2021. 11. 30. kedd
András, Andor
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Nem igaz, hogy nem tud megnyitni a Kiskunhalasi Mobil Járványkórház – Nem lopták el a felszerelést

Zsiga Ferenc  |  2021. 11. 15., 07:58

Súlyos mondatok borzolják néhány napja a közélet dolgai, a hírek iránt fogékonyak idegrendszerét: egy pár napja megjelent, majd a neten szélsebesen terjedő cikk szerint a Kiskunhalasi Mobil Járványkórház azért nem tudja fogadni a koronavírusos betegeket, mert a létesítményre felügyelő biztonságiak ellopták a berendezés egy részét, a lélegeztető gépeket pedig más kórházakba szállították. Egy ilyen állításra a koronavírus járvány harmadik hulláma kezdetén (?) ösztönszerűen mindenki felkapja a fejét, de mint forrásaink megerősítették, az állítás hamis, nem igaz!

Ezt Bányai Gábor országgyűlési képviselő, akinek körzetében a járványkórház működik a főigazgató, dr. Szepesvári Szabolcs által aktuálisan (november 14. vasárnap) készített fényképfelvételeivel alátámasztva a közösségi médiában maga is megerősítette: semmi ilyen nem történt, álhírterjesztők etetik a közvéleményt. A Kiskunhalasi Büntetés-végrehajtási Intézeten belül felépített mobil járványkórházat korábban és most is éjjel-nappal őrzik, ráadásul jól őrzik, nem is tűnt el onnan semmi!

A képviselő a bejegyzését azzal zárja:

A legrosszabb dolog egyébként, hogy a Járványkórház kész és kénytelen fogadni a hamarosan érkező, legsúlyosabb állapotú koronavírusos betegeket, barátainkat, rokonainkat, szomszédainkat, a vírustagadókat, a sok oltatlant és néhány oltottat.”Amint az közismert, a Kiskunhalasi Mobil Járványkórházba kalocsai és Kalocsa környéki egészségügyi szakemberek is dolgoznak, és mint megtudtuk, ők is hamarosan kiveszik a részüket az oda szállított súlyos koronavírusos betegek gyógyításában, ellátásában.


Bányai Gábor november 14-én, vasárnap délelőtt írt bejegyzését teljes terjedelmében is közzé tesszük:

„Kedves Barátaim!
Álhírterjesztők, néhány balodali politikus és újságíró most azzal etetik a közvéleményt, hogy a kiskunhalasi Mobil Járványkórházat nem lehet megnyitni, mert széthordták az eszközöket, a gépeket. Tisztelettel jelzem, hogy a Büntetés-végrehajtás intézeten belül őrzik a kórházat, így nehezen elképzelhető, hogy onnét bármit is el lehetne lopni, hordani. Nem is tűnt el semmi!

Mit kezdenének a börtön őrei otthon egy lélegeztető géppel vagy a defibrillátorokkal?!

A kettős NATO dróton keresztül ki vinne el bármit, csak az őrök és a kórház dolgozói tudnak bemenni?! Az őrzés, ha nyitva van és működik a kórház feladata volt és lesz.

De a biztonsági rendszer ugyanúgy működik mindig, most is, mint a légtechnika is, tehát mindenről tudnak, ami kint történik!

Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató urat megkértem, hogy küldjön mai fotókat az intenzív osztályról, amit megosztok.

A legrosszabb dolog egyébként, hogy a Járványkórház kész és kénytelen fogadni a hamarosan érkező, legsúlyosabb állapotú Korona-vírusos betegeket, a barátainkat, a rokonainkat, szomszédainkat, a vírustagadókat, a sok oltatlant és néhány oltottat!” – áll a bejegyzésben.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 16:21
Öltöztesd ünneplőbe az ablakot is, varázslatos hangulatot kölcsönöz az egész szobának! Még >>>
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei