2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Ma testületi ülés lesz – Mutatjuk a napirendi pontokat!

Ma testületi ülés lesz – Mutatjuk a napirendi pontokat!
Illés György Cinó  |  2021. 10. 20., 11:31

A napirendek nagy része adminisztratív feladatokról, beszámolókról szerződésmódosításról szól, így különösebben nagy vitára nem számítunk, bár előkészítenek egy későbbi, esetleges üzletrész-értékesítést is. Legérdekesebb lesz talán az önkormányzat beszerzési rendjének megváltoztatására, szigorítására tett javaslat, amelyet Király Róbert képviselő jegyez.

Terítékre kerül a város helyi építési szabályzatának módosítása a létesítendő nyugati elkerülő út tervi feltételeinek megteremtése érdekében.

Tárgyalják a térségi hulladékgazdálkodási szerződés módosítását, amelyet a törvényi keretek változása miatt szükséges napirendre tűzni, jogharmonizációs célzattal.

Meghallgatják a képviselők a polgármesternek a TEIT működéséről szóló, valamint Kapitány Aliznak, a TDM ügyvezetőjének a szervezet kétévi tevékenységéről szóló beszámolóját.

Az önkormányzatnak a Kaloplasztik Kft.-ben való üzletrészéről értékbecslés készíttetéséről is határozat születhet, amellyel az eddig szerény pénzügyi előnyökkel járó tulajdonrész értékesítését készítenék elő.

Tárgyalja majd a képviselő-testület a Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség támogatási kérelmét.

Egy javaslat az 1919-es vörösterror áldozatainak emlékére állítandó emlékmű tervezésére és kivitelezésére kiírandó pályázatról szól.

A tervezett napirendek között szerepel még Király Róbert javaslata is Kalocsa Város Önkormányzatának beszerzési rendjéről szóló beszerzési szabályzat szigorításáról.

Arról, hogy az egyebek napirend keretében milyen hozzászólásokkal készülnek illetve készülnek-e egyáltalán ilyennel a képviselők, arról egyelőre nincs hírünk.

A fontosabb témákkal az ülés után jelentkezünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK