2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Több lesz a rendőr az utakon – Ittasan vezetőket és gyorshajtókat szűrnek

2017. 07. 09., 15:40

A rendőrségi helyi híradások rendszeres követői számára az nem újdonság, hogy a nyári turisztikai- és „buliszezon” ideje alatt az utakon lévő rendőrautók látványa is sokkal gyakoribb. Nem lesz ez másképp az idén sem –a fő cél természetesen ezúttal is a közlekedés biztonságának védelme az abba nem illő elemektől.

Hogy kik az abba nem illő elemek? Bárki, aki saját közlekedési magatartásával veszélybe sodorja jobb esetben csak önmagát, rosszabb esetben másokat is. Nyilván a toplista csúcsán az alkoholfogyasztás, vagy bármilyen más tudatmódosító, reakcióidőre hatást gyakorló szer beszedése után volán mögé ülők szerepelnek. Arról korábban Dávid Károly megyei rendőrkapitány is nyilatkozott már, hogy bár határvédelem, közbiztonság és felderített esetek tekintetében úgy Bács-Kiskun, mint a Kalocsai Rendőrkapitányság élen jár, egy mutatóban évek óta nem sikerül előbbre jutni, ez pedig az ittasan vezetők kiszűrése a forgalomból.

Tóth Zoltán (középen)
Forrás: KALOhírek archív

Többek között ezen mutató javítására is irányul majd a (nem csak) nyári időszakban többször, kampányszerűen lefolytatott ellenőrzések lefolytatása, így már most felhívják a környék egyik legkedveltebb nyári szórakozóhelyén, Szelidi-tónál lazulók figyelmét, hogy ne vívják ki maguk ellen a sorsot. Aki iszik, ne vezessen, ellenben „szerezhet sofőrt” a baráti társaságából, vagy bármikor hívhat 0-24-ben rendelkezésre álló taxit.

Tóth Zoltán, a kalocsai kapitányság Közlekedés-rendészeti Osztályának vezetője azt is elmondta, hogy a vázolt ittassággal szembeni fokozott fellépés mellett nem fognak szemet hunyni a rend őrei semmilyen kihágás felett. Éppen az említett Szelidi-tó körüli üdülőfaluban, vagy említhetnénk a meszesi területeket, több helyen él sebességkorlátozás, amelyről hajlamosak megfeledkezni a sofőrök, és szintén előidézhetnek veszélyhelyzeteket.

Az osztályvezető ezzel együtt megerősítette azt is, hogy a nyári hónapokban általánosságban sajnos mondhatjuk, hogy országosan elő-előforduló, úgynevezett diszkóbalesetek a kalocsai szerv illetékességi területén egyáltalán nem gyakoriak és bízik abban, hogy ez a trend az idén sem fog megtörni!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 01., 18:49
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>