2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Újabb parkgondozó gépekkel gyarapodott Drágszél

Zsiga Ferenc  |  2021. 12. 17., 07:46

A drágszéli községháza főbejárata melletti falon táblarengeteg hirdeti, milyen, immár megvalósított pályázatokon volt sikeres a település. Ha forintosítanánk, az egy főre vetített pályázati forrás vélhetően Drágszélen, a kalocsai járás második legkisebb lélekszámú (335 fő) településén lenne a legnagyobb. Ezt az arányt csak tovább javította a Magyar Falu Program pályázatán elnyert újabb, több mint 3,7 milliós forrás, amelyen a parkgondozáshoz szükséges további kommunális eszközöket, közöttük egy fűvágó kistraktort vásárolt az önkormányzat.

Mint Pandur István polgármester a településre látogató Font Sándor országgyűlési képviselőnek és a sajtó munkatársainak elmondta: a téliesre fordult időjárás miatt egyelőre fedett szín alá kerül a nagy teljesítményű fűvágó kistraktor, raktárba a két fűnyírógép és a két szegélyvágó, de amint kitavaszodik, nagy hasznát veszik majd a most frissen beszerzett eszközöknek.

Annál is inkább, mert a közmunkaprogramban résztvevők száma a munkaerőpiac elszívó hatása miatt Drágszélen is erősen megcsappant. Ez egyfelől örvendetes, hiszen az újonnan munkába állók magasabb bért vihetnek haza a családjuknak, másfelől viszont még egy olyan méretű településen, mint Drágszél is gondot jelent a közmunkások kisebb száma, ugyanis a falu nagy zöldterületekkel rendelkezik.

A polgármester rámutatott: egyedüli út a gépesítés, amely viszont kvalifikáltabb munkaerőt igényel. Pandúr Gábor arról is szólt: ha majd havazik, már az utak önerőből történő megtisztítása sem okoz gondot, a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) forrásból tudtak beszerezni egy traktort és a földutak karbantartására, hó eltakarításra egyaránt alkalmas földgyalut.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés