2022. 11. 30. szerda
András, Andor
: 408 Ft   : 394 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

A Kalohírek.hu a Profi Liga bajnoka

Tamás Ferenc  |  2020. 02. 03., 10:43

Február 1-jén, szombaton a Bátya legénysége szerezte meg a Profi Liga bronzérmét, míg a döntőben a Kalohírek.hu ifjú titánjai szó szerint legázolták a Császártöltés csapatát.

Rég nem látott izgalmak között fejeződött be a Téli Kupa profi küzdelemsorozata, ahol előbb a végső harmadik helyért az Uszód és a Bátya gárdája hadakozott. A bronzmeccsen aztán a Sáfrán Ferenc vezette Bátya diadalmaskodott, ám az uszódiak sokáig tartották a lépést vetélytársukkal.

Nagyiramú, színvonalas, párharcokkal tarkított összecsapást láthatott a csarnok publikuma a bronzmeccsen, ahol előbb a Bátya szerzett vezetést Monori Martin léc alá bombázásával, majd rá egy percre az Uszód új szerzeménye, a Fajszról igazolt Medovy is betalált, 1–1-re alakítva a mérkőzést.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: KALOhírek / Tamás Ferenc


Aztán a második játékrészt jól kezdték a bátyaiak, amikor egy tért ölelő felívelésüket Márkus „Muki” az ellenfél hatosán belül higgadtan lekezelt, majd a kilépő Hartman kapus mellett a sarokba küldte a labdát (2–1). A folytatásban roppant érdekes gólt ért el ismét a Bátya. Soós kapus észrevette, hogy az ellenfél kapuja – amelyet már csere után mezőnyjátékos védett –, üresen tátongott és kézzel, az uszódiak kapujába dobta a labdát (3–1). Az utolsó percekben aztán az Uszód ügyeletes gólvágója Medovy visszatért a pályára, és ha már ott volt, az első labdaérintéséből megszerezte csapata második gólját (3–2). Ezzel a Bátya maradt előnyben, és megszerezte a Téli Kupa profi dobogójának harmadik helyét.

A Profi Liga idei döntőjében aztán a Kalohírek.hu ifjú titánjai szó szerint átszaladtak a töltési sáncokon, hiszen már az 5. percben 5–0-ra vezettek a KFC legtehetségesebb fiataljai. Egyszerűen más sebességen, más elszántsággal, más vehemenciával kezdtek a Kalohírek „robotemberei”, esélyt sem hagyva a meglepetéstől még felocsúdni sem tudó töltésieknek. Már rögtön az elején „Kis Cola”,  – alias Farkas Zalán kétszer is beköszönt, majd Markó és ismét Farkas Zalán volt eredményes egy ritkán látható bombagóllal (4–0). Aztán rá egy percre Tóth Levi már az ötödik vágányra állította a „Kalohírek” szerelvényét, miközben a lelátó közönsége azt emlegette, hogy ilyen gólgazdag kezdést talán nem is láttak még a csarnok történetében. Nem így gondolták a fiatalok, akik egymás után érték el a szebbnél szebb góljaikat. Igaz, eközben Dobler 5-1-re szépítette az állást, ám Mátyás Dani már a hatodikat vágta a Kalohírek.hu csapatából. A második játékrész elején aztán Szőgyi Kevin bombázott iszonyatosan nagy gólt, majd Szarvas Peti szépített a töltésieknek (7–2). Aztán kapusunk Hegedűs Máté tért ölelő kidobásából is betalált (8–2), majd Tóth Levi hétmétereséből büntetett (9–2). Aztán már a fiúk kétszámjegyűre alakították a meccs állását, amin ismét Dobler szépített (10–3), majd Farkas Zalán már ki tudja hanyadszor adta meg az ellenfélnek a kegyelemdöfést (11–3). Ezt Gyurászovics még 11–4-re korrigálta, majd Farkas Zalán, 12–4-re módosította az állást. Hegedűs aztán a lefújás előtt ismét gólt dobott kapusként, beállítva ezzel a 13–4-es végeredményt.

Csapattagok voltak: Hegedűs Máté, Vörös Andor, Farkas Zalán, Tóth Levente, Markó Renátó, Mátyás Dániel, Szőgyi Kevin, Farkas Szabolcs.
Csapatvezető: Borbély Gábor.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: KALOhírek / Tamás Ferenc


Az eredmény hirdetésekor aztán Telek „Manci” a Fradi örökös bajnoka segédkezett a díjak átadásánál. A kupákat és különdíjakat Király Róbert, a KFC elnöke és Telek András többszörös válogatott labdarúgó adták át. A torna gólkirályát, a Kalohírek.hu támadóját, Mátyás Danit köszöntötték, aki emlékezetesen nagy gólokat szerzett a csarnokban a Téli Kupa találkozói során.

A Profi Liga dobogósai így a következők:
1. Kalohírek.hu,
2. Császártöltés,
3. Bátya.A csarnokba ellátogató szurkolók remek találatokat, parádés játékot és nagy csatákat élhettek át a Profi Liga rájátszásában a Téli Kupán, ahol a régi idők fociját is megidézték a csapatok, elsősorban a végső győztes Kalohírek.hu fiataljainak is köszönhetően.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: KALOhírek / Tamás Ferenc

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022-11-28 13:21:11
A rendezvény legfőbb célja az, hogy egy kulturális produkciókkal gazdagított, közösségi élmények megélésére alkalmas karácsonyi vásáron és bolhapiacon vehessenek részt a város és a térség lakói.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 29., 09:13
A Merriam-Webster az év szavát az online felületén végzett keresések alapján választja ki, miután kizárta a versenyből a minden évben gyakran keresett, örökzöld szavakat. Még >>>
2022. 11. 29., 08:59
A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. Még >>>
2022. 11. 28., 14:46
2022. december 6., kedd, 16:30-kor ünnepélyes szalagavatással megnyitja kapuit és vár minden érdeklődőt az Alapszolgáltatási Központ udvarán (Solt, Posta Utca 10) a városi Mikulás Udvar. Még >>>
2022. 11. 28., 09:32
A verseny december végén indul, de a felszerelés ellenőrzésére már előtte sor kerül Franciaországban. Onnan már nem tér haza a felszerelés, hanem egyenesen a rajt helyszínére utazik, majd a csapat ott csatlakozik hozzá karácsony után. Még >>>
2022. 11. 28., 09:19
Kíváncsi a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás elmúlt egy évi tevékenységére? Javaslata, kérdése van? Még >>>
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK