2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Filvig Géza jelentős szavazattöbbséggel lett Kalocsa város polgármestere – Ismertetjük a részletes adatokat

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 14., 09:56

Dr. Filvig Géza, a FIDESZ-KDNP-Kalocsa Jövőjéért Egyesület polgármesterjelöltje, immár polgármestere az adatok szinte teljes feldolgozása mellett, a további három jelöltet döntő szavazatkülönbséggel maga mögé utasítva lett Kalocsa városvezetője. Az október 13-án, vasárnap tartott helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választáson Filvig Géza riválisai közül Bolvári Ferdinándot - aki az 1. számú egyéni választókerületet is elbukta - 14, 4 százalékos szavazatkülönbséggel, összesen 1035 szavazattal előzte meg. Így Bolvári a következő öt évben búcsút inthet az önkormányzati munkának.

Az adatok tükrében a Békés Kalocsáért Egyesület és a mögéje felsorakozott ellenzéki pártok szereplése úgy alakult, hogy egy - elenyésző, 11 szavazatkülönbséggel bejutó - egyéni választókerületi, és a három kompenzációs listán bejutott képviselőjük szavazata nélkül is zökkenőmentesen folyhat az önkormányzati munka.

Dr. Bagó Zoltán, Faragó László polgármesterjelöltek esetében még nagyobb a szavatkülönbség Filvig Géza javára, de a választópolgárok, felismerve a hatékony önkormányzati munka feltételét, a polgármester csapatához tartozó képviselőjelölteknek is bizalmat szavaztak.

Szinte valamennyi egyéni választókerületben megfigyelhető, hogy a FIDESZ-KDNP polgármesterjelöltje, Filvig Géza neve az egyéni kvalitásokon túl is jelentős húzóerőként hatott a mögötte felsorakozott, a pártszövetség által támogatott egyéni képviselő-jelöltek esetében.

Ez a választók részéről történt jelentős felhatalmazás azért fontos, mert így az újonnan felálló képviselő-testületen belül egyértelműen adott a polgármester és csapata többsége, Filvig Géza nem kényszerül kényszerkoalíciókra, eseti paktumokra a város ügyeiben történt szavazáskor.

KALOCSÁN 13 295 VÁLASZTÓPOLGÁRT REGISZTRÁLTAK AZ ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSRA, ENNEK 54,88 SZÁZALÉKA ADTA LE SZAVAZATÁT.

Az urnában lévő, lepecsételt szavazólapok száma összesen 7298 darab. Ebből 125 érvénytelen, így az összese érvényes szavazólap 7164 darab.

A polgármester-jelöltekre leadott szavazatok száma úgy alakult, hogy

DR. FILVIG GÉZA A SZAVAZATOK 45,9 SZÁZALÉKÁT, ÖSSZESEN 3295 SZAVAZATOT SZERZETT MEG, TEHÁT ERŐS FELHATALMAZÁSSAL LETT A VÁROS POLGÁRMESTERE.

Bolvári Ferdinándra, a Békés Kalocsáért Egyesület ellenzéki pártok által is támogatott jelöltjére az érvényes szavazatot leadók 31,55 százaléka, összesen 2260 választásra jogosult voksolt.

Dr. Bagó Zoltánra, a Szívből Kalocsa Egyesület polgármester-jelöltjére, egyben a polgármesterjelöltek közül egyedüli kompenzációs listavezetőre 1324-en szavaztak, ami a voksok 18,48 százaléka. Dr. Bagó Zoltán kompenzációs listán lesz az újonnan felálló képviselő-testület tagja. Rajta kívül a Szívből Kalocsát más nem képviseli a testületben.

Faragó László, a Szövetségben Városunkért – MSZP polgármesterjelöltje összesen 285 szavazatot, a voksok 3,98 százalékát szerezte meg. Az őt támogató egyesület és párt egyetlen mandátumot sem szerzett az újonnan alakuló képviselő-testületben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK