2024. 05. 20. hétfő
Bernát, Felícia
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Újabb parkgondozó gépekkel gyarapodott Drágszél

Zsiga Ferenc  |  2021. 12. 17., 07:46

A drágszéli községháza főbejárata melletti falon táblarengeteg hirdeti, milyen, immár megvalósított pályázatokon volt sikeres a település. Ha forintosítanánk, az egy főre vetített pályázati forrás vélhetően Drágszélen, a kalocsai járás második legkisebb lélekszámú (335 fő) településén lenne a legnagyobb. Ezt az arányt csak tovább javította a Magyar Falu Program pályázatán elnyert újabb, több mint 3,7 milliós forrás, amelyen a parkgondozáshoz szükséges további kommunális eszközöket, közöttük egy fűvágó kistraktort vásárolt az önkormányzat.

Mint Pandur István polgármester a településre látogató Font Sándor országgyűlési képviselőnek és a sajtó munkatársainak elmondta: a téliesre fordult időjárás miatt egyelőre fedett szín alá kerül a nagy teljesítményű fűvágó kistraktor, raktárba a két fűnyírógép és a két szegélyvágó, de amint kitavaszodik, nagy hasznát veszik majd a most frissen beszerzett eszközöknek.

Annál is inkább, mert a közmunkaprogramban résztvevők száma a munkaerőpiac elszívó hatása miatt Drágszélen is erősen megcsappant. Ez egyfelől örvendetes, hiszen az újonnan munkába állók magasabb bért vihetnek haza a családjuknak, másfelől viszont még egy olyan méretű településen, mint Drágszél is gondot jelent a közmunkások kisebb száma, ugyanis a falu nagy zöldterületekkel rendelkezik.

A polgármester rámutatott: egyedüli út a gépesítés, amely viszont kvalifikáltabb munkaerőt igényel. Pandúr Gábor arról is szólt: ha majd havazik, már az utak önerőből történő megtisztítása sem okoz gondot, a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) forrásból tudtak beszerezni egy traktort és a földutak karbantartására, hó eltakarításra egyaránt alkalmas földgyalut.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK