2024. 05. 24. péntek
Eliza, Eszter
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A Kalohírek.hu a Profi Liga bajnoka

Tamás Ferenc  |  2020. 02. 03., 10:43

Február 1-jén, szombaton a Bátya legénysége szerezte meg a Profi Liga bronzérmét, míg a döntőben a Kalohírek.hu ifjú titánjai szó szerint legázolták a Császártöltés csapatát.

Rég nem látott izgalmak között fejeződött be a Téli Kupa profi küzdelemsorozata, ahol előbb a végső harmadik helyért az Uszód és a Bátya gárdája hadakozott. A bronzmeccsen aztán a Sáfrán Ferenc vezette Bátya diadalmaskodott, ám az uszódiak sokáig tartották a lépést vetélytársukkal.

Nagyiramú, színvonalas, párharcokkal tarkított összecsapást láthatott a csarnok publikuma a bronzmeccsen, ahol előbb a Bátya szerzett vezetést Monori Martin léc alá bombázásával, majd rá egy percre az Uszód új szerzeménye, a Fajszról igazolt Medovy is betalált, 1–1-re alakítva a mérkőzést.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: KALOhírek / Tamás Ferenc


Aztán a második játékrészt jól kezdték a bátyaiak, amikor egy tért ölelő felívelésüket Márkus „Muki” az ellenfél hatosán belül higgadtan lekezelt, majd a kilépő Hartman kapus mellett a sarokba küldte a labdát (2–1). A folytatásban roppant érdekes gólt ért el ismét a Bátya. Soós kapus észrevette, hogy az ellenfél kapuja – amelyet már csere után mezőnyjátékos védett –, üresen tátongott és kézzel, az uszódiak kapujába dobta a labdát (3–1). Az utolsó percekben aztán az Uszód ügyeletes gólvágója Medovy visszatért a pályára, és ha már ott volt, az első labdaérintéséből megszerezte csapata második gólját (3–2). Ezzel a Bátya maradt előnyben, és megszerezte a Téli Kupa profi dobogójának harmadik helyét.

A Profi Liga idei döntőjében aztán a Kalohírek.hu ifjú titánjai szó szerint átszaladtak a töltési sáncokon, hiszen már az 5. percben 5–0-ra vezettek a KFC legtehetségesebb fiataljai. Egyszerűen más sebességen, más elszántsággal, más vehemenciával kezdtek a Kalohírek „robotemberei”, esélyt sem hagyva a meglepetéstől még felocsúdni sem tudó töltésieknek. Már rögtön az elején „Kis Cola”,  – alias Farkas Zalán kétszer is beköszönt, majd Markó és ismét Farkas Zalán volt eredményes egy ritkán látható bombagóllal (4–0). Aztán rá egy percre Tóth Levi már az ötödik vágányra állította a „Kalohírek” szerelvényét, miközben a lelátó közönsége azt emlegette, hogy ilyen gólgazdag kezdést talán nem is láttak még a csarnok történetében. Nem így gondolták a fiatalok, akik egymás után érték el a szebbnél szebb góljaikat. Igaz, eközben Dobler 5-1-re szépítette az állást, ám Mátyás Dani már a hatodikat vágta a Kalohírek.hu csapatából. A második játékrész elején aztán Szőgyi Kevin bombázott iszonyatosan nagy gólt, majd Szarvas Peti szépített a töltésieknek (7–2). Aztán kapusunk Hegedűs Máté tért ölelő kidobásából is betalált (8–2), majd Tóth Levi hétmétereséből büntetett (9–2). Aztán már a fiúk kétszámjegyűre alakították a meccs állását, amin ismét Dobler szépített (10–3), majd Farkas Zalán már ki tudja hanyadszor adta meg az ellenfélnek a kegyelemdöfést (11–3). Ezt Gyurászovics még 11–4-re korrigálta, majd Farkas Zalán, 12–4-re módosította az állást. Hegedűs aztán a lefújás előtt ismét gólt dobott kapusként, beállítva ezzel a 13–4-es végeredményt.

Csapattagok voltak: Hegedűs Máté, Vörös Andor, Farkas Zalán, Tóth Levente, Markó Renátó, Mátyás Dániel, Szőgyi Kevin, Farkas Szabolcs.
Csapatvezető: Borbély Gábor.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: KALOhírek / Tamás Ferenc


Az eredmény hirdetésekor aztán Telek „Manci” a Fradi örökös bajnoka segédkezett a díjak átadásánál. A kupákat és különdíjakat Király Róbert, a KFC elnöke és Telek András többszörös válogatott labdarúgó adták át. A torna gólkirályát, a Kalohírek.hu támadóját, Mátyás Danit köszöntötték, aki emlékezetesen nagy gólokat szerzett a csarnokban a Téli Kupa találkozói során.

A Profi Liga dobogósai így a következők:
1. Kalohírek.hu,
2. Császártöltés,
3. Bátya.A csarnokba ellátogató szurkolók remek találatokat, parádés játékot és nagy csatákat élhettek át a Profi Liga rájátszásában a Téli Kupán, ahol a régi idők fociját is megidézték a csapatok, elsősorban a végső győztes Kalohírek.hu fiataljainak is köszönhetően.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: KALOhírek / Tamás Ferenc

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024-05-20 12:57:00
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. május 23-án, csütörtökön 18:30 óráról a Kalocsai Színházban lakossági fórumot tart. Az est házigazdája dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő lesz. Kapunyitás 17:30 órától, helyfoglalás a szabad helyek függvényében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK