt eredmény. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK