2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Hajósi borünnepen mutatkozott be a Kalocsai Járási Hivatal

Zsiga Ferenc  |  2017. 05. 28., 12:37

Az idén 37. Hajósi Orbán-napi Borünnep második napján, május 27-én, szombaton a hajósi Pincefaluban, az események „fő sodrában”, az Orbán szobor előtt felállított pavilonokban mutatkozott be a Kalocsai Járási Hivatal. A rendezvény családias jellegű programjaihoz kapcsolódva a népegészségügyi, a foglalkoztatási és a hatósági osztály munkatársai várták az érdeklődőket.

Aki néhány percet szán rá, annak a népegészségügyi osztály védőnői szakképzettséggel rendelkező munkatársai megmérték a vérnyomását, megállapították a testzsír-testtömeg indexét, és miközben tanácsokkal látták el az anyukákat, apukákat, a nagyszülőket, azok kérdéseire válaszoltak, a família kisebb tagjai is szórakoztató elfoglaltságot találtak maguknak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A kicsik színeztek, társasjátékoztak, játékos feladatlapokat töltöttek ki, de sokan a szinte egész napos gyermekprogramok időpontjairól és helyszíneiről is ott tájékozódtak. A népegészségügyi osztály szakügyintézői több hasznos kiadványt, köztük a parlagfű allergiáról, a méhnyakrák megelőzéséről, a családtervezésről szólót szinte folyamatosan pótolták az asztalon, annyira nagy volt az érdeklődés irántuk.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A foglalkoztatási osztály vezetője az igénybe vehető támogatásokról, például az egyik legnépszerűbbről, a bérköltség támogatásról nyújtott tájékoztatást. Ám hogy az ott megszerzett információk később is megmaradjanak, mindenki az érdeklődésének megfelelő kiadványt, tájékoztatót vihette magával.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A korábban a megyei kormányhivatalok hatáskörében lévő áldozatsegítés és fogyasztóvédelem 2017 januártól került a járási hivatalokhoz, tehát közelebb az emberekhez. Az ezzel kapcsolatos információk részben még a közigazgatás más területén dolgozók számára is újak, így akit érintett, vagy kíváncsi volt a változásokra, az a hatósági osztály jogi végzettségű szakügyintézőjétől kapott tájékoztatást, útmutatást. A diszkréció megőrzése érdekében az áldozatsegítéssel kapcsolatos információk elvihető kiadványok formájában is rendelkezésre álltak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés