2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Bemutatkozik a járási hivatal a hajósi borünnepen

Zsiga Ferenc  |  2017. 05. 25., 15:47

Az idei 37. Orbán-napi Borünnep második napján, szombaton a Kalocsai Járási Hivatal is bemutatkozik a hajósi Pincefaluban. A rendezvény családias jellegét erősítve, a szokás szerint idén is bőségesen borral meglocsolt Szent Orbán szoborhoz közeli pavilonban a népegészségügyi, a foglalkoztatási és a hatósági osztály munkatársai várják az érdeklődőket.

Aki néhány percet szán rá, annak a népegészségügyi osztály védőnői szakképzettséggel rendelkező munkatársai megmérik a vérnyomását, megállapítják a testzsír - testtömeg indexét, és miközben tanácsokkal látják el, esetleges kérdéseire válaszolnak, a família kisebb tagjainak is szórakoztató elfoglaltságot kínálnak.

A kicsik színezhetnek, társasjátékozhatnak, játékos feladatlapokat tölthetnek ki, de a szinte egész napos gyermekprogramok időpontjáról és helyszíneiről ott is tájékozódhatnak.

A járási hivatal munkatársait Szent Orbán szobrához közeli pavilonjuknál keresse
Forrás: KALOhírek archív

A foglalkoztatási osztály munkatársa az igénybe vehető támogatásokról, például az egyik legnépszerűbbről, a bérköltség támogatásról nyújt tájékoztatást. Ám hogy az ott megszerzett információk később is megmaradjanak, mindenki az érdeklődésének megfelelő kiadványt, tájékoztatót viheti magával.

A korábban a megyei kormányhivatalok hatáskörében lévő áldozatsegítés és fogyasztóvédelem 2017 januártól került a járási hivatalokhoz, tehát közelebb az emberekhez. Az ezzel kapcsolatos információk részben még a közigazgatás más területén dolgozók számára is újak, így akit érint, vagy kíváncsi a változásokra, az a hatósági osztály jogi végzettségű szakügyintézőjétől kaphat tájékoztatást, útmutatást. A diszkréció megőrzése érdekében az áldozatsegítéssel kapcsolatos információk elvihető kiadványok formájában is rendelkezésre állnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés