2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Újabb üzemcsarnok alapkövét helyezték el, emlékművet avattak Pata József tiszteletére a róla elnevezett vállalat fajszi székhelyén

Zsiga Ferenc  |  2022. 06. 11., 13:18

Ahogy azt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek a fajszi Pata József Kft-nél május 6-án tett látogatásán bejelentették: a családi tulajdonban lévő autóipari beszállító cég 303 milliós beruházását követően – ehhez a Kormány 137 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított, ezzel segítve 115 munkahely megőrzését - a vállalat 2,5 hektáros területén újabb 1200 négyzetméteres üzemcsarnok alapkövét helyezik el. Az eseményre nem sokáig kellett várni, június 10-én a cég partnerei, a sajtó képviselői részére rendezett üzembejárást követően ünnepélyesen elhelyezték az új csarnok alapkövét, majd leleplezték a Pata József emlékére munkatársai által fémből készített alkotást.

Amint az közismert, a közel 30 éves múltra visszatekintő, Pata József által alapított és felvirágoztatott fajszi székhelyű, családi vállalkozásként működő vállalat a Magyar Suzuki számára több száz féle alkatrészt gyárt, ezekből évi 20 millió darabot főbeszállítóként biztosít.

A mintegy 1,5 órás, 30 fős csoportokban induló üzembejárás alkalmával gyakorlatilag a miniszter által is megtekintett gyáregységeket, csarnokokat és a benne folyó munkát mutatták be a hagyományos présgépektől a legmodernebb robot és lézertechnikáig, nem utolsó sorban a japán precizitást mindenben követő és biztosító minőségellenőrzésig.

Az első csoportot dr. Pata Ildikó, a Pata József Kft. tulajdonos ügyvezetője vezette, és minden egyes állomáshelyen részletes tájékoztatást adott a nagyobb részt szakmai közönségnek.

Az üzembejárás végén, az összesen 2,5 hektáros terület még utolsó be nem épített részén, háttérben az újonnan építendő 1200 négyzetméteres üzemcsarnok földmunkáival, dr. Pata Ildikó és családja, valamint Zsigó Róbert országgyűlési képviselő időkapszulát helyezett el, benne családi fotókkal és a következő generációk számára a kort szemléltető két újságcikkel, kiadvánnyal, pénzérmével, és egy a Fajszon készülő, jellegzetes Suzuki alkatrésszel. Az időkapszulát a cég vezetői egy feliratozott gránitkőlappal zárták le.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Innen a résztvevők az elsők között épült, dr. Pata Ildikó dolgozószobáját is befogadó létesítmény főbejárata mellett felállított, a cég munkatársai által tervezett és fémből készített emlékműhöz vonultak. A feszült várakozással töltött percekben, a több mint száz fős közönségnek először a helyi általános iskolások adtak műsort, majd az unokák visszaemlékezései, és a Pata József életútját, emberi nagyságát méltató beszédek következtek. Ezek elhangzását követően az emlékművet Pata Józsefné, Ilonka, dr. Pata Ildikó és a család többi tagja, valamint az alkotás megálmodói és elkészítői közösen leplezték le.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Megható epizódja volt az ünnepségnek, amikor Pata József egykori barátai, üzlettársai, munkatársai az emlékműnél sorban fejet hajtottak, többen a nevét őrző alkotást is megérintették.

A nagyszabású, kitűnően szervezett üzembejárás és ünnepség fogadással zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 23., 08:55
Az ingatlant 1999-ben építtette a gépészmérnök végzettségű kecskeméti férfi. Még >>>
2023. 03. 22., 18:32
A fülöpjakabiak közel 900 ezer forintot gyűjtöttek össze a hétvégén Tamási Izabella családjának megsegítésére. Még >>>
2023. 03. 22., 17:12
A termékbeszerzések és - értékesítések valójában színlelt gazdasági események voltak, a bűnszervezet vezetőjének „kezei" közül sem a pénz, sem a telefonok nem kerültek ki. Még >>>
2023. 03. 22., 17:03
CsaTTlakozz elnevezéssel új országos rendőrségi kampány indult, amely a biztonsági öv fontosságára hívja fel a figyelmet - jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője kedden Budapesten. Még >>>
2023. 03. 22., 11:39
Nem csak egyszerű, de gyors is és ráadásul mennyei sütemény! Többször is kipróbált receptet hoztunk nektek, ami Húsvétra is tökéletes választás lehet! Még >>>
2023. 03. 22., 08:06
A Kalocsai járásban több helyen is végez fertőtlenítési és hálózattisztítási munkát a Kiskunvíz. Még >>>