2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Várhatóan Tanács Eszter Tímeát nevezik ki az új kiskunhalasi börtön parancsnokának – Kalocsára Állampusztáról érkezhet az új vezető

Zsiga Ferenc  |  2019. 01. 16., 10:22

A Büntetés-végrehajtás (BV) honlapján még be nem jelentett, így nem hivatalos értesülésünk szerint a belügyminiszter várhatóan dr. Tanács Eszter Tímea bv. ezredest nevezi ki az újonnan létesülő kiskunhalasi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának. A Kalocsai Fegyház és Börtön megbízott vezetője várhatóan az eddig az Állampusztai BV Intézetben parancsnokhelyettesként szolgáló Ambrus Lajos bv. alezredes lehet.

A nem hivatalos információ hetek óta kering a BV berkeiben, de jogi értelemben a mai napig a két érintett parancsnok eredeti státuszában látja el feladatát. Ez akár azt is jelentheti, hogy esetlegesen változás következik be az új kinevezésekben.


Forrás: Zsiga Ferenc

Tájékozódásunk szerint az új kiskunhalasi BV Intézet alapításáról szóló jogszabály még nem jelent meg. Ám Halason a volt tüzérlaktanyából, illetve menekült szállásból kialakítás alatt álló, először a kalocsai női börtönből oda szállított női fogvatartottakkal induló börtön kivitelezési munkálatai - esetleg már hamarosan az új parancsok felügyeletével - jól haladnak.

Azt Orosz Zoltán szóvivő portálunk megkeresésére korábban megerősítette, hogy

A HALASI BÖRTÖN VÁRHATÓAN TAVASSZAL KEZDI MEG MŰKÖDÉSÉT.

A szóvivőhöz eljuttatott kérdéseinkre adott válaszból kiviláglik, hogy a Kalocsai Fegyház és Börtön továbbra is büntetés-végrehajtási célokat szolgál.

A TAVALYI KÜLSŐ FELÚJÍTÁST KÖVETŐEN A BVOP TERVEZI A KALOCSAI INTÉZET BELSŐ FELÚJÍTÁSÁT.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy a belső felújítás mikor kezdődik, illetve hogy ezalatt az épületben továbbra is fenntartják-e a fegyház és börtön funkciót, vagy azt az üres épületben végzik majd.

Értesülésünk szerint az új kiskunhalasi BV Intézet börtön és fogház büntetésre ítélt, elsősorban női elítélteket fogadja majd, – erre utal a női parancsnok várható kinevezése – és ahogy Kalocsán, ott is végeznek varrodai tevékenységet. Halason tett látogatásunk alkalmával tapasztaltuk, hogy a textilipari tevékenységhez szükséges helyiségeket, raktárakat is kialakították.

Kiskunhalason az önkormányzat a régi városháza épületében  toborzó irodaként működő, két helyiséget adott ingyenes használatba a BV OP számára. A helyhatóság ezzel kívánja segíteni a BVOP-t, hogy a börtön működtetéséhez szükséges büntetés-végrehajtási tiszt, tiszthelyettes, közalkalmazott létszámot mielőbb feltöltsék, megkezdődjön a kiképzésük.

Egyes Kalocsán szolgálatot teljesítőknek nyilatkozni kell majd arról: vállalják-e, hogy a szolgálati feladataikat, akár új, magasabb beosztásokban Kiskunhalason ott lakással vagy átjárással látják el. Mint korábban a BVOP megerősítette, az átjáráshoz a BV buszjáratokat működtet majd.

Az új Kiskunhalasi börtön befogadóképessége értesülésünk szerint 500-520 fő körül alakul, így a biztonsági, nevelő és egyéb feladatokat ellátó hivatásosok és BV alkalmazottak száma az önkormányzattól kapott információ szerint vélhetően elérheti, illetve meghaladhatja majd a kétszáz főt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK