2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

37. Orbán-napi Borünnep – Lapozgassunk fesztiváli fotóalbumot!

Illés György Cinó  |  2017. 06. 01., 14:03

A múlt hétvégén tartott rendezvényt már nem kell bemutatni olvasóinknak, már naptár nélkül is tudjuk: május utolsó hétvégéjén irány Hajós! A fesztivál programja a hosszú évek során kialakult menetrend szerint pénteken szakmai konferenciával indult, a másnapi megnyitót követően pedig Hajós nemzetiségi kultúráját, hagyományait, kulturális életének jelenét bemutató programok sora és könnyűzenei koncertek váltották egymást két napon át. Nem voltunk ott végig, de amit láttunk, lefotóztuk!

Az idei, 37. Orbán-napi Borünnep programjainak szervezésében ezúttal az Ördögszekér szervező gárdája támogatta. Mocselini Rudolf a helyszínen arról tájékoztatott, hogy az idei rendezvény szervezése során a fesztivál kezdeti időszakéra jellemző, családias hangulat megteremtése volt az egyik cél, így nem föltétlenül kívántak nézőcsúcsot dönteni.

A szervező arra emlékeztette munkatársunkat, hogy a túl nagy tömeg miatt egyes rendezvények alkalmanként már nehezen élvezhetőek és balesetveszélyesek is voltak az elmúlt időszakokban, amit a Katasztrófavédelem által támasztott, csak sok nehézség árán teljesített követelmények is jeleztek. Ennek megfelelően most nem a legismertebb előadók közül választották a sztárfellépőket sem, hanem a feltörekvő bandák közül, ami azonban nem jelentette azt, hogy a minőség terén is megalkuvást tettek volna.

Képgaléria megtekintése (134 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


ÍGY – A VÁRAKOZÁSOKNAK MEGFELELŐEN – AZ ELMÚLT ÉVEKHEZ KÉPEST VALAMIVEL KEVESEBBEN, DE RENDKÍVÜL JÓL SZÓRAKOZHATTAK A FESZTIVÁL IDEJÉN.

A családias jelleget erősítették az idén a szokásosnál nagyobb hangsúlyt kapott gyermekprogramok, amelyek a nagyszínpadi eseményekkel párhuzamosan, folyamatosan zajlottak a Cabernet Fogadónak a Baját és Kecskemétet összekötő 54-es főút felől megközelíthető udvarán. Ott még maga Vitéz László is tiszteltét tette – a gyerekek nagy örömére.

Zajlottak a már szintén kialakult szokások szerint megszervezett bortúrák is, és az elmaradhatatlan borutcában is kóstolgatatta a fesztiváli sokaság a finom, hajósi borokat. De nem csak azt, hiszen a vásárban volt minden, ami szem-szájnak ingere: roskadozó édességes standok, kürtős kalács, vásári pecsenyesütő, lángoskenyér, sajtok, valamint büfék, az italok széles választékával – hogy csak az enni-innivalókat említsük.

Képgaléria megtekintése (134 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A vásárban emellett a mindenfelől érkezett árusok, kézművesek árulták portékáikat, a fémműves termékektől a faszobrokon, szappanokon, gyógynövényes illatszereken át az ékszerekig, ruhákig, finom kézimunkákig, hogy mi mindent, azt fölsorolni is sok lenne!

A megnyitóhoz kapcsolódó protokolláris eseményekről, így a hegyközségi borverseny eredményeiről, az Orbán-szobor megitatásáról, valamint a Hajósi Szent Orbán Borlovagrend két novíciusának – Kner Istvánnak és Schön Gábornak – befogadására megtartott újoncavatásáról már külön cikkben beszámoltunk, a részletes programot pedig már előzetesben is közöltük.

Aki most lemaradt a hajósi Orbán-nap programjairól, annak lehetetlen volna akárhány szóval is átadni ennek a rendezvénynek részben a hely varázsából, különleges szelleméből, részben pedig a hajósi nép barátságos, vendégszerető közvetlenségéből fakadó, utánozhatatlan hangulatát.

Sőt, a fotók is csak soványka kárpótlást adhatnak, mégis azt javasoljuk, hogy aki lemaradt, nézze át galériánkat, aki pedig ott volt, keresgéljen a képek közt, hátha rajta van valamelyiken!

Jó nézelődést!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>
2023. 09. 19., 13:56
A kormányablakbusz szeptember 20-án, szerdán 8:30 és 14:30 között a Polgármesteri Hivatal épületénél várja a lakosságot ügyfélfogadásra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK