2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kiskőrös: Városalapítók Napja, Országos Rétesfesztivál, birkafőző verseny, nagykoncert vonzotta a közönséget

Zsiga Ferenc  |  2024. 05. 13., 11:38

Kiskőrösön az elmúlt hétvégén színesebbnél színesebb programoktól volt hangos a város, a hangulat a szombati Városalapítók Napjához és az Országos Rétesfesztiválhoz kapcsolódó eseményekkel, így a birkafőző versennyel és az esti nagykoncerttel hágott a tetőfokára.

Szombaton délelőtt tíz órakor a Petőfi Sándor Művelődési Házban a Magyar Honvédség 175. évfordulója alkalmából a Kiskőrös Helyőrség Nyugállományúak Klubja és Honvéd Kulturális Egyesület Fotókiállításával kezdődött a nap. Az eseményen Domonyi László polgármester mondott beszédet, a kiállítást Kocsi László ezredes nyitotta meg, aki beszédébe a Magyar Honvédség megalakításának történetét is beleszőtte.

A résztvevők innen a Haditechnikai Parkba vonultak, ott a Magyar Honvédség Napja alkalmából Fadgyas István nyugalmazott őrnagy mondott ünnepi beszédet. Az esemény előtt és az emlékkő megkoszorúzásánál az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár Honvédzenekara játszott.

Délben a nagyszínpadon Kothencz Lajos lépett fel, majd kihirdették az első Kiskőrösi Birkapörkölt-főzőverseny eredményeit. A tizennégy csapat produktumát a háromtagú zsűri, dr. Nagy Gabriella, Kiskőrös város aljegyzője, Fejes Zalán, a La’Róna Étterem séfje, a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának elnöke, és Vulman József, a Keceli Birkapörkölt-főzőverseny főszervezője értékelte.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Az Első Kiskőrösi Birkapörkölt-főzőversenyt a kalocsai és a környékbeli olvasóink előtt jól ismert, a Hartai Kolbászfesztiválon is jeleskedő Elkolbászolók csapat nyerte.

Második a Kiskőrösi Kakaspörkölt Főző Egyesület (Dedák Pál és csapata) lett, harmadik helyen a Kiskőrösi Gazdakör (Opauszki János és csapata) végzett.

Domonyi László polgármester 14 órakor elmondott ünnepi beszéde után, a Városalapítók Napja alkalmából koszorúzást tartottak a Wattay domborműnél. A koszorút Szedmák Tamás alpolgármester és Domonyi László polgármester helyezte el.

15 órától a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola és a Kiskőrös Néptáncegyüttes szórakoztatta a közönséget. A Palánta és a Töpörtyűk gyermekcsoportok, a Csicsergők kamaszcsoport, illetve a Kiskőrös Néptáncegyüttes felnőtt csoportjai is felléptek. Vendég fellépő is színesítette a programot, a Kvítek Néptánccsoport Dél-Csehországból, Hradec Králové városából érkezett Kiskőrösre.

Ezzel párhuzamosan az evangélikus, majd a katolikus templomban kórustalálkozó kezdődött.

Este fél hétkor a Borutcában a Kvítek Néptánccsoporttal és a kalocsai Pogrányi Miklóssal és zenekarával találkozott a közönség, a műsor végén a résztvevők együtt táncolhattak a fellépőkkel.

20 órakor, nagyon sok Kalocsai és környékbeli látogatóval kezdődött a Zenevonat Szuperkoncert, az LGT legnagyobb slágereivel. Heincz Gábor Biga és Szirota Jennifer mellett az LGT legendái, Karácsony János és Solti János is fellépett. A zenei kíséretről az Abrakazabra zenekar gondoskodott. A koncerten olyan ikonikus LGT slágerek csendültek fel, mint a Nem adom fel, a Zenevonat vagy éppen az Álomarcú lány.

A koncert után a Jet Caffe sátorban és a Borutcában kezdődött a vasárnap hajnalig tartó buli, ahol Markó Nani, Kothencz Lali és Anita szórakoztatta a közönséget.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK