2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Bolvári Ferdinánd listán nem szerepel, csak polgármesterjelöltként és képviselő-jelölként indul

Zsiga Ferenc  |  2019. 09. 17., 14:21
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Programismertetés, kompenzációs lista, jelölti vita volt a tárgya annak a sajtótájékoztatónak, amelyre a Békés Kalocsáért Egyesület invitált bennünket, és péntek délután 13 órakor Bolvári Ferdinánd és Kerpács Rezső tartotta. A technikai okok miatt kicsit megkésett tudósításunk előzménye, hogy a polgármesterjelölt Bolvári Ferdinánd a sajtótájékoztatón csak nagy vonalakban ismertetett programjukról a Paprikafesztiválon a Békés Kalocsáért Egyesület sátrában részletesen is beszámolt.

A sajtótájékoztatót Kerpács Rezső szóvivő nyitotta meg, és mint a szavaiból kiderült, az időzítés nem véletlenszerű, hiszen pontosan egy hónap múlva, október 13-án tartják az önkormányzati választásokat. Kerpács Rezső a nyilvánosság előtt is megköszönte mindazok aláírását, akik jelöltjeiket támogatták.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A esemény legfontosabb bejelentése az volt, amikor Bolvári Ferdinánd kijelentette:

„A listán nem vagyok rajta. Jelölt társaim és a jelölőszervezetek olyan bizalmat adtak nekem, hogy polgármesterjelölt lehetek, és az 1. számú választókörzet képviselő-jelöltje is. Ezért úgy gondoltam,

HA A KÉT JELÖLTSÉGBŐL NEM TUDOK BEKERÜLNI A KALOCSAI KÉPVISELŐ-TESTÜLETBE, AKKOR A KÖZÉLETI MUNKA ITT SZÁMOMRA VÉGET ÉR.

Nem volna etikus, hogy a lista első helyezettjeként kerüljek be a testületbe.
Ezért a listánkat első helyen a Kossuth kör elnöke, Király Róbert vezeti.
Még egyszer hangsúlyozom, saját, szabad döntésem alapján nem kívánok a listán részt venni. Azt gondolom, ha már két polgármesterjelölt nincs a listán, szabad a verseny, a választóké a döntés joga.” – mondta Bolvári Ferdinánd.

A polgármesterjelölt a programról szólva kijelentette:

„A programunk egy egyszerű program. Azt, hogy utakat akar az önkormányzat építeni, kerékpárutakat javítani, az kutya kötelessége minden önkormányzatnak, ezért mi ezt nem domborítjuk ki. Olyan dolgokat emeltünk ki, azokkal foglalkozunk, amelyeket meg tudunk valósítani. Ez nem ígérethalmaz, nem lufi buborékok, még ha esetleg úgyis néznek ki.
Ezek olyan ígéretek, és az ígéret szót kihangsúlyoznám, amelyek a választások első napjától meg lesznek valósítva. A fásítás, a környezetvédelem nagyon fontos szerepet játszik a programunkban.
Természetesen fontossági sorrendben a gazdasági rész megelőzi.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A gazdasági részt két részre osztanánk: amennyiben lesz paksi beruházás, ebben az esetben Kalocsa és környéke intenzív gazdasági és infrastrukturális fejlődés előtt áll. Meggyőződésem, hogy ezt a fejlődést a híresztelésekkel ellentétben egy nem kormánypárti polgármester sokkal jobban ki tudja használni” – mondta a polgármesterjelölt, aki annak a véleményének is hangot adott, hogy maga nincs teljesen meggyőződve arról, hogy a Paks II. beruházás már teljesen zöld utat kapott, e vonatkozásban még úgy 50-50 százalék arányban várakozó állásponton van.

Mint Kerpács Rezső elmondta, pénteken mind a lakosság, mind a politikai ellenfelek számára hozzáférhetővé válik a Békés Kalocsáért Egyesület programja.

A Paprikafesztiválon részletesen ismertetett programról szólva Bolvári Ferdinánd aláhúzta: A program a weboldalukon is elérhető. Az egyes alpontokba bele lehet menni, és ott olyan mélységben tájékozódhat az érdeklődő, amilyen mélységben és alapossággal csak akar.

Kerpács Rezső a sajtótájékoztató lényeges kérdéseként értékelte a vita kérdését.
Mint rámutatott, az emberekkel való beszélgetések során egyre nagyobb hangsúlyt kap, hogy legyen polgármesterjelölti és képviselő-jelölti vita is a városban. Erről a közösségi médiában egy szavazást is elindítottak. Részükről állnak elé ennek a vitának és minden jelölttársukat arra ösztönzik, hogy vállalják ezt a vitát, lakossági fórum jelleggel. E mögött semmi olyan hátsó szándék nincs, hogy a Békés Kalocsáért Egyesület szeretné iránytani ezeket a vitákat – hangzott el az egyesület szeptember 13-i, pénteki sajtótájékoztatóján.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.
2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>