2024. 05. 23. csütörtök
Dezső
: 387 Ft   : 357 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Ünnepélyes megbízólevél átadási ünnepség a városházán - Kalocsa új polgármestere és a testülete tagjai átvették a mandátumukról szóló okiratot

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 22., 09:01

Dr. Beszedics Orsolya, a Helyei Választási Bizottság elnöke október 21-én, hétfőn ünnepélyes keretek között, a városháza dísztermében az alkalomra meghívott vendégek, dr. Bábel Balázs érsek, a Kalocsai Járási Hivatal vezetői, az önkormányzat intézményvezetői, a választásokon induló pártok és egyesületek képviselői jelenlétében adta át Dr. Filvig Géza újonnan választott polgármesternek és a képviselőknek a megbízólevelét. Az öt évre szóló mandátumokról szóló díszes közokiratok átvételén a hozzátartozók közül is sokan ünneplőbe öltözve jelentek meg és gratuláltak mindenekelőtt dr. Filvig Géza polgármesternek és a grémiumba választott képviselőknek.

A Himnusz elhangzása után dr. Beszedics Orsolya, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette a 2019. október 13-i önkormányzati választás immár megfellebbezhetetlen végeredményét.

MINT ELHANGZOTT, KALOCSA VÁROS POLGÁRMESTERE A 2019-2024-ES ÖNKORMÁNYZATI CIKLUSRA DR. FILVIG GÉZA.

A képviselő testület egyéni mandátumot szerzett tagjai: dr. Körmendy Szabolcs, Simon Zoltán, Kákonyi István, Tihanyi Tiborné, Schmidt Rajmund, Pécsi Vivien, Jánosi György, Király Róbert.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Kompenzációs listáról szerzett mandátumot dr. Bagó Zoltán, Balogi József László, Szabó Balázs.

Mint emlékezetes, a választók október 13-án, előzetes regisztrációhoz kötötten a nemzetiségi önkormányzat tagjairól is döntöttek.

A hivatalos eredmény szerint a Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai: Arnold Adrien, Fuszenecker Bernadett, Lovász Csabáné.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Ivó Mária, Markó Mónika, Mácsai Róbert Mátyásné képviselőkből tevődik össze.

A legnagyobb létszámú Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselői: Sztojka István, Sztojka Mariann, Rostás Tünde, Sztojka Istvánné, Egri András.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Beszedics Orsolya elsőként dr. Filvig Géza polgármesternek, majd a képviselőknek adta át a megbízóleveleket, a közönség valamennyi képviselőt tapssal köszöntötte.

A díszes közokiratok átvétele után dr. Filvig Géza polgármester rövid beszédben köszönte meg a bizalmat, gratulált, és eredményes munkát kívánt mind a városi képviselő-testület, mind a nemzetiségi önkormányzat tagjainak.

Mint fogalmazott, 

KALOCSA VÁROSBAN OLYAN KÉPVISELŐ-TESTÜLET KAPOTT BIZALMAT, AMELY ZÁLOGA LEHET ANNAK, HOGY A VÁROS EGY A 21. SZÁZADHOZ MÉLTÓ FEJLŐDÉS ÚTJÁN INDULJON EL.

A polgármester reményét fejezte ki, hogy a hivatalosan is hatályossá vált jogi felhatalmazás birtokában a képviselő-testület elkezdheti a városépítő munkát, amelyhez együttgondolkodást, folyamatos párbeszédet ígért és kért a grémiumba választott, illetve jutott képviselőktől. 

Hozzátette, a városi elöljárók, intézményvezetők jelenléte azt szimbolizálja, hogy a város önkormányzata együttműködésre törekszik, partnerséget ajánl, valamennyi szervezet munkájára számít, hiszen feladatellátásuk fontos területeken befolyásolja az itt élők életét és komfortérzetét.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A mandátum átvételi ünnepség végén a vendégek személyesen is gratuláltak a polgármesternek és a képviselőknek.

Dr. Bábel Balázs érsek egy kis ajándékot átnyújtva elsőként gratulált dr. Filvig Géza polgármesternek.

Az esemény pezsgős koccintással, kötetlen beszélgetéssel zárult.Kalocsa Város újonnan választott képviselő-testületének alakuló ülését és az ünnepélyes eskütételt október 25-én, pénteken tartják, az eseményről tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 12:57
A kerek évforduló alkalmából rendezett pénteki ünnepséghez – három vendég fotókör meghívásával – fotóklubok találkozója is kapcsolódott. Köszöntőt mondott Simon Zoltán alpolgármester és Péjó Zoltán klubelnök. A Művelődési Ház folyosóin berendezett kiállítást Lakatos György fagottművész nyitotta meg.
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK