2022. 08. 07.
Ibolya
: 395 Ft   : 386 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Nem igaz, hogy nem tud megnyitni a Kiskunhalasi Mobil Járványkórház – Nem lopták el a felszerelést

Zsiga Ferenc  |  2021. 11. 15., 07:58

Súlyos mondatok borzolják néhány napja a közélet dolgai, a hírek iránt fogékonyak idegrendszerét: egy pár napja megjelent, majd a neten szélsebesen terjedő cikk szerint a Kiskunhalasi Mobil Járványkórház azért nem tudja fogadni a koronavírusos betegeket, mert a létesítményre felügyelő biztonságiak ellopták a berendezés egy részét, a lélegeztető gépeket pedig más kórházakba szállították. Egy ilyen állításra a koronavírus járvány harmadik hulláma kezdetén (?) ösztönszerűen mindenki felkapja a fejét, de mint forrásaink megerősítették, az állítás hamis, nem igaz!

Ezt Bányai Gábor országgyűlési képviselő, akinek körzetében a járványkórház működik a főigazgató, dr. Szepesvári Szabolcs által aktuálisan (november 14. vasárnap) készített fényképfelvételeivel alátámasztva a közösségi médiában maga is megerősítette: semmi ilyen nem történt, álhírterjesztők etetik a közvéleményt. A Kiskunhalasi Büntetés-végrehajtási Intézeten belül felépített mobil járványkórházat korábban és most is éjjel-nappal őrzik, ráadásul jól őrzik, nem is tűnt el onnan semmi!

A képviselő a bejegyzését azzal zárja:

A legrosszabb dolog egyébként, hogy a Járványkórház kész és kénytelen fogadni a hamarosan érkező, legsúlyosabb állapotú koronavírusos betegeket, barátainkat, rokonainkat, szomszédainkat, a vírustagadókat, a sok oltatlant és néhány oltottat.”Amint az közismert, a Kiskunhalasi Mobil Járványkórházba kalocsai és Kalocsa környéki egészségügyi szakemberek is dolgoznak, és mint megtudtuk, ők is hamarosan kiveszik a részüket az oda szállított súlyos koronavírusos betegek gyógyításában, ellátásában.


Bányai Gábor november 14-én, vasárnap délelőtt írt bejegyzését teljes terjedelmében is közzé tesszük:

„Kedves Barátaim!
Álhírterjesztők, néhány balodali politikus és újságíró most azzal etetik a közvéleményt, hogy a kiskunhalasi Mobil Járványkórházat nem lehet megnyitni, mert széthordták az eszközöket, a gépeket. Tisztelettel jelzem, hogy a Büntetés-végrehajtás intézeten belül őrzik a kórházat, így nehezen elképzelhető, hogy onnét bármit is el lehetne lopni, hordani. Nem is tűnt el semmi!

Mit kezdenének a börtön őrei otthon egy lélegeztető géppel vagy a defibrillátorokkal?!

A kettős NATO dróton keresztül ki vinne el bármit, csak az őrök és a kórház dolgozói tudnak bemenni?! Az őrzés, ha nyitva van és működik a kórház feladata volt és lesz.

De a biztonsági rendszer ugyanúgy működik mindig, most is, mint a légtechnika is, tehát mindenről tudnak, ami kint történik!

Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató urat megkértem, hogy küldjön mai fotókat az intenzív osztályról, amit megosztok.

A legrosszabb dolog egyébként, hogy a Járványkórház kész és kénytelen fogadni a hamarosan érkező, legsúlyosabb állapotú Korona-vírusos betegeket, a barátainkat, a rokonainkat, szomszédainkat, a vírustagadókat, a sok oltatlant és néhány oltottat!” – áll a bejegyzésben.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 07., 18:27
Egy nigériai férfi és két magyar nő alkotta csaló banda hálózta be az eddig ismeretlen számú áldozatokat, összesen több tízmillió forintos értékű kárt okozva nekik. Még >>>
2022. 08. 07., 09:17
Személyautó és motoros ütközött össze Kecskemétnél. Egy 21 éves férfi életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 07., 08:55
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2022. augusztus 7-én 4 óra körül az 53-as számú főút 50-es kilométerénél - Kiskunhalasnál - egy személyautó és egy kisbusz eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 06., 15:30
A rendelet szerint már az állami tulajdonú erdőben is csak ajánlás a vágásérettségi kor, gyorsan növő fafajoknál tíz, lassan növőknél húsz évvel a vágásérettség előtt is kitermelhető a fa. Még >>>
2022. 08. 06., 08:28
Szombaton eleinte a hőség, majd egy érkező hidegfront okozhat kellemetlen panaszokat az arra érzékenyek körében. Még >>>
2022. 08. 05., 17:24
A miskei elágazás közelében félpályás útlezárás mellett helyszínelnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés