2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Megvédte megyei címét a Rideg család

2017. 05. 09., 17:43

Ismét mindenkit maguk mögé utasítottak Ridegék a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjén.

A Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2017. május 6-án rendezte meg az Országos Rendőr-főkapitányság – Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett „Közlekedik a család” elnevezésű, felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét.

A forgószínpadszerű megoldással lebonyolított akadályversenyt Kecskemét belvárosában négy nagyobb helyszínen rendezték meg (Kecskeméti Vadaskert, OBI Áruház, Brill Kft. Skoda márkakereskedése, Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság), amelyek között a családokat autóbuszokkal szállítottak.

A 21 család egésznapos, játékos, elméleti és gyakorlati versenyfeladatok megoldásával adott számot tudásáról.


Forrás: Police.hu

A Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezete például véradással összefüggő kérdéseket tartalmazó elméleti tesztlappal, kitűzők készítésével várta a versenyzőket, és a nap végén baleseti szimulációs gyakorlat bemutatása kapcsán biztosított lehetőséget a családok megmérettetésére. De az idei évben is volt forgalomban teljesítendő autóvezetési feladat, kerékpáros ügyességi akadálypálya és egy Skoda autón kerékcsere végrehajtása.

Nagy sikert aratott a kockakirakó, mely 9 kisgyermek méretű kockákból áll, amelyeknek egy-egy oldala egy-egy közúti jelzőtábla ábráját tartalmazza.

Új feladat volt az „Elmesélem ki vagyok. Találd ki!” című játék, amelyben közúti jelzőtáblákat kellett szóban leírni, elmesélni a család egy tagjának és az elmesélésből ki kellett találni a többi versenyzőnek a táblát és meg kellett határozni a KRESZ-ben szereplő pontos nevét.

A versenyt Rideg Gábor és családja nyerte Kalocsáról, ők az országos megmérettetésen folytatják a versenyt, második lett Tuba Gergő és családja Kecskemétről, míg harmadikként a hartai Tóth József és családja végzett.

Forrás: Police.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK