2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Filvig Géza magabiztos fölénnyel nyerte a polgármester választást – Nyolc egyéni képviselői helyből hetet a FIDESZ-KDNP-KJE jelöltjei szereztek meg

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 13., 23:00

Ugyan hivatalosan még nem végleges, de az egyes szavazókörökből származó adatok szerint dr. Filvig Géza (FIDESZ-KDNP –Kalocsa Jövőjéért Egyesület) Kalocsa valamennyi választókerületében magabiztos, volt, ahol 50 százalékos fölénnyel nyerte a polgármester választást. Dr. Filvig Géza csapata is nagyon sikeresen szerepelt, nyolc egyéni választókerületből hétben szereztek mandátumot a FIDESZ-KDNP-KJE jelöltjei úgy, hogy gyakorlatilag sehol nem volt nagyon szoros a végeredmény. Jelöltjük a 8. számú egyéni választókörzetben is csupán 11 szavazattal maradt alul a Békés Kalocsáért Egyesület képviselő-jelöltjével szemben. Az összesített szavazatok alapján a sorrend FIDESZ-KDNP, Békés Kalocsáért Egyesület, Szívből Kalocsa Egyesület, Szövetségben Városunkért Egyesület-MSZP.

A dr. Filvig Géza nagy ellenlábasának számító, az ellenzéki pártok többsége által támogatott Bolvári Ferdinánd nemhogy a polgármesterségért, de az 1. számú választókerület képviselői helyéért folytatott küzdelmet is jelentős szavazatkülönbséggel elveszítette. Így ha betartja ígéretét, ezzel számára befejeződött a közéletben való részvétel.

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A szavazás eredményét mi sem érzékelteti jobban, hogy a Békés Kalocsáért Egyesület nagyon kis, 11 szavazat különbséggel csupán egy egyéni képviselői választókörzetben, a 8.-ban jutott mandátumhoz.

A listán bejutó képviselők közül szinte biztosra vehető, ha Király Róbert a 8. számú egyéni választókerület képviselője lesz, akkor a Jobbikos Szabó Balázs, a DK-s Balogi József, a Szívből Kalocsa részéről dr. Bagó Zoltán listás helyen lehet az új képviselő-testület tagja.

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dr. Filvig Géza a választási győzelemről szólva elmondta, elsőként dr. Bálint József, leköszönő polgármester, majd Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán gratulált választási győzelméhez, a csapatában indult képviselő-jelöltek sikeréhez.

Hétfőn a járás egyes településeinek választási eredményeit is bemutatjuk.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK