2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Színvonalas ünneplést ígér a hétvégi Borünnep

Helyszín: Hajósi pincefalu
Dátum: 2017. május 26., péntek 16:00
Színvonalas ünneplést ígér a hétvégi Borünnep

A rendezvény tematikáját és karakterét alapjaiban meghatározó, több évtizedes borász-szakmai és ünnepi hagyományokat megtartva, ugyanakkor egyfajta személetváltás első lépcsőjeként a gyermekes családok felé egyre inkább nyitott szellemiségben rendezik meg hétvégén a 37. Orbán-napi Borünnepet a hajósi Pincefaluban. Hogy még inkább meghozzák a közönség kedvét a hétvégi fesztiválozáshoz és népszerűsítsék programjaikat, Estók Mihályné Szalczer Erzsébet, Hajós polgármestere valamit a szervezésbe idén először bekapcsolódó Ördögszekér képviseletében Mocselini Rudolf sajtótájékoztatót tartott kedden délután a pincefalu egyik legékesebb borászatában, a Kovács Borházban.

Estókné Szalczer Erzsébet mindenekelőtt a nagymúltú rendezvény hagyományos programelemeit ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Emlékeztetett, az ünnepélyes megnyitót a tavalyihoz hasonlóan most is szombaton tartják, azon tradicionálisan felvonul a Szent Orbán Borlovagrend, amely idén – szintén a program keretében – két új taggal bővül, de ekkor hirdetik ki a kapcsolódó borverseny eredményét és szokás szerint meglocsolják Szent Orbán szobrát is.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Ugyancsak ezen a napon fellép majd a Hajósi Ifjúsági Zenekar, és a Hagyományőrző Sváb Néptánc Egyesület csoportjai is színpadra lépnek, míg a szintén elmaradhatatlan harmonikások a vasárnapi forgatagban szerepelnek.

A borünnep zenei fellépőiről Mocselini Rudolf beszélt, kiemelve a szombat esti hangulatfelelős Paddy and The Rats nevű, ír kocsmazenét játszó, miskolci zenekart. [Őket korábban megjelent cikkünkben már bemutattuk olvasóinknak – A szerk.].

Az idén bekeményítenek a szervezők – nagy zúzda várható a Hirrlingen téren!
bővebben ...

Mint elmondta, a zenei program összeállításában a fő szempont a változatosság volt, így számos zenei műfaj megszólal a három nap alatt: a népzenétől a jazzig, a punk és a rock műfajai, a blues és világzene egyaránt bekerült a repertoárba. Péntek este a Tornádó együttessel debütál a szokásos helyén felállított nagyszínpad, ahol szombaton a Maszkura és a Tücsökraj valamint Ed Philips and the Mamphis Patrol koncertek keretezik a Paddy and The Rats fellépését. Vasárnap este pedig előbb a Zűrös Banda hat órától, majd nyolctól Pribojszki Mátyás és zenekara húzza a talpalávalót.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A rendezvény családias jellegét szeretnék a szervezők erősíteni azáltal, hogy a kisebbek, kisgyerekes családok szórakoztatásáról számos gyerekprogrammal gondoskodtak. Kifejezetten nekik kedvez a szombati és a vasárnapi napon az Ördögszekér Kompánia Bábtársulás, a Pavanne vásári zsonglőrök bemutatója, a Cserregő Bábtársulat előadása, Bartha Tóni Bábszínháza, valamint Pályi János bábelőadása, „főszerepben” a feledhetetlen Vitéz Lászlóval.

A zenei programok mellett természetesen most is a bor lesz középpontban. Pénteken a Cabernet Fogadóban borászati szakmai fórumot tartanak, amelyen a borászatokat érintő jogszabályváltozásokról és új nyilvántartási kötelezettségekről hallhatnak előadást az érdeklődők, akik az Agrolánc Kft. mezőgazdasági, szőlőtermesztési gépeit is megtekinthetik, és a borversenyre nevezett nedűkből is kóstolhatnak.

A Vintegro Pinceszövetség borászai ismét megszervezik a fesztivál Borutcáját, amelyen idén 8 helyi borász kézműves boraiból lehet válogatni. Ott lesz az Oszvald, a Huber, a Berta, a Hodován, a Sziegl, a Terbe és a Beck Pince, valamint a Csanádi Szőlőbirtok, de aki ettől csendesebb, autentikusabb élményre vágyik, az idén is benevezhet bortúrára.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Mindeközben 35 kézműves várja majd a vásárlókat a kirakodó vásárban, Hajós és a Pincefalu között most is közlekedik a megszokott, ingyenesen igénybe vehető kisvonat, és a rendezvény ideje alatt információs pont fog működni a Judit Panzió melletti parkolóban.

Idén is megéri tehát kilátogatni a hajósiak legnagyobb ünnepének festői helyszínére, a hajósi pincefaluba!
Találkozzunk ott!


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés