2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Egy 60 év körüli nő sérült meg a kedd délelőtti balesetben

Illés György Cinó  |  2016. 06. 14., 17:37

A kereszteződéshez az ipari park felől érkező személykocsit vezető 60 év körüli nő nem adta meg az elsőbbséget a fölérendelt elkerülőúton az 51-es főút felől Foktő felé haladó kamionnak, amelynek sofőrje a balesetet elkerülni nem tudta, így a kamion a kocsi bal oldalával ütközve azt az árokba lökte. Benne egyedül a sofőr ült, akit a mentők szállítottak el a helyszínről. A mentőktől most értesültünk a sérült állapotáról is. Az első jelek szerint nem túl nagy a baj, de lehetnek rejtett kockázatok.

A ma (kedd) délelőtt negyed tizenegy után történt balesethez egy esetkocsival szállt ki a Kalocsai Mentőállomás mentős egysége. A roncsban rekedt sérültet a Kalocsai Tűzoltóállomás lánglovagjai szabadították ki az első részén és bal oldalán súlyosan megrongálódott jármű szétvágásával.

Ezt követően a sérültet a mentősök a helyszínen ellátták, majd könnyű mellkasi sérülés gyanújával megfigyelés és további vizsgálat céljára az ügyeletes kórházba – föltehetőleg a Kalocsai Szent Kereszt Kórházba – szállították.

Amint a Mentőszolgálat sajtósaitól megtudtuk, a helyszíni vizsgálatok alapján a sérülések nem látszottak súlyosnak. Ám biztosat csak a kórházi diagnosztikai eljárások eredményeinek ismeretében, például röntgenkép alapján lehet mondani, hiszen a mellkasi zúzódásos sérülés esetén fönnállt például az esetleges bordatörés lehetősége, amit ránézésre nem lehet teljes biztonsággal kizárni. Emellett más, rejtett sérülések is ronthatják a további kilátásokat.

Korábbi gyorshírünkben tévesen azt írtuk, hogy a kamionban is jelentős kár keletkezett – ezzel ellentétben a képek tanúsága szerint az a jármű csak kevésbé sérült meg.

A biztonsági öv menthetett életet

Úgy tudjuk, a sofőr biztonsági öve be volt kötve, és volt a kocsiban légzsák, amely működésbe is lépett. Ezek együttesen eredményezhették, hogy az ütközés erejéhez képest könnyű sérülés történt csak. Információink szerint épp az életmentő biztonsági berendezések közül az előbbi, az öv okozhatta közvetlenül a sofőr sérüléseit, megvédve ezzel a nagyobb bajtól, ami szintén jól példázza az ütközés erejét. Rossz belegondolni, mi történhetett volna, ha a becsapódó nyergesvontató elől nem rántja el őt az öv ilyen erővel…


Forrás: Illés György / KALOhírek

Ez tehát mindenképp megfontolandó, Kedves Autós Társaim:

Zúzódásos mellkassérülés cserében az életünkért: nem rossz üzlet!
Kapcsoljuk be biztonsági öveinket!

És főleg: azt mondják, nagy hőség jön, kimerítő napokkal – fokozott figyelemmel közlekedjünk!

A belestről készült korábbi cikkünk, fotógalériával >>>

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei