2022. 07. 07. csütörtök
Appolónia
: 410 Ft   : 400 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Újabb üzemcsarnok alapkövét helyezték el, emlékművet avattak Pata József tiszteletére a róla elnevezett vállalat fajszi székhelyén

Zsiga Ferenc  |  2022. 06. 11., 13:18

Ahogy azt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek a fajszi Pata József Kft-nél május 6-án tett látogatásán bejelentették: a családi tulajdonban lévő autóipari beszállító cég 303 milliós beruházását követően – ehhez a Kormány 137 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított, ezzel segítve 115 munkahely megőrzését - a vállalat 2,5 hektáros területén újabb 1200 négyzetméteres üzemcsarnok alapkövét helyezik el. Az eseményre nem sokáig kellett várni, június 10-én a cég partnerei, a sajtó képviselői részére rendezett üzembejárást követően ünnepélyesen elhelyezték az új csarnok alapkövét, majd leleplezték a Pata József emlékére munkatársai által fémből készített alkotást.

Amint az közismert, a közel 30 éves múltra visszatekintő, Pata József által alapított és felvirágoztatott fajszi székhelyű, családi vállalkozásként működő vállalat a Magyar Suzuki számára több száz féle alkatrészt gyárt, ezekből évi 20 millió darabot főbeszállítóként biztosít.

A mintegy 1,5 órás, 30 fős csoportokban induló üzembejárás alkalmával gyakorlatilag a miniszter által is megtekintett gyáregységeket, csarnokokat és a benne folyó munkát mutatták be a hagyományos présgépektől a legmodernebb robot és lézertechnikáig, nem utolsó sorban a japán precizitást mindenben követő és biztosító minőségellenőrzésig.

Az első csoportot dr. Pata Ildikó, a Pata József Kft. tulajdonos ügyvezetője vezette, és minden egyes állomáshelyen részletes tájékoztatást adott a nagyobb részt szakmai közönségnek.

Az üzembejárás végén, az összesen 2,5 hektáros terület még utolsó be nem épített részén, háttérben az újonnan építendő 1200 négyzetméteres üzemcsarnok földmunkáival, dr. Pata Ildikó és családja, valamint Zsigó Róbert országgyűlési képviselő időkapszulát helyezett el, benne családi fotókkal és a következő generációk számára a kort szemléltető két újságcikkel, kiadvánnyal, pénzérmével, és egy a Fajszon készülő, jellegzetes Suzuki alkatrésszel. Az időkapszulát a cég vezetői egy feliratozott gránitkőlappal zárták le.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Innen a résztvevők az elsők között épült, dr. Pata Ildikó dolgozószobáját is befogadó létesítmény főbejárata mellett felállított, a cég munkatársai által tervezett és fémből készített emlékműhöz vonultak. A feszült várakozással töltött percekben, a több mint száz fős közönségnek először a helyi általános iskolások adtak műsort, majd az unokák visszaemlékezései, és a Pata József életútját, emberi nagyságát méltató beszédek következtek. Ezek elhangzását követően az emlékművet Pata Józsefné, Ilonka, dr. Pata Ildikó és a család többi tagja, valamint az alkotás megálmodói és elkészítői közösen leplezték le.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Megható epizódja volt az ünnepségnek, amikor Pata József egykori barátai, üzlettársai, munkatársai az emlékműnél sorban fejet hajtottak, többen a nevét őrző alkotást is megérintették.

A nagyszabású, kitűnően szervezett üzembejárás és ünnepség fogadással zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 07. 03., 08:34
Kalocsán Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódóan tartották meg a város főbúcsúját június 26-án, vasárnap. Az ünnepen Berta Tibor tábori püspök mutatott be szentmisét a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.
2022. 07. 02., 12:47
Az új utcabútorok napelemes energiaforrással működnek, mobiltelefonok töltésére alkalmasak, illetve környezetükben Wi-Fi szolgáltatást nyújtanak és meteorológiai adatokat is szolgáltatnak. Az okospadok ingyenesen használhatóak, ahogyan a bevezetés időszakában a térnek a malom melletti hídnál lévő sarkánál felállított töltőállomás is.
2022. 06. 29., 15:40
Amíg szüleik a vizsgálatokon vettek részt, a gyerekek ugrálóvárban hancúrozhattak, és az összes résztvevőt egy tál babgulyásra is megvendégelte az egészségnapon a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata, akiknek hívására hétfőn városunkba érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségügyi szűrőbusza.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 07. 06., 11:04
2022. július 5-én Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató adta át a megbízást dr. Gondos Miklósnak a kecskeméti kórházban. Még >>>
2022. 07. 05., 18:03
A Dunától keletre fordulhat elő elvétve zápor, zivatar. Még >>>
2022. 07. 05., 15:04
A politikus a kórházba kerülés után vakbél műtéten esett át. Még >>>
2022. 07. 05., 14:54
2022. július 07-től 18-ig a víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomás csökkenéssel kell számolni Kalocsán és valamennyi környező településen. Még >>>
2022. 07. 05., 10:15
A horvát kormány célja, hogy biztosítsa az állampolgárok életszínvonalát és az energiaellátás biztonságát, továbbá a bevételeket a turisztikai szezonban. Még >>>
2022. 07. 04., 15:22
Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk- fogalmazott Kocsis Máté Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK