2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Öt város tűzoltói oltották a Vaskúti hulladéktelep tűzfészkeit

Öt város tűzoltói oltották a Vaskúti hulladéktelep tűzfészkeit
Zsiga Ferenc  |  2020. 09. 20., 09:24

Aki látott már hulladékhegyet égni, érezte az ezzel járó szagokat, az tudja: ha egyszer a tárolt szemét kigyullad, ott a lángok megfékezése gyakran csak a látszat. A hulladék közepén megbújó zsarátnokok bármikor újra lángra kaphatnak, ráadásul a fojtogató füst és a kellemetlen szag még kilométerekkel odébb is érzik. Korábban mi, kalocsaiak a foktőiekkel együtt gyakran megtapasztalhattuk: ha a szeméttelep, akár öngyulladás következtében kigyulladt, annak az eloltása, elfojtása akár napokig is eltartott, aztán minden kezdődött elölről. Ilyenkor mindenki sietett az ajtókat, ablakokat bezárni, mert a füstszag még a falakba is beivódott. Sajnos ettől sokkal komolyabb helyzet alakult ki szeptember 15-én este, Vaskúton.

A leírt helyzetet, az égéssel járó következményeket szüntették meg kedden este Vaskúton, amikor a kigyulladt, toronymagas hulladékhegyek oltásához öt település tűzoltóságát irányították, hogy fékezzék meg a lángokat. 

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatás szerint a kiskunhalasi, bajai, nagybaracskai, szekszárdi és mohácsi tűzoltók a katasztrófavédelem műveleti szolgálatának helyszíni irányítása mellett vízsugarakkal, vízágyúval és kéziszerszámokkal oltották a mintegy 600 négyzetméternyi területre kiterjedő tüzet.


Forrás: halasinfo.hu


Végül a három gúlaszerűen összehordott égő lomot, kommunális és zöldhulladékot hat vízsugárral, több órás megfeszített munkával oltották el a tűzoltók, az utómunkálatokat már a cég munkagépei végezték.

Információnk szerint a tűzeset kapcsán a telepen anyagi kár nem keletkezett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK