2022. 01. 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Filvig Géza jelentős szavazattöbbséggel lett Kalocsa város polgármestere – Ismertetjük a részletes adatokat

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 14., 09:56

Dr. Filvig Géza, a FIDESZ-KDNP-Kalocsa Jövőjéért Egyesület polgármesterjelöltje, immár polgármestere az adatok szinte teljes feldolgozása mellett, a további három jelöltet döntő szavazatkülönbséggel maga mögé utasítva lett Kalocsa városvezetője. Az október 13-án, vasárnap tartott helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választáson Filvig Géza riválisai közül Bolvári Ferdinándot - aki az 1. számú egyéni választókerületet is elbukta - 14, 4 százalékos szavazatkülönbséggel, összesen 1035 szavazattal előzte meg. Így Bolvári a következő öt évben búcsút inthet az önkormányzati munkának.

Az adatok tükrében a Békés Kalocsáért Egyesület és a mögéje felsorakozott ellenzéki pártok szereplése úgy alakult, hogy egy - elenyésző, 11 szavazatkülönbséggel bejutó - egyéni választókerületi, és a három kompenzációs listán bejutott képviselőjük szavazata nélkül is zökkenőmentesen folyhat az önkormányzati munka.

Dr. Bagó Zoltán, Faragó László polgármesterjelöltek esetében még nagyobb a szavatkülönbség Filvig Géza javára, de a választópolgárok, felismerve a hatékony önkormányzati munka feltételét, a polgármester csapatához tartozó képviselőjelölteknek is bizalmat szavaztak.

Szinte valamennyi egyéni választókerületben megfigyelhető, hogy a FIDESZ-KDNP polgármesterjelöltje, Filvig Géza neve az egyéni kvalitásokon túl is jelentős húzóerőként hatott a mögötte felsorakozott, a pártszövetség által támogatott egyéni képviselő-jelöltek esetében.

Ez a választók részéről történt jelentős felhatalmazás azért fontos, mert így az újonnan felálló képviselő-testületen belül egyértelműen adott a polgármester és csapata többsége, Filvig Géza nem kényszerül kényszerkoalíciókra, eseti paktumokra a város ügyeiben történt szavazáskor.

KALOCSÁN 13 295 VÁLASZTÓPOLGÁRT REGISZTRÁLTAK AZ ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSRA, ENNEK 54,88 SZÁZALÉKA ADTA LE SZAVAZATÁT.

Az urnában lévő, lepecsételt szavazólapok száma összesen 7298 darab. Ebből 125 érvénytelen, így az összese érvényes szavazólap 7164 darab.

A polgármester-jelöltekre leadott szavazatok száma úgy alakult, hogy

DR. FILVIG GÉZA A SZAVAZATOK 45,9 SZÁZALÉKÁT, ÖSSZESEN 3295 SZAVAZATOT SZERZETT MEG, TEHÁT ERŐS FELHATALMAZÁSSAL LETT A VÁROS POLGÁRMESTERE.

Bolvári Ferdinándra, a Békés Kalocsáért Egyesület ellenzéki pártok által is támogatott jelöltjére az érvényes szavazatot leadók 31,55 százaléka, összesen 2260 választásra jogosult voksolt.

Dr. Bagó Zoltánra, a Szívből Kalocsa Egyesület polgármester-jelöltjére, egyben a polgármesterjelöltek közül egyedüli kompenzációs listavezetőre 1324-en szavaztak, ami a voksok 18,48 százaléka. Dr. Bagó Zoltán kompenzációs listán lesz az újonnan felálló képviselő-testület tagja. Rajta kívül a Szívből Kalocsát más nem képviseli a testületben.

Faragó László, a Szövetségben Városunkért – MSZP polgármesterjelöltje összesen 285 szavazatot, a voksok 3,98 százalékát szerezte meg. Az őt támogató egyesület és párt egyetlen mandátumot sem szerzett az újonnan alakuló képviselő-testületben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés