2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A tabella élén telel a Kolics-legénység

Tamás Ferenc  |  2017. 01. 02., 08:36

Az örökös dobogós Kalocsai KC ismét eredményes szezont tudhat maga után, hiszen a Kolics János vezette együttest nem csupán a bajnoki táblázaton elfoglalt éllovas helye minősíti, hanem az a tudatosan megtervezett és megszervezett csapatjáték is, amellyel megadásra késztették mindenkori ellenfeleiket az idei ősz során.

Tették mindezt úgy, hogy immár ki tudja hányadszor kellett az utóbbi években megújulnia az együttesnek sorozatos sérülések, távozók és leállók miatt.

A gárda elsősorban nem is éllovas helyezésének tükrében, hanem szinte valamennyi előre meghatározott céljának teljesítése miatt érdemel dicséretet, arról már nem is beszélve, hogy több száz fős szurkolótábort gyűjtött maga köré, amellyel ismételten elérték, hogy

a leglátogatottabb sportág a kézilabda lett a kalocsai sportpalettán.

Az őszi zárásra is három pont előnnyel vezeti a csapat a Délnyugati csoport tabelláját, amely az ellenfelek – Dunaújváros, Komló, Pécs, Siklós, Mecseknádasd, Nagyatád, Nagykanizsa – és a többi vetélytárs ismeretében több mint nagyszerű teljesítmény.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

1. Kalocsai KC   11   10   –   1   315–259   20

Mára már ismételten egy olyan ütőképes együttest gyúrt össze Kolics mester, amely a csoport egyik leggyorsabb, legattraktívabb kézilabdáját játssza. Így, nem véletlen, hogy a publikum számtalan hazai ütközetben szinte az elejétől a végéig ütemes vastapssal segítette a rohamra induló Kolics-armadát, a nézőtér szinte együtt élt és lélegzett a fiúkkal a pályán. Tehát, mindenek felett dominált az az odaadó játék, amivel a mindenkori ellenfelet állandó presszió alatt tartották, amellyel minden meccsükön sikerült megteremteniük azt a hangulatot, hogy egymásra találjon a csapat és törzsközönsége. Ennél többet talán a magyar bajnoki osztályok legfelső soraiban szereplő együttesek egyike sem akarhat magának, hiszen a közös öröm, a sikerekben való osztozás mindenkit boldoggá tesz, amelyet a Kolics-könnyűlovasság ezúttal is megteremtett szurkolótáborának.

A csoport góllövőlistáját a KKC csapatkapitánya Szvétek Balázs toronymagasan vezeti 111 találatával

a 77 gólig jutó Gergely Bence (Dunaújvárosi AC) előtt.

Az ősz során kalocsai színekben a következő játékosok léptek pályára: Lakatos Ádám, Princzes Attila, Balázs Péter, Óvári Dániel (kapusok), Romsics László, Katona Bence, Kanalas Norbert, Balla Gábor, Szvétek Balász, Juhász Péter, Tamaskó Balázs, Rumi Ádám, Tóth Balázs, Tóth László, Baksa Richárd, Rimai Richárd, Schmidt Raul, Schaffer Richárd, Varga Zoltán, Ványai Ádám (mezőnyjátékosok).

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024-02-28 08:54:51
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 02., 15:19
Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal. Még >>>
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK