2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kölcsönkért autóval, más földjére hordta a hulladékot egy testvérpár

2019. 06. 23., 11:09

Kölcsönkért autóval, más földjére fuvarozta a szemetet egy testvérpár tavaly májusban Kalocsán. A rendőrök a napokban befejezték a nyomozást, az iratokat átadták az ügyészségnek.

Tavaly 2018. május 4-én délután érkezett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába bejelentés, miszerint egy ismeretlen az egyik kalocsai utca végén található mezőgazdasági területen nagyobb mennyiségű hulladékot rakott le.


Forrás: Police.hu

A terület tulajdonosa ugyan nem érte tetten az elkövetőt, de

látta azt a járművet és a hozzá kapcsolt utánfutót, amellyel a szemetet a földjére fuvarozták.

A rendszám alapján a rendőrök kiderítették, hogy az autót egy testvérpár kérte kölcsön az egyik rokonuktól. A nagyszülőnek az unokák azt mondták, hogy háztartási hulladékot visznek ki a szeméttelepre, ám ez nem volt igaz:


Forrás: Police.hu


a háztartásban összegyűlt körülbelül egy-másfél köbméternyi használhatatlanná vált dolgokat – szőnyeget, üvegeket, műanyag palackokat, festékes dobozokat, textíliát – öntöttek le a termőföld szélén.

Az ügyben kirendelt igazságügyi környezetvédelmi és környezetgazdálkodási szakértő véleménye alapján a nyomozók a 28 éves és 23 éves férfiakat hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A szabadlábon védekező fiatalok a bűncselekmény elkövetését elismerték, és a büntetőeljárás során gondoskodtak a hulladék elszállításáról.


Forrás: Police.hu

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kalocsai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK