2023. 06. 09. péntek
Félix
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Új polgármester vette át a hivatalt Bátyán és Fajszon is

Illés György Cinó  |  2019. 10. 18., 14:29

Csupán néhány helyen választottak új polgármestert a térségben. Ezek többségéről már írtunk is, de két település, ahol szintén új polgármestert avattak, kimaradt cikkünkből. Most pótoljuk.

Solt és Miske, valamint Dusnok is új polgármesterrel kezdi meg a következő választási ciklust, amiről már önálló cikkben beszámoltunk, megnevezve az új és a leköszönő polgármestereket is.

A vasárnapi önkormányzati választáson a kalocsai járásban több helyen meglepetés eredmény született, egy városban és két községben új polgármester került a település élére.
bővebben ...

Hasonló változások történtek járásunk két további településén, Bátyán és Fajszon is. Úgy tudjuk, az új polgármesterek ma vették át hivatalukat.

Bátyán nem okozott meglepetést a váltás, hiszen a korábbi polgármester, Zsebis Ilona nem indult újraválasztásáért.

A leköszönő polgármestert a volt alpolgármester, a választásokon függetlenként elindult Fekete Csaba váltja székében, aki 610 voksával a szavazatok nagy többségét megszerezve magabiztos, 78,21%-os szavazati aránnyal lett polgármester. Riválisa a szintén függetlenként indult Takács Tiborné volt, aki 170 szavazatot szerzett, ezzel a választók 21,79%-át tudhatta maga mögött.

Fekete Csaba, volt alpolgármester irányíthatja Bátyát öt éven keresztül
Forrás: KALOhírek

A képviselőtestületbe négyen függetlenként, ketten pedig a Fidesz–KDNP támogatásával jutottak be Bátyán. A kapott szavazatok száma szerint csökkenő sorrendben: Anisity Attila és Markó János függetlenként indult, Junger Péter és Markó Gábor a kormánypártok jelöltje volt, és szintén függetlenül állt a megmérettetés elé Mészáros József és Cserdi Sándor Zoltán.

A képviselői mandátumhoz a 790 érvényes szavazólapon 282 szavazat kellett, vagyis a választópolgárok 35,7%-ának támogatásával már mandátumot lehetett szerezni.

Fajszon viszont szorosabb küzdelemben dőlt el a polgármesteri cím sorsa, és a képviselői helyekhez is több támogatóra volt szükség: a polgármesterségért folyó versenyt Jánosi Mária 346 szavazattal nyerte az eddig hivatalban lévő Berta Zsolttal szemben, aki 306 szavazatot kapott.

A fajszi községháza, ahol Jánosi Mária váltotta az eddig hivatalban lévő Berta Zsoltot
Forrás: KALOhírek

A két nagy rivális szavazatinak százalékos aránya 50,07%, illetve 44,28% volt. Rajtuk kívül indult még a választáson a fönnmaradó 5,64%-ot megszerző Molnár Róbert, akit 39 választó támogatott szavazatával. Mindhárman függetlenként álltak rajthoz.

Az új fajszi képviselőtestületet Domine Lajos, Mihalik István, Richterné Taba Csilla, Szelestyei Tibor, Tímár Gábor, valamint Varga János alkotja, mindnyájan függetlenként álltak a megmérettetés elé. Itt a mandátumhoz a szavazók közel felének a támogatására szükségvolt: a 694 érvényes szavazólapról legalább 335 szavazatot kellett begyűjteni a bejutáshoz, ami 48, 27%-os támogatottságot jelent.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 06. 07., 10:16
Szinte elkényezteti a kiskőrösi és környékbeli komolyzene kedvelőket az a koncertkínálat, ami az utóbbi időben elérhető a városban. Helyi kötődésű, világhírű pályát befutott művészek látogattak vissza több alkalommal is szülővárosukba, hogy virtuóz játékukkal elkápráztassák a műértő közönséget.
2023-06-06 19:52:00
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 09., 08:38
Megszaporodtak a kullancsok az egész országban, de különösen a városokban. Még >>>
2023. 06. 08., 16:37
A NOVOFER Alapítvány, a reál tárgyak magas szintű elsajátításának ösztönzése érdekében „TUDATOS EGÉSZSÉG” címmel idén is meghirdette a Gábor Dénes Ösztöndíj pályázatot a hazai és a határainkon túl élő, magyarul tudó középiskolások körében. Még >>>
2023. 06. 08., 11:29
- Miért jöttél? A boldogság Kék Madaráért, a műsorokért, a fellépő művészekért, a szórakozásért, a támogatásért, a beteg gyermekekért? Nem számít, jöttél! Tömegével jöttél, mosolyogva, csillogó szemmel, várakozó mosollyal, földöntúli boldogsággal a végén. Még >>>
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK