2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Színvonalas ünneplést ígér a hétvégi Borünnep

Helyszín: Hajósi pincefalu
Dátum: 2017. május 26., péntek 16:00
Színvonalas ünneplést ígér a hétvégi Borünnep

A rendezvény tematikáját és karakterét alapjaiban meghatározó, több évtizedes borász-szakmai és ünnepi hagyományokat megtartva, ugyanakkor egyfajta személetváltás első lépcsőjeként a gyermekes családok felé egyre inkább nyitott szellemiségben rendezik meg hétvégén a 37. Orbán-napi Borünnepet a hajósi Pincefaluban. Hogy még inkább meghozzák a közönség kedvét a hétvégi fesztiválozáshoz és népszerűsítsék programjaikat, Estók Mihályné Szalczer Erzsébet, Hajós polgármestere valamit a szervezésbe idén először bekapcsolódó Ördögszekér képviseletében Mocselini Rudolf sajtótájékoztatót tartott kedden délután a pincefalu egyik legékesebb borászatában, a Kovács Borházban.

Estókné Szalczer Erzsébet mindenekelőtt a nagymúltú rendezvény hagyományos programelemeit ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Emlékeztetett, az ünnepélyes megnyitót a tavalyihoz hasonlóan most is szombaton tartják, azon tradicionálisan felvonul a Szent Orbán Borlovagrend, amely idén – szintén a program keretében – két új taggal bővül, de ekkor hirdetik ki a kapcsolódó borverseny eredményét és szokás szerint meglocsolják Szent Orbán szobrát is.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Ugyancsak ezen a napon fellép majd a Hajósi Ifjúsági Zenekar, és a Hagyományőrző Sváb Néptánc Egyesület csoportjai is színpadra lépnek, míg a szintén elmaradhatatlan harmonikások a vasárnapi forgatagban szerepelnek.

A borünnep zenei fellépőiről Mocselini Rudolf beszélt, kiemelve a szombat esti hangulatfelelős Paddy and The Rats nevű, ír kocsmazenét játszó, miskolci zenekart. [Őket korábban megjelent cikkünkben már bemutattuk olvasóinknak – A szerk.].

Az idén bekeményítenek a szervezők – nagy zúzda várható a Hirrlingen téren!
bővebben ...

Mint elmondta, a zenei program összeállításában a fő szempont a változatosság volt, így számos zenei műfaj megszólal a három nap alatt: a népzenétől a jazzig, a punk és a rock műfajai, a blues és világzene egyaránt bekerült a repertoárba. Péntek este a Tornádó együttessel debütál a szokásos helyén felállított nagyszínpad, ahol szombaton a Maszkura és a Tücsökraj valamint Ed Philips and the Mamphis Patrol koncertek keretezik a Paddy and The Rats fellépését. Vasárnap este pedig előbb a Zűrös Banda hat órától, majd nyolctól Pribojszki Mátyás és zenekara húzza a talpalávalót.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A rendezvény családias jellegét szeretnék a szervezők erősíteni azáltal, hogy a kisebbek, kisgyerekes családok szórakoztatásáról számos gyerekprogrammal gondoskodtak. Kifejezetten nekik kedvez a szombati és a vasárnapi napon az Ördögszekér Kompánia Bábtársulás, a Pavanne vásári zsonglőrök bemutatója, a Cserregő Bábtársulat előadása, Bartha Tóni Bábszínháza, valamint Pályi János bábelőadása, „főszerepben” a feledhetetlen Vitéz Lászlóval.

A zenei programok mellett természetesen most is a bor lesz középpontban. Pénteken a Cabernet Fogadóban borászati szakmai fórumot tartanak, amelyen a borászatokat érintő jogszabályváltozásokról és új nyilvántartási kötelezettségekről hallhatnak előadást az érdeklődők, akik az Agrolánc Kft. mezőgazdasági, szőlőtermesztési gépeit is megtekinthetik, és a borversenyre nevezett nedűkből is kóstolhatnak.

A Vintegro Pinceszövetség borászai ismét megszervezik a fesztivál Borutcáját, amelyen idén 8 helyi borász kézműves boraiból lehet válogatni. Ott lesz az Oszvald, a Huber, a Berta, a Hodován, a Sziegl, a Terbe és a Beck Pince, valamint a Csanádi Szőlőbirtok, de aki ettől csendesebb, autentikusabb élményre vágyik, az idén is benevezhet bortúrára.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Mindeközben 35 kézműves várja majd a vásárlókat a kirakodó vásárban, Hajós és a Pincefalu között most is közlekedik a megszokott, ingyenesen igénybe vehető kisvonat, és a rendezvény ideje alatt információs pont fog működni a Judit Panzió melletti parkolóban.

Idén is megéri tehát kilátogatni a hajósiak legnagyobb ünnepének festői helyszínére, a hajósi pincefaluba!
Találkozzunk ott!


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK