2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

37. Orbán-napi Borünnep – Lapozgassunk fesztiváli fotóalbumot!

Illés György Cinó  |  2017. 06. 01., 14:03

A múlt hétvégén tartott rendezvényt már nem kell bemutatni olvasóinknak, már naptár nélkül is tudjuk: május utolsó hétvégéjén irány Hajós! A fesztivál programja a hosszú évek során kialakult menetrend szerint pénteken szakmai konferenciával indult, a másnapi megnyitót követően pedig Hajós nemzetiségi kultúráját, hagyományait, kulturális életének jelenét bemutató programok sora és könnyűzenei koncertek váltották egymást két napon át. Nem voltunk ott végig, de amit láttunk, lefotóztuk!

Az idei, 37. Orbán-napi Borünnep programjainak szervezésében ezúttal az Ördögszekér szervező gárdája támogatta. Mocselini Rudolf a helyszínen arról tájékoztatott, hogy az idei rendezvény szervezése során a fesztivál kezdeti időszakéra jellemző, családias hangulat megteremtése volt az egyik cél, így nem föltétlenül kívántak nézőcsúcsot dönteni.

A szervező arra emlékeztette munkatársunkat, hogy a túl nagy tömeg miatt egyes rendezvények alkalmanként már nehezen élvezhetőek és balesetveszélyesek is voltak az elmúlt időszakokban, amit a Katasztrófavédelem által támasztott, csak sok nehézség árán teljesített követelmények is jeleztek. Ennek megfelelően most nem a legismertebb előadók közül választották a sztárfellépőket sem, hanem a feltörekvő bandák közül, ami azonban nem jelentette azt, hogy a minőség terén is megalkuvást tettek volna.

Képgaléria megtekintése (134 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


ÍGY – A VÁRAKOZÁSOKNAK MEGFELELŐEN – AZ ELMÚLT ÉVEKHEZ KÉPEST VALAMIVEL KEVESEBBEN, DE RENDKÍVÜL JÓL SZÓRAKOZHATTAK A FESZTIVÁL IDEJÉN.

A családias jelleget erősítették az idén a szokásosnál nagyobb hangsúlyt kapott gyermekprogramok, amelyek a nagyszínpadi eseményekkel párhuzamosan, folyamatosan zajlottak a Cabernet Fogadónak a Baját és Kecskemétet összekötő 54-es főút felől megközelíthető udvarán. Ott még maga Vitéz László is tiszteltét tette – a gyerekek nagy örömére.

Zajlottak a már szintén kialakult szokások szerint megszervezett bortúrák is, és az elmaradhatatlan borutcában is kóstolgatatta a fesztiváli sokaság a finom, hajósi borokat. De nem csak azt, hiszen a vásárban volt minden, ami szem-szájnak ingere: roskadozó édességes standok, kürtős kalács, vásári pecsenyesütő, lángoskenyér, sajtok, valamint büfék, az italok széles választékával – hogy csak az enni-innivalókat említsük.

Képgaléria megtekintése (134 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A vásárban emellett a mindenfelől érkezett árusok, kézművesek árulták portékáikat, a fémműves termékektől a faszobrokon, szappanokon, gyógynövényes illatszereken át az ékszerekig, ruhákig, finom kézimunkákig, hogy mi mindent, azt fölsorolni is sok lenne!

A megnyitóhoz kapcsolódó protokolláris eseményekről, így a hegyközségi borverseny eredményeiről, az Orbán-szobor megitatásáról, valamint a Hajósi Szent Orbán Borlovagrend két novíciusának – Kner Istvánnak és Schön Gábornak – befogadására megtartott újoncavatásáról már külön cikkben beszámoltunk, a részletes programot pedig már előzetesben is közöltük.

Aki most lemaradt a hajósi Orbán-nap programjairól, annak lehetetlen volna akárhány szóval is átadni ennek a rendezvénynek részben a hely varázsából, különleges szelleméből, részben pedig a hajósi nép barátságos, vendégszerető közvetlenségéből fakadó, utánozhatatlan hangulatát.

Sőt, a fotók is csak soványka kárpótlást adhatnak, mégis azt javasoljuk, hogy aki lemaradt, nézze át galériánkat, aki pedig ott volt, keresgéljen a képek közt, hátha rajta van valamelyiken!

Jó nézelődést!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei