2022. 12. 06. kedd
Miklós
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

A járásban néhány helyen meglepetést hozott a polgármester választás – Solt, Dusnok, Miske új polgármesterrel kezdi a ciklust

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 14., 14:43

A kalocsai járás legtöbb településén az előző ciklusban polgármesternek választott személyiségek töltik be a következő öt évben is a településvezetői posztot. Néhány helyen azonban, az elért sikerek ellenére a választók többsége úgy gondolta, hogy új polgármesterrel talán még jobban mennek a dolgok. Annak is utána néztünk, hogy ahol a meglévő mellett másik polgármester-jelöltek is indultak, ott hogyan alakult a szavazás végeredménye.

Az immár százszázalékosnak tekinthető feldolgozás mellett látható adatokból kiderül, hogy Solton Kalmár Pál, a FIDESZ-KDNP jelöltje az elért sikerek ellenére nem szerezte meg a pozícióhoz szüksége voksok többségét, így a független ellenjelöltként induló Németh István a város polgármestere a következő öt évben.

Német István, Solt frissen megválasztott polgármestere Forrás: Színvarázs Festékbolt

A solti képviselőtestület döntő része szintén függetlenként indult és jutott be a testületbe, kivéve a Jobbik megyei elnökét, Szűcs Imrét, aki pártszínekben tagja a grémiumnak.

A külső szemlélők számára legnagyobb meglepetés Dusnokon történt, ahol a ciklusokon átívelően, hosszú idő óta sikeresen, a fejlesztési források lehívásában megyei szinten is élen járó Palotai Péter polgármester helyett Mindszenti Istvánt független jelöltként választották településvezetőnek. Érdekességként megemlítjük, hogy Dusnokon valamennyi képviselő függetlenként jutott be a testületbe.

Mindszenti István, Dusnok új polgármestere Forrás: Mindszenti István facebook oldala

Nagy meglepetésként, nem sikerült az újrázás Miske polgármesterének, Illés Attila Ádámnak, a községben korábban jegyzőként dolgozó Dr. Serfőző Csaba függetlenként lett polgármester.

Annak is utána néztünk, hogy alakult a szavazás ott, ahol a meglévő induló polgármester mellett mások is igyekeztek megszerezni a pozíciót.

Foktőn három jelölt közül a kampánytevékenységet egyáltalán nem folytató régi-új polgármester, Bakai Károly irányíthatja a települést a következő öt évben.

Hajóson sem változott a helyzet, a városban Estók Mihályné Szalczer Erzsébet, korábbi polgármester szerezte meg a legtöbb szavazatot.

Ilyen szempontból érdekes még Dollenistein László hartai polgármester helyzete, aki az ellenjelöltet maga mögé utasítva, négy független és kettő FIDESZ-KDNP színekben indult képviselővel vezetheti a települést a következő fél évtizedben.

Géderlakon és Uszódon szintén a korábbi Katona György, illetve Bedi Gyula maradt a polgármester. A két község szavazásra jogosult polgárai döntő többséggel nekik szavaztak bizalmat a következő ciklusra.

A többi településen ellenjelölt híján gyakorlatilag akár már egyetlen szavazattal is a régi polgármester maradhatott funkcióban. Dusnoki Csaba, Dunapataj független polgármestere, ennek ellenére jelentős támogatás mellett hat független képviselővel irányíthatja tovább a települést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK