2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A személysérüléses közúti balesetek közel negyedét ittasan okozták tavaly

A személysérüléses közúti balesetek közel negyedét ittasan okozták tavaly
Zsiga Ferenc  |  2020. 10. 07., 07:29

Mayer József rendőr ezredes, a Kalocsai Rendőrkapitányság vezetője a városi képviselőtestület előtt szeptember 29-én számolt be Kalocsa város bűnügyi, közrend és közbiztonsági helyzetnek 2019. évi alakulásáról, a következő időszakra kitűzött feladatokról. A tényszerű, lényegre törő, kiemelkedő színvonalú prezentáció első felében elhangzottakról már tájékoztattuk olvasóinkat. Most a beszámoló második részében a közlekedésbiztonsági helyzetről, az illegális migrációról szóló tudósítást olvashatják, majd a közterületen végzett rendőri munkáról, a bűn-és baleset megelőzésről szóló tájékoztató részleteit osztjuk meg a téma iránt érdeklődőkkel.

A közlekedésbiztonság helyzete

A rendőrkapitány értékelése szerint az elmúlt évben az illetékességi terülten 79 személyi sérüléses baleset történt, a halálos kimenetelű belesetek száma 2-ről 6-ra emelkedett, a könnyű sérülések száma pedig 47-ről 52-re változott. Szerencsére tavaly a város területén nem volt halálos kimenetelű baleset. A kivilágítatlan és szabálytalanul közlekedő kerékpárosok fokozott veszélyt jelentenek, ezért az ellenőrzésük idén kiemelt feladat – mondta Mayer József. 

Hozzátette: a város közlekedésrendészeti szempontból nem veszélyeztetett, azonban a tranzitútvonalnak számító, ezáltal jelentős forgalmat bonyolító 51-es számú főút rendészeti vonatkozásban hangsúlyos rendőri jelenlétet igényel. 2019. évben halálost nem, 4 súlyos sérüléses, illetve 17 könnyű sérüléses közlekedési balesetet regisztráltak.

A statisztikai adatok grafikonon történt bemutatásakor kiderült, az ittasan okozott személysérüléses közúti közlekedési balesetek számát tekintve fekete év volt 2019, amikor is az elmúlt tíz év legrosszabb eredményét tükrözik az adatok. Az ittasan okozott személysérüléses balesetek arányát tekintve még rosszabb a helyzet, e tekintetve kiugróan rossz, az elmúlt tíz év legrosszabb éve volt a tavalyi, az összes ilyen baleset 23,81 százalékát regisztrálták a múlt évben. 

A rendőri intézkedések során kiemelten kezelték az ittas vezetést, számos alkalommal fokozott akciókat hajtottak végre. 

A PASSZÍV BIZTONSÁGI ESZKÖZÖK FOKOZOTT HASZNÁLATÁRA VALÓ FIGYELMEZTETÉSSEL, SZÜKSÉG ESETÉN BÜNTETÉSSEL, A KÖZLEKEDÉSI SZABÁLYOK BETARTÁSÁNAK ELLENŐRZÉSÉVEL, AZ ALKOHOLFOGYASZTÁS ELLENŐRZÉSEK SZÁMÁNAK NÖVELÉSÉVEL, SEBESSÉGELLENŐRZÉSSEL IGYEKEZTEK CSÖKKENTENI. 

A rendőrkapitány a Sétálóutca forgalmának szabályozásával kapcsolatos képviselői kérdésre válaszolva elmondta: álláspontja szerint

ERRŐL A LAKOSSÁGOT KELL MEGKÉRDEZNI, MAJD A TÖBBSÉGI VÉLEMÉNYEKHEZ KELL IGAZÍTANI A HATÁLYOS SZABÁLYOZÁST.Az illegális migráció helyzete

Mint elhangzott, az értékelt időszakban a megyében tapasztalt illegális migráció – a teljes időszakra nézve jelentős számszaki növekedés mellett – 2019. októberig viszonylag egyenletes képet mutatott, majd novembertől markánsan emelkedtek a számok. 

ENNEK ELLENÉRE A VÁROST AZ ILLEGÁLIS MIGRÁCIÓ NEM ÉRTE EL.

A növekedés természetesen folyamatos kihívás elé állította a határőrizeti rendészeti, valamint bűnügyi szerveket, amelyet csak gyors reagálással, egyre nagyobb számú élőerő folyamatos igénybevételével tudtak csak kezelni.

E TERÜLETEN A JOGELLENES CSELEKMÉNYEK 2019. ÉV VÉGÉRE MEGHÁROMSZOROZÓDTAK.

A rendőrkapitányság közvetlen határszakasszal nem rendelkezik, azonban a határterületre vezényelt állomány a határszakaszon, valamint a mélységi ellenőrzési feladatokat az aktuális körülmények figyelembevételével hajtotta végre- tájékoztatta a képviselőket Mayer József rendőr ezredes, .a Kalocsai Rendőrkapitányság vezetője, akinek beszámolójáról szóló tudósításunkat a közrendvédelmi szolgálatteljesítéssel folytatjuk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 12:57
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. május 23-án, csütörtökön 18:30 óráról a Kalocsai Színházban lakossági fórumot tart. Az est házigazdája dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő lesz. Kapunyitás 17:30 órától, helyfoglalás a szabad helyek függvényében.
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK