2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A járásban néhány helyen meglepetést hozott a polgármester választás – Solt, Dusnok, Miske új polgármesterrel kezdi a ciklust

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 14., 14:43

A kalocsai járás legtöbb településén az előző ciklusban polgármesternek választott személyiségek töltik be a következő öt évben is a településvezetői posztot. Néhány helyen azonban, az elért sikerek ellenére a választók többsége úgy gondolta, hogy új polgármesterrel talán még jobban mennek a dolgok. Annak is utána néztünk, hogy ahol a meglévő mellett másik polgármester-jelöltek is indultak, ott hogyan alakult a szavazás végeredménye.

Az immár százszázalékosnak tekinthető feldolgozás mellett látható adatokból kiderül, hogy Solton Kalmár Pál, a FIDESZ-KDNP jelöltje az elért sikerek ellenére nem szerezte meg a pozícióhoz szüksége voksok többségét, így a független ellenjelöltként induló Németh István a város polgármestere a következő öt évben.

Német István, Solt frissen megválasztott polgármestere Forrás: Színvarázs Festékbolt

A solti képviselőtestület döntő része szintén függetlenként indult és jutott be a testületbe, kivéve a Jobbik megyei elnökét, Szűcs Imrét, aki pártszínekben tagja a grémiumnak.

A külső szemlélők számára legnagyobb meglepetés Dusnokon történt, ahol a ciklusokon átívelően, hosszú idő óta sikeresen, a fejlesztési források lehívásában megyei szinten is élen járó Palotai Péter polgármester helyett Mindszenti Istvánt független jelöltként választották településvezetőnek. Érdekességként megemlítjük, hogy Dusnokon valamennyi képviselő függetlenként jutott be a testületbe.

Mindszenti István, Dusnok új polgármestere Forrás: Mindszenti István facebook oldala

Nagy meglepetésként, nem sikerült az újrázás Miske polgármesterének, Illés Attila Ádámnak, a községben korábban jegyzőként dolgozó Dr. Serfőző Csaba függetlenként lett polgármester.

Annak is utána néztünk, hogy alakult a szavazás ott, ahol a meglévő induló polgármester mellett mások is igyekeztek megszerezni a pozíciót.

Foktőn három jelölt közül a kampánytevékenységet egyáltalán nem folytató régi-új polgármester, Bakai Károly irányíthatja a települést a következő öt évben.

Hajóson sem változott a helyzet, a városban Estók Mihályné Szalczer Erzsébet, korábbi polgármester szerezte meg a legtöbb szavazatot.

Ilyen szempontból érdekes még Dollenistein László hartai polgármester helyzete, aki az ellenjelöltet maga mögé utasítva, négy független és kettő FIDESZ-KDNP színekben indult képviselővel vezetheti a települést a következő fél évtizedben.

Géderlakon és Uszódon szintén a korábbi Katona György, illetve Bedi Gyula maradt a polgármester. A két község szavazásra jogosult polgárai döntő többséggel nekik szavaztak bizalmat a következő ciklusra.

A többi településen ellenjelölt híján gyakorlatilag akár már egyetlen szavazattal is a régi polgármester maradhatott funkcióban. Dusnoki Csaba, Dunapataj független polgármestere, ennek ellenére jelentős támogatás mellett hat független képviselővel irányíthatja tovább a települést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 11., 15:30
„Ez a park szimbolizálja a városért végzett munkámat, amelyben mindig a legfontosabb szerep annak jutott, hogy mi az, amire szüksége van az embereknek, hol kell és lehet azokat megvalósítani, és hogyan tudom előteremteni rá a fedezetet.”

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 15., 11:40
A sporttörténelmet író világbajnok egy nemzetközi verseny miatt nem tudott részt venni a március 15-i ünnepségen. Még >>>
2024. 04. 15., 11:36
A 85 évvel ezelőtt mért 28,7 fokos rekordot múlta felül az új napi rekord. Még >>>
2024. 04. 15., 07:22
Részletfizetés – maximum öt részletben – 2024. június 30-ig kérhető. Még >>>
2024. 04. 14., 09:50
Öt helyszínen 7 embert fogtak el a rendőrök. A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek Kecskeméten. Még >>>
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK