2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kiskunhalas díszpolgára lett a honvédelmi miniszter - Tizenhat évet szolgált a városban

Zsiga Ferenc  |  2019. 05. 08., 09:15

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter Fülöp Róbert polgármestertől vette át a „Kiskunhalas Díszpolgára” oklevelet és az ezzel járó arany pecsétgyűrűt Kiskunhalason, május 3-án, a Város Napja ünnepségsorozat keretében. A Bács-Kiskunban is szolgálatot teljesítő hivatásos katonák közül Benkő Tibor katonai karrierje szinte példa nélküli, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke beosztásból 2018 májusában lett honvédelmi miniszter.

A Thorma János Múzeumban megtartott ünnepi testületi ülésen Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Fülöp Róbert polgármester ünnepi beszédét követően levetítették a Kiskunhalas városról, annak fejlődéséről szóló kisfilmet, majd Farkas Dániel alpolgármester ismertette a képviselő-testület döntése nyomán díszpolgári címet kapott Benkő Tibor szakmai életútját.

Mint a méltatásból kiviláglott, a honvédelmi miniszter sok szállal kötődik Kiskunhalashoz, ahol 16 éven keresztül szolgált. Benkő Tibor 1979-ben, kitüntetéses diplomával, fiatal főhadnagyként kezdte katonai pályafutását a 36. Gábor Áron Páncéltörő Tüzérezrednél, a várost és szolgálati helyét ezredparancsnokként hagyta el.

„Benkő Tibor csendes, szorgalmas és nyugodt természetének köszönhetően értékes emberi kapcsolatokat ápol. Rangjától függetlenül mindig és közvetlen volt munkatársaival. Számára a teljes állomány és az egyén is fontos volt. A betöltött munkatársi pozíciók mögött az emberi sorsok is érdekelték.

Kiskunhalasi kollégáit máig nagy öröm tölti el a közös megemlékezések alkalmával. Büszkék vagyunk arra, hogy közel két évtizedes halasi tartózkodásának miniszter úr is kiemelt jelentőséget tulajdonít” – hangzott el az alpolgármesteri laudációban, amely azzal végződött: „Vannak életre szóló találkozások, amelyek mindkét fél számára örökre szóló impulzusokat hordoznak. Benkő Tibor és Kiskunhalas találkozása egy ilyen nagy pillanat volt.”

A méltatást követően Benkő Tibornak Fülöp Robert polgármester átadta a Kiskunhalas Díszpolgára feliratú díszes oklevelet, a város címerével ékesített arany pecsétgyűrűt, valamint Bródi Mária grafikus csipketervező alkotását, a díszdobozban elhelyezett halasi csipkét.

A honvédelmi miniszter válaszbeszédében köszönetét fejezte ki az elismerésért, és mint elhangzott: „Tizenhat évet töltöttem el Kiskunhalason, szép emlékekkel, mondhatom azt is, hogy szép eredményekkel, hiszen mindvégig olyan munkatársak vettek körül, akiknek a munkája révén lehetett érvényesülni. Köszönet a kiskunhalasiaknak, a vezetésnek, a volt munkatársaknak és a családomnak, hiszen ahhoz, hogy sikeresek és eredményesek legyünk az életben, szükséges a családi háttér is.” – mondta Kiskunhalas díszpolgára, Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés