2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Színvonalas ünneplést ígér a hétvégi Borünnep

Helyszín: Hajósi pincefalu
Dátum: 2017. május 26., péntek 16:00
Színvonalas ünneplést ígér a hétvégi Borünnep

A rendezvény tematikáját és karakterét alapjaiban meghatározó, több évtizedes borász-szakmai és ünnepi hagyományokat megtartva, ugyanakkor egyfajta személetváltás első lépcsőjeként a gyermekes családok felé egyre inkább nyitott szellemiségben rendezik meg hétvégén a 37. Orbán-napi Borünnepet a hajósi Pincefaluban. Hogy még inkább meghozzák a közönség kedvét a hétvégi fesztiválozáshoz és népszerűsítsék programjaikat, Estók Mihályné Szalczer Erzsébet, Hajós polgármestere valamit a szervezésbe idén először bekapcsolódó Ördögszekér képviseletében Mocselini Rudolf sajtótájékoztatót tartott kedden délután a pincefalu egyik legékesebb borászatában, a Kovács Borházban.

Estókné Szalczer Erzsébet mindenekelőtt a nagymúltú rendezvény hagyományos programelemeit ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Emlékeztetett, az ünnepélyes megnyitót a tavalyihoz hasonlóan most is szombaton tartják, azon tradicionálisan felvonul a Szent Orbán Borlovagrend, amely idén – szintén a program keretében – két új taggal bővül, de ekkor hirdetik ki a kapcsolódó borverseny eredményét és szokás szerint meglocsolják Szent Orbán szobrát is.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Ugyancsak ezen a napon fellép majd a Hajósi Ifjúsági Zenekar, és a Hagyományőrző Sváb Néptánc Egyesület csoportjai is színpadra lépnek, míg a szintén elmaradhatatlan harmonikások a vasárnapi forgatagban szerepelnek.

A borünnep zenei fellépőiről Mocselini Rudolf beszélt, kiemelve a szombat esti hangulatfelelős Paddy and The Rats nevű, ír kocsmazenét játszó, miskolci zenekart. [Őket korábban megjelent cikkünkben már bemutattuk olvasóinknak – A szerk.].

Az idén bekeményítenek a szervezők – nagy zúzda várható a Hirrlingen téren!
bővebben ...

Mint elmondta, a zenei program összeállításában a fő szempont a változatosság volt, így számos zenei műfaj megszólal a három nap alatt: a népzenétől a jazzig, a punk és a rock műfajai, a blues és világzene egyaránt bekerült a repertoárba. Péntek este a Tornádó együttessel debütál a szokásos helyén felállított nagyszínpad, ahol szombaton a Maszkura és a Tücsökraj valamint Ed Philips and the Mamphis Patrol koncertek keretezik a Paddy and The Rats fellépését. Vasárnap este pedig előbb a Zűrös Banda hat órától, majd nyolctól Pribojszki Mátyás és zenekara húzza a talpalávalót.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A rendezvény családias jellegét szeretnék a szervezők erősíteni azáltal, hogy a kisebbek, kisgyerekes családok szórakoztatásáról számos gyerekprogrammal gondoskodtak. Kifejezetten nekik kedvez a szombati és a vasárnapi napon az Ördögszekér Kompánia Bábtársulás, a Pavanne vásári zsonglőrök bemutatója, a Cserregő Bábtársulat előadása, Bartha Tóni Bábszínháza, valamint Pályi János bábelőadása, „főszerepben” a feledhetetlen Vitéz Lászlóval.

A zenei programok mellett természetesen most is a bor lesz középpontban. Pénteken a Cabernet Fogadóban borászati szakmai fórumot tartanak, amelyen a borászatokat érintő jogszabályváltozásokról és új nyilvántartási kötelezettségekről hallhatnak előadást az érdeklődők, akik az Agrolánc Kft. mezőgazdasági, szőlőtermesztési gépeit is megtekinthetik, és a borversenyre nevezett nedűkből is kóstolhatnak.

A Vintegro Pinceszövetség borászai ismét megszervezik a fesztivál Borutcáját, amelyen idén 8 helyi borász kézműves boraiból lehet válogatni. Ott lesz az Oszvald, a Huber, a Berta, a Hodován, a Sziegl, a Terbe és a Beck Pince, valamint a Csanádi Szőlőbirtok, de aki ettől csendesebb, autentikusabb élményre vágyik, az idén is benevezhet bortúrára.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Mindeközben 35 kézműves várja majd a vásárlókat a kirakodó vásárban, Hajós és a Pincefalu között most is közlekedik a megszokott, ingyenesen igénybe vehető kisvonat, és a rendezvény ideje alatt információs pont fog működni a Judit Panzió melletti parkolóban.

Idén is megéri tehát kilátogatni a hajósiak legnagyobb ünnepének festői helyszínére, a hajósi pincefaluba!
Találkozzunk ott!


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 13:21
Magyarország elkötelezett a zöld energia mellett, ezért a megújulók mellett a nukleáris energia használatra épít. Az országnak nagy szüksége van az új atomerőműre. Minderről Lantos Csaba energiaügyi miniszter beszélt Pakson miután a Paksi Atomerőműben járt, ahol a 4-es blokk karbantartása folyik éppen, majd az új blokkok építési területét tekintette meg, ahol Jákli Gergely elnök-vezérigazgató tájékoztatta a projekt aktualitásairól. (x)
2024-02-28 08:54:51
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 02., 15:19
Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal. Még >>>
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK