2022. 01. 19. szerda
Márió, Sára
: 356 Ft   : 314 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Filvig Géza magabiztos fölénnyel nyerte a polgármester választást – Nyolc egyéni képviselői helyből hetet a FIDESZ-KDNP-KJE jelöltjei szereztek meg

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 13., 23:00

Ugyan hivatalosan még nem végleges, de az egyes szavazókörökből származó adatok szerint dr. Filvig Géza (FIDESZ-KDNP –Kalocsa Jövőjéért Egyesület) Kalocsa valamennyi választókerületében magabiztos, volt, ahol 50 százalékos fölénnyel nyerte a polgármester választást. Dr. Filvig Géza csapata is nagyon sikeresen szerepelt, nyolc egyéni választókerületből hétben szereztek mandátumot a FIDESZ-KDNP-KJE jelöltjei úgy, hogy gyakorlatilag sehol nem volt nagyon szoros a végeredmény. Jelöltjük a 8. számú egyéni választókörzetben is csupán 11 szavazattal maradt alul a Békés Kalocsáért Egyesület képviselő-jelöltjével szemben. Az összesített szavazatok alapján a sorrend FIDESZ-KDNP, Békés Kalocsáért Egyesület, Szívből Kalocsa Egyesület, Szövetségben Városunkért Egyesület-MSZP.

A dr. Filvig Géza nagy ellenlábasának számító, az ellenzéki pártok többsége által támogatott Bolvári Ferdinánd nemhogy a polgármesterségért, de az 1. számú választókerület képviselői helyéért folytatott küzdelmet is jelentős szavazatkülönbséggel elveszítette. Így ha betartja ígéretét, ezzel számára befejeződött a közéletben való részvétel.

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A szavazás eredményét mi sem érzékelteti jobban, hogy a Békés Kalocsáért Egyesület nagyon kis, 11 szavazat különbséggel csupán egy egyéni képviselői választókörzetben, a 8.-ban jutott mandátumhoz.

A listán bejutó képviselők közül szinte biztosra vehető, ha Király Róbert a 8. számú egyéni választókerület képviselője lesz, akkor a Jobbikos Szabó Balázs, a DK-s Balogi József, a Szívből Kalocsa részéről dr. Bagó Zoltán listás helyen lehet az új képviselő-testület tagja.

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dr. Filvig Géza a választási győzelemről szólva elmondta, elsőként dr. Bálint József, leköszönő polgármester, majd Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán gratulált választási győzelméhez, a csapatában indult képviselő-jelöltek sikeréhez.

Hétfőn a járás egyes településeinek választási eredményeit is bemutatjuk.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 14., 09:01
A beruházás során egy 5.300 négyzetméteres csarnok létesül, melyben egy 1600 négyzetméteres üzem és gyártórész, egy 3700 négyzetméteres logisztikai raktár, valamint egy 500 négyzetméteres irodarész kerül kialakításra. A kivitelezési munkálatok heteken belül indulnak és a tervek szerint 2023 júniusában fejeződnek be.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>
2022. 01. 19., 10:43
Online kérdőíves kutatás keretében kérdezik a kalocsai ifjúságot. Most mondjátok, srácok, lányok! Még >>>
2022. 01. 19., 07:37
A Kalocsa Vagyon Kft. munkatársai a mai napon is folytatják a vegetációs időszakra ütemezett fagondozásokat. Még >>>
2022. 01. 18., 19:06
Főképp az ország északi, északnyugati részén okozott károkat a viharos szél. Folyamatosan csörögtek a Katasztrófavédelem telefonjai. Még >>>
2022. 01. 18., 18:11
Ez a szám még tovább nőhet, az adatok ugyanis még nem tartalmazzák a decemberi bér- és járulékadatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés