2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kiskunhalas díszpolgára lett a honvédelmi miniszter - Tizenhat évet szolgált a városban

Zsiga Ferenc  |  2019. 05. 08., 09:15

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter Fülöp Róbert polgármestertől vette át a „Kiskunhalas Díszpolgára” oklevelet és az ezzel járó arany pecsétgyűrűt Kiskunhalason, május 3-án, a Város Napja ünnepségsorozat keretében. A Bács-Kiskunban is szolgálatot teljesítő hivatásos katonák közül Benkő Tibor katonai karrierje szinte példa nélküli, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke beosztásból 2018 májusában lett honvédelmi miniszter.

A Thorma János Múzeumban megtartott ünnepi testületi ülésen Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Fülöp Róbert polgármester ünnepi beszédét követően levetítették a Kiskunhalas városról, annak fejlődéséről szóló kisfilmet, majd Farkas Dániel alpolgármester ismertette a képviselő-testület döntése nyomán díszpolgári címet kapott Benkő Tibor szakmai életútját.

Mint a méltatásból kiviláglott, a honvédelmi miniszter sok szállal kötődik Kiskunhalashoz, ahol 16 éven keresztül szolgált. Benkő Tibor 1979-ben, kitüntetéses diplomával, fiatal főhadnagyként kezdte katonai pályafutását a 36. Gábor Áron Páncéltörő Tüzérezrednél, a várost és szolgálati helyét ezredparancsnokként hagyta el.

„Benkő Tibor csendes, szorgalmas és nyugodt természetének köszönhetően értékes emberi kapcsolatokat ápol. Rangjától függetlenül mindig és közvetlen volt munkatársaival. Számára a teljes állomány és az egyén is fontos volt. A betöltött munkatársi pozíciók mögött az emberi sorsok is érdekelték.

Kiskunhalasi kollégáit máig nagy öröm tölti el a közös megemlékezések alkalmával. Büszkék vagyunk arra, hogy közel két évtizedes halasi tartózkodásának miniszter úr is kiemelt jelentőséget tulajdonít” – hangzott el az alpolgármesteri laudációban, amely azzal végződött: „Vannak életre szóló találkozások, amelyek mindkét fél számára örökre szóló impulzusokat hordoznak. Benkő Tibor és Kiskunhalas találkozása egy ilyen nagy pillanat volt.”

A méltatást követően Benkő Tibornak Fülöp Robert polgármester átadta a Kiskunhalas Díszpolgára feliratú díszes oklevelet, a város címerével ékesített arany pecsétgyűrűt, valamint Bródi Mária grafikus csipketervező alkotását, a díszdobozban elhelyezett halasi csipkét.

A honvédelmi miniszter válaszbeszédében köszönetét fejezte ki az elismerésért, és mint elhangzott: „Tizenhat évet töltöttem el Kiskunhalason, szép emlékekkel, mondhatom azt is, hogy szép eredményekkel, hiszen mindvégig olyan munkatársak vettek körül, akiknek a munkája révén lehetett érvényesülni. Köszönet a kiskunhalasiaknak, a vezetésnek, a volt munkatársaknak és a családomnak, hiszen ahhoz, hogy sikeresek és eredményesek legyünk az életben, szükséges a családi háttér is.” – mondta Kiskunhalas díszpolgára, Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK