2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kölcsönkért autóval, más földjére hordta a hulladékot egy testvérpár

2019. 06. 23., 11:09

Kölcsönkért autóval, más földjére fuvarozta a szemetet egy testvérpár tavaly májusban Kalocsán. A rendőrök a napokban befejezték a nyomozást, az iratokat átadták az ügyészségnek.

Tavaly 2018. május 4-én délután érkezett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába bejelentés, miszerint egy ismeretlen az egyik kalocsai utca végén található mezőgazdasági területen nagyobb mennyiségű hulladékot rakott le.


Forrás: Police.hu

A terület tulajdonosa ugyan nem érte tetten az elkövetőt, de

látta azt a járművet és a hozzá kapcsolt utánfutót, amellyel a szemetet a földjére fuvarozták.

A rendszám alapján a rendőrök kiderítették, hogy az autót egy testvérpár kérte kölcsön az egyik rokonuktól. A nagyszülőnek az unokák azt mondták, hogy háztartási hulladékot visznek ki a szeméttelepre, ám ez nem volt igaz:


Forrás: Police.hu


a háztartásban összegyűlt körülbelül egy-másfél köbméternyi használhatatlanná vált dolgokat – szőnyeget, üvegeket, műanyag palackokat, festékes dobozokat, textíliát – öntöttek le a termőföld szélén.

Az ügyben kirendelt igazságügyi környezetvédelmi és környezetgazdálkodási szakértő véleménye alapján a nyomozók a 28 éves és 23 éves férfiakat hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A szabadlábon védekező fiatalok a bűncselekmény elkövetését elismerték, és a büntetőeljárás során gondoskodtak a hulladék elszállításáról.


Forrás: Police.hu

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kalocsai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK