2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A járásban néhány helyen meglepetést hozott a polgármester választás – Solt, Dusnok, Miske új polgármesterrel kezdi a ciklust

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 14., 14:43

A kalocsai járás legtöbb településén az előző ciklusban polgármesternek választott személyiségek töltik be a következő öt évben is a településvezetői posztot. Néhány helyen azonban, az elért sikerek ellenére a választók többsége úgy gondolta, hogy új polgármesterrel talán még jobban mennek a dolgok. Annak is utána néztünk, hogy ahol a meglévő mellett másik polgármester-jelöltek is indultak, ott hogyan alakult a szavazás végeredménye.

Az immár százszázalékosnak tekinthető feldolgozás mellett látható adatokból kiderül, hogy Solton Kalmár Pál, a FIDESZ-KDNP jelöltje az elért sikerek ellenére nem szerezte meg a pozícióhoz szüksége voksok többségét, így a független ellenjelöltként induló Németh István a város polgármestere a következő öt évben.

Német István, Solt frissen megválasztott polgármestere Forrás: Színvarázs Festékbolt

A solti képviselőtestület döntő része szintén függetlenként indult és jutott be a testületbe, kivéve a Jobbik megyei elnökét, Szűcs Imrét, aki pártszínekben tagja a grémiumnak.

A külső szemlélők számára legnagyobb meglepetés Dusnokon történt, ahol a ciklusokon átívelően, hosszú idő óta sikeresen, a fejlesztési források lehívásában megyei szinten is élen járó Palotai Péter polgármester helyett Mindszenti Istvánt független jelöltként választották településvezetőnek. Érdekességként megemlítjük, hogy Dusnokon valamennyi képviselő függetlenként jutott be a testületbe.

Mindszenti István, Dusnok új polgármestere Forrás: Mindszenti István facebook oldala

Nagy meglepetésként, nem sikerült az újrázás Miske polgármesterének, Illés Attila Ádámnak, a községben korábban jegyzőként dolgozó Dr. Serfőző Csaba függetlenként lett polgármester.

Annak is utána néztünk, hogy alakult a szavazás ott, ahol a meglévő induló polgármester mellett mások is igyekeztek megszerezni a pozíciót.

Foktőn három jelölt közül a kampánytevékenységet egyáltalán nem folytató régi-új polgármester, Bakai Károly irányíthatja a települést a következő öt évben.

Hajóson sem változott a helyzet, a városban Estók Mihályné Szalczer Erzsébet, korábbi polgármester szerezte meg a legtöbb szavazatot.

Ilyen szempontból érdekes még Dollenistein László hartai polgármester helyzete, aki az ellenjelöltet maga mögé utasítva, négy független és kettő FIDESZ-KDNP színekben indult képviselővel vezetheti a települést a következő fél évtizedben.

Géderlakon és Uszódon szintén a korábbi Katona György, illetve Bedi Gyula maradt a polgármester. A két község szavazásra jogosult polgárai döntő többséggel nekik szavaztak bizalmat a következő ciklusra.

A többi településen ellenjelölt híján gyakorlatilag akár már egyetlen szavazattal is a régi polgármester maradhatott funkcióban. Dusnoki Csaba, Dunapataj független polgármestere, ennek ellenére jelentős támogatás mellett hat független képviselővel irányíthatja tovább a települést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés