2024. 05. 24. péntek
Eliza, Eszter
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Beáraztuk a Félegyházát is!

Beáraztuk a Félegyházát is!
Tamás Ferenc  |  2020. 09. 29., 15:51

A szeptember 27-i, hatodik fordulóban edzője előzetese szerint is pontokért jött Kalocsára a KHTK együttese, de a Kohány-bandérium jól összeállt kerete ellen– az edző mindenkinek megtalálta a legideálisabb helyét a csapatgépezetben –esélye sem volt erre a lefújásra.

A találkozó gyászszünettel kezdődött, amikor a mérkőző felek a közelmúltban elhunyt Borbély Sándor egykori KFC-s elnökségi tag és Tolnai Imre támogató főszurkoló emlékének adóztak.

Előző heti sportjegyzetünkben még arról áradoztunk, hogy a Kalocsai FC diadalittas menetelése immár öt hete tart. Aztán, mint a Félegyháza elleni ütközet végére fiaink ismét elmondhatták: „Megcselekedtük, amit megkövetelt a haza…” – hiszen már zsinórban hatodik győzelmüket aratták.

A mérkőzés első negyedórájában ökölvívó nyelven szólva az „ütéstáv felmérése” volt mindkét oldalon a cél, ahol labdajáratásokkal próbáltak kipuhatolni egymás gyengéit és stratégiáját. Aztán a 15. percben az addig igen hasznosan játszó Vuits Attila korábbi hasfalsérülése kiújult, így helyére Lakatos-Lengyel Marci lépett.

A 23.percben Nébl Martin viharozott el a bal oldalon az alapvonalig, belőtt labdája még kipptant a belül tömörülőkről, de Follárdt reagálta le legjobban a szituációt és villanásából nagyszerű gólt ért el (1–0). Rá három percre egy vendég akció végén a tizenhatosunk körtéjéből egy lefordulás után a felső kapufánkat bombázták telibe, de a kipattanó labdát sikerült kivágnunk a mezőnybe.

A második játékrészben aztán tudatosan átadva a területet gyors embereinkre építve – Farkas Zalán, Nébl Martin –, kontrákra rendezkedtünk be, amelyekből gólokat értünk el. Előbb a 74. percben Farkas Zalán hanyag eleganciával pörgette át a pettyest a felező vonalnál a két félegyházi belső védő feje felett, a labdára startoló Nébl Martin pedig megállíthatatlanul robogott a játékszerrel a kapu felé. Miután mindenkit maga mögött hagyott, a kilépő kapus zoknija mellett a hosszú alsóba helyezte a labdát (2–0). A lefújás előtt öt perccel aztán már megrendítő erejű ütéssel ért fel csapatunk harmadik gólja. Ezúttal a jobb oldalon feltűnő Lakatos-Lengyel Marci firkálta meg az ellenfél bal oldali védelmét, majd gólpasszát Farkas Zalán értékesítette (3–0).

A SIKERSZÉRIA TERMÉSZETESEN A CSAPATÉ ÉS AZ EDZŐÉ, NO MEG A VEZETŐSÉGÉ

akik a feltételeket és az új igazolásainkat is lebonyolították. Új igazolásunk Nébl Martin máris belopta magát a szurkolók szívébe. Mozgékonysága és kombinatív készsége, kapu előtti határozottsága és kivételes rúgótechnikája nagy nyereség csapatunk támadójátékában. Knap Tomi elegáns, letisztult hiba nélküli védőjátéka és higgadtságot sugárzó játékfelfogása védekezésünk hatékonyabbá válását eredményezte. De Sümegi és Rideg beilleszkedése is a vártnál gyorsabb volt, és ezek a fiúk a bevált „régiekkel” együtt sokat tehetnek majd azért, hogy Kalocsán újra érdemes focimeccsre járni.

Csapatunk hat meccsen hozott száz százaléka több, mint reményt keltő, játékunk pedig –amelyet egyre tisztábban látható csapatszerkezettel töltünk meg tartalommal, még hat forduló után is hibátlan.

MESTERMÉRLEG:
Kohány Balázs edző: – A mérkőzés nagy taktikai csatát hozott, ahol még számomra is meglepő volt, hogy jól láthatóan tartottak is tőlünk – egy ötvédős rendszerben teljesen átadták a területet nekünk. Follárdt egyéni villanása után már a félidő közepére miénk volt a vezetés is. A második félidei szó szerint alázatos játékunk pedig már a végső sikert eredményezhette. Ekkor már mi adtuk át tudatosan a területeket, hogy gyors kontráink mindkét oldalon érvényesüljenek. Ez bejött, hiszen mindkét szárnyon sikerült megvernünk az ellenfél védelmét, amiből gólokat is értünk el. Az is külön öröm számomra, hogy egy Félegyháza kaliberű csapat csak ilyen kevés helyzetet tudott kialakítani ellenünk. A stabilitásunkat látva és megélve csak kalapot emelhettek csapatom játéka előtt.

Képgaléria megtekintése (28 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


KFC – KHTK 3–0 (1–0)
250 néző, vezette: Gargya Balázs
Kalocsa: Varga – Rideg, Knap, Nasz, Szabó – Vuits A. (Lakatos-Lengyel), Tóth L. – Sümegi (Farkas Z.), Dostyicza (Pandúr), Nébl – Follárdt (Kohány B,). 
Játékos-edző: Kohány Balázs.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024-05-20 12:57:00
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. május 23-án, csütörtökön 18:30 óráról a Kalocsai Színházban lakossági fórumot tart. Az est házigazdája dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő lesz. Kapunyitás 17:30 órától, helyfoglalás a szabad helyek függvényében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK