2021. 11. 30. kedd
András, Andor
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Ma testületi ülés lesz – Mutatjuk a napirendi pontokat!

Ma testületi ülés lesz – Mutatjuk a napirendi pontokat!
Illés György Cinó  |  2021. 10. 20., 11:31

A napirendek nagy része adminisztratív feladatokról, beszámolókról szerződésmódosításról szól, így különösebben nagy vitára nem számítunk, bár előkészítenek egy későbbi, esetleges üzletrész-értékesítést is. Legérdekesebb lesz talán az önkormányzat beszerzési rendjének megváltoztatására, szigorítására tett javaslat, amelyet Király Róbert képviselő jegyez.

Terítékre kerül a város helyi építési szabályzatának módosítása a létesítendő nyugati elkerülő út tervi feltételeinek megteremtése érdekében.

Tárgyalják a térségi hulladékgazdálkodási szerződés módosítását, amelyet a törvényi keretek változása miatt szükséges napirendre tűzni, jogharmonizációs célzattal.

Meghallgatják a képviselők a polgármesternek a TEIT működéséről szóló, valamint Kapitány Aliznak, a TDM ügyvezetőjének a szervezet kétévi tevékenységéről szóló beszámolóját.

Az önkormányzatnak a Kaloplasztik Kft.-ben való üzletrészéről értékbecslés készíttetéséről is határozat születhet, amellyel az eddig szerény pénzügyi előnyökkel járó tulajdonrész értékesítését készítenék elő.

Tárgyalja majd a képviselő-testület a Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség támogatási kérelmét.

Egy javaslat az 1919-es vörösterror áldozatainak emlékére állítandó emlékmű tervezésére és kivitelezésére kiírandó pályázatról szól.

A tervezett napirendek között szerepel még Király Róbert javaslata is Kalocsa Város Önkormányzatának beszerzési rendjéről szóló beszerzési szabályzat szigorításáról.

Arról, hogy az egyebek napirend keretében milyen hozzászólásokkal készülnek illetve készülnek-e egyáltalán ilyennel a képviselők, arról egyelőre nincs hírünk.

A fontosabb témákkal az ülés után jelentkezünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 16:21
Öltöztesd ünneplőbe az ablakot is, varázslatos hangulatot kölcsönöz az egész szobának! Még >>>
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei