2022. 01. 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Ünnepélyes megbízólevél átadási ünnepség a városházán - Kalocsa új polgármestere és a testülete tagjai átvették a mandátumukról szóló okiratot

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 22., 09:01

Dr. Beszedics Orsolya, a Helyei Választási Bizottság elnöke október 21-én, hétfőn ünnepélyes keretek között, a városháza dísztermében az alkalomra meghívott vendégek, dr. Bábel Balázs érsek, a Kalocsai Járási Hivatal vezetői, az önkormányzat intézményvezetői, a választásokon induló pártok és egyesületek képviselői jelenlétében adta át Dr. Filvig Géza újonnan választott polgármesternek és a képviselőknek a megbízólevelét. Az öt évre szóló mandátumokról szóló díszes közokiratok átvételén a hozzátartozók közül is sokan ünneplőbe öltözve jelentek meg és gratuláltak mindenekelőtt dr. Filvig Géza polgármesternek és a grémiumba választott képviselőknek.

A Himnusz elhangzása után dr. Beszedics Orsolya, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette a 2019. október 13-i önkormányzati választás immár megfellebbezhetetlen végeredményét.

MINT ELHANGZOTT, KALOCSA VÁROS POLGÁRMESTERE A 2019-2024-ES ÖNKORMÁNYZATI CIKLUSRA DR. FILVIG GÉZA.

A képviselő testület egyéni mandátumot szerzett tagjai: dr. Körmendy Szabolcs, Simon Zoltán, Kákonyi István, Tihanyi Tiborné, Schmidt Rajmund, Pécsi Vivien, Jánosi György, Király Róbert.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Kompenzációs listáról szerzett mandátumot dr. Bagó Zoltán, Balogi József László, Szabó Balázs.

Mint emlékezetes, a választók október 13-án, előzetes regisztrációhoz kötötten a nemzetiségi önkormányzat tagjairól is döntöttek.

A hivatalos eredmény szerint a Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai: Arnold Adrien, Fuszenecker Bernadett, Lovász Csabáné.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Ivó Mária, Markó Mónika, Mácsai Róbert Mátyásné képviselőkből tevődik össze.

A legnagyobb létszámú Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselői: Sztojka István, Sztojka Mariann, Rostás Tünde, Sztojka Istvánné, Egri András.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Beszedics Orsolya elsőként dr. Filvig Géza polgármesternek, majd a képviselőknek adta át a megbízóleveleket, a közönség valamennyi képviselőt tapssal köszöntötte.

A díszes közokiratok átvétele után dr. Filvig Géza polgármester rövid beszédben köszönte meg a bizalmat, gratulált, és eredményes munkát kívánt mind a városi képviselő-testület, mind a nemzetiségi önkormányzat tagjainak.

Mint fogalmazott, 

KALOCSA VÁROSBAN OLYAN KÉPVISELŐ-TESTÜLET KAPOTT BIZALMAT, AMELY ZÁLOGA LEHET ANNAK, HOGY A VÁROS EGY A 21. SZÁZADHOZ MÉLTÓ FEJLŐDÉS ÚTJÁN INDULJON EL.

A polgármester reményét fejezte ki, hogy a hivatalosan is hatályossá vált jogi felhatalmazás birtokában a képviselő-testület elkezdheti a városépítő munkát, amelyhez együttgondolkodást, folyamatos párbeszédet ígért és kért a grémiumba választott, illetve jutott képviselőktől. 

Hozzátette, a városi elöljárók, intézményvezetők jelenléte azt szimbolizálja, hogy a város önkormányzata együttműködésre törekszik, partnerséget ajánl, valamennyi szervezet munkájára számít, hiszen feladatellátásuk fontos területeken befolyásolja az itt élők életét és komfortérzetét.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A mandátum átvételi ünnepség végén a vendégek személyesen is gratuláltak a polgármesternek és a képviselőknek.

Dr. Bábel Balázs érsek egy kis ajándékot átnyújtva elsőként gratulált dr. Filvig Géza polgármesternek.

Az esemény pezsgős koccintással, kötetlen beszélgetéssel zárult.Kalocsa Város újonnan választott képviselő-testületének alakuló ülését és az ünnepélyes eskütételt október 25-én, pénteken tartják, az eseményről tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés