2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Néhány nap, és végleges a Kék Madár Fesztivál programja

2018. 02. 22., 21:49

Március elején hazalátogat Kalocsára Lakatos György fagottművészünk, a Kék Madár Fesztivál főszervezője. Ez a pillanat azért lesz izgalmas, mert eddigre ígért részletes és (remélhetőleg) végleges programot úgy stábjának, mint az érdeklődő újságíróknak.

Ennél is jobb hír, hogy a felhozatal iránt érdeklődőknek nem kell még napokig várni az első infókért. Vannak ugyanis már most biztos nevek, akik vállalták, hogy szereplésükkel hozzásegítik a sikerhez és a minél magasabb jegybevételhez a fesztivált, amely, mint azt jó tudjuk, a tartósan beteg gyermekek családjainak támogatását tűzte zászlajára.

Az ország egyik legszínvonalasabb magas kultúrát képviselő fesztiváljának június 1-től 3-ig, huszonhatodik alkalommal ad otthont az érseki város, amely remélhetőleg a tavalyihoz hasonló tömeget vonzz majd koncertekre, színházba, jazz-teraszra, vagy a sétálóutcai kézműves vásárba.

A jubileumi, huszonötödik alkalom ugyanis bevételi rekordokkal zárult, magasra téve a lécet a 2018-as fesztivál számára, ami ugyanakkor nem tud elég magasra kerülni ahhoz, hogy Lakatos György és meghívott művésztársai ne tudják megugrani.

Rost Andrea / Fotó: Rost Andrea - Facebook

Jöjjenek tehát azok a nevek, akiket biztosan e hoz az idén nyáron városunkba a kalocsai kórház ellátási területén élő, tartós ápolásra szoruló beteg gyermekek patrónusa – a Kék madár.

Balassa Júlia textilművész és Somogyi Ferenc szobrászművész „Múzsa és forgács” fantázianevet viselő, várhatóan gitárzenével kísért kiállításával kezdődnek az események, amelyet Lakatos György és Nemes László, valamint az Új Liszt Ferenc Kamarakórus koncertje követ, míg az estet jó idő esetén a Platán Rendezvényközpont teraszán az Equinox együttes szabadtéri, klasszikus jazz-koncertje zárja.

A Balkán Fanatik 2016-ban volt a Paprikafesztivál fellépője / Forrás: KALOhírek archív

Másnap már biztos, hogy dal- és áriaesttel érkezik Rost Andrea operaénekes, illetve visszatér a néhány éve „Tojáshéj” című, kivételes hangvételű előadásával hatalmas sikert arató Maladype Színház társulata. Ők ezúttal a „Remek hang a futkosásban” című darabot hozzák.

A szombat délelőtti gyermekműsor felelőse még a vasárnap délelőtti népzenei műsor fellépőjével együtt kérdőjeles. Aki viszont biztosan itt lesz, hiszen rábólintott Lakatos György hívó szavára, a Kossuth-díjas Perényi Miklós, aki fiával együtt ajándékozza majd meg a nagyérdeműt egy minden bizonnyal felejthetetlen cselló-zongora műsorral.

Végezetül a vasárnapot záró, érsekkerti szabadtéri színpadra tervezett könnyűzenei koncert felelőse is szinte száz százalékos – a térségünkben már sokszor nagy sikerrel fellépett Balkán Fanatik lesz.

Most már csak azért kell drukkolni, hogy ezen a napon Ákos ne vállaljon koncertet máshol, vele ugyanis évek óta közösen turnézik a Balkán Fanatik oszlopos tagja, Lepés Gábor „Lepe” - ez az egyetlen tényező, ami függőben tartja, hogy száz százalékos bizonyossággal írhassuk, a népszerű banda visszatér Kalocsára és a húrok közé csap, a legnemesebb cél érdekében.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-19 08:51:33
Ünnepi szentmise és a községi díj átadása mellett számos más programlehetőség várja az érdeklődőket, úgy is mint lovasbemutató, bábelőadás, operettműsor valamint egészségügyi állapotfelmérésen vehet részt bárki. Délután 5 órától Nótár Mary lép fel a nagyszínpadon, majd a Varga Miklós Band után pár órával később lézershow veszi kezdetét.
2022-08-17 08:49:06
A TOP-5.2.1-15 –BK1-2020-00009 azonosítási számú „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” megnevezésű pályázat keretében 2022 augusztus 22-26-ig három helyszínen 15-15 roma származású gyermeket táboroztat a kalocsai Önkormányzat.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés