2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Még várják az adományokat a kiégett homokmégyi ház felújítására - Már eddig is több mint 300 ezer forint összegyűlt

Még várják az adományokat a kiégett homokmégyi ház felújítására - Már eddig is több mint 300 ezer forint összegyűlt
Illés György Cinó  |  2021. 04. 01., 08:18

Néhány hete tűz martalékává vált egy családi ház Homokmégy-Kiskecskemégyen. A szomorú eset kapcsán gyűjtés indult, mely jól halad. Közel 300 ezer forint adomány érkezett eddig a Homokmégyért Alapítvány számlájára, azonban továbbra is várják a felajánlásokat, melyet a kiégett ház renoválására fordítanak majd.

Az egy hónappal ez előtti tűzeset kapcsán, szerencsére személyi sérülés nem történt, azonban az ingatlan jelentős károkat szenvedett. Leginkább a tetőszerkezete sérült a tűzben, de az oltás során használt víz is roncsolta a családi házat.

Az újjáépítés szinte azonnal megkezdődött. Ennek előmozdítására és a bajba jutott család támogatására gyűjtést indult. Az összefogását koordináló Homokmégyért Alapítvány elnöke, Víghné Romsics Beáta elmondta, egy emberként fogott össze a község a bajban.

Néhány nappal a tűzeset után tanakodtunk polgármester asszonnyal, hogy a család és a barátok, ismerősök segítségén, támogatásán felül még miben tudnánk segíteni ennek a családnak. Azt gondoltuk ki, hogy a Homokmégyért Alapítvány egy eszköz lehetne azoknak, aki anyagilag szeretnék támogatni ezt a családot és ezt utalással meg is tudják tenni.” – idézte föl az alapítvány elnöke, hozzátéve, hogy a gyűjtés sikere érdekben Homokmégy község közösségi oldalán egy felhívást is közzétettek.

Aki anyagilag szeretné támogatni a családot, ezt az alapítvány számlaszámára történő utalással is megteheti, az alábbi adatokkal:

Számlatulajdonos neve: Homokmégyért Alapítvány
Számlaszám: 10402537-25311235-00000000
Közlemény: Greksa János részére

A gyűjtés szervezéséért felelős Víghné Romsics Beáta elmondta, az alapítvány számlájára már eddig is sok felajánlás érkezett, ezeket hetente adják át a szerencsétlenül járt homokmégyi családnak. Az adakozóktól érkezett tételeket minden pénteken utalják tovább a család számára.
Az alapítvány illetékesétől azt is megtudtuk, hogy

IDÁIG KÖZEL 300 EZER FORINTOT TUDTAK ELJUTTATNI A CSALÁDNAK.

A gyűjtés azonban nem ért véget, továbbra is várják az adományokat a legégett ház újjáépítéséhez, rendbetételéhez. A pénzadományokat továbbra is a Homokmégyért Alapítvány számlaszámára várják, a megjegyzés rovatban Greksa János nevét megadva.

A tűzesetet követően a család lakhatását rokonságon belül meg tudták oldani, a – részben az adományoknak köszönhetően – gyorsan haladó renoválás után pedig hamarosan visszakötözhetnek házukba.Forrás: KalocsaTV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés