2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Bolvári Ferdinánd listán nem szerepel, csak polgármesterjelöltként és képviselő-jelölként indul

Zsiga Ferenc  |  2019. 09. 17., 14:21
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Programismertetés, kompenzációs lista, jelölti vita volt a tárgya annak a sajtótájékoztatónak, amelyre a Békés Kalocsáért Egyesület invitált bennünket, és péntek délután 13 órakor Bolvári Ferdinánd és Kerpács Rezső tartotta. A technikai okok miatt kicsit megkésett tudósításunk előzménye, hogy a polgármesterjelölt Bolvári Ferdinánd a sajtótájékoztatón csak nagy vonalakban ismertetett programjukról a Paprikafesztiválon a Békés Kalocsáért Egyesület sátrában részletesen is beszámolt.

A sajtótájékoztatót Kerpács Rezső szóvivő nyitotta meg, és mint a szavaiból kiderült, az időzítés nem véletlenszerű, hiszen pontosan egy hónap múlva, október 13-án tartják az önkormányzati választásokat. Kerpács Rezső a nyilvánosság előtt is megköszönte mindazok aláírását, akik jelöltjeiket támogatták.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A esemény legfontosabb bejelentése az volt, amikor Bolvári Ferdinánd kijelentette:

„A listán nem vagyok rajta. Jelölt társaim és a jelölőszervezetek olyan bizalmat adtak nekem, hogy polgármesterjelölt lehetek, és az 1. számú választókörzet képviselő-jelöltje is. Ezért úgy gondoltam,

HA A KÉT JELÖLTSÉGBŐL NEM TUDOK BEKERÜLNI A KALOCSAI KÉPVISELŐ-TESTÜLETBE, AKKOR A KÖZÉLETI MUNKA ITT SZÁMOMRA VÉGET ÉR.

Nem volna etikus, hogy a lista első helyezettjeként kerüljek be a testületbe.
Ezért a listánkat első helyen a Kossuth kör elnöke, Király Róbert vezeti.
Még egyszer hangsúlyozom, saját, szabad döntésem alapján nem kívánok a listán részt venni. Azt gondolom, ha már két polgármesterjelölt nincs a listán, szabad a verseny, a választóké a döntés joga.” – mondta Bolvári Ferdinánd.

A polgármesterjelölt a programról szólva kijelentette:

„A programunk egy egyszerű program. Azt, hogy utakat akar az önkormányzat építeni, kerékpárutakat javítani, az kutya kötelessége minden önkormányzatnak, ezért mi ezt nem domborítjuk ki. Olyan dolgokat emeltünk ki, azokkal foglalkozunk, amelyeket meg tudunk valósítani. Ez nem ígérethalmaz, nem lufi buborékok, még ha esetleg úgyis néznek ki.
Ezek olyan ígéretek, és az ígéret szót kihangsúlyoznám, amelyek a választások első napjától meg lesznek valósítva. A fásítás, a környezetvédelem nagyon fontos szerepet játszik a programunkban.
Természetesen fontossági sorrendben a gazdasági rész megelőzi.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A gazdasági részt két részre osztanánk: amennyiben lesz paksi beruházás, ebben az esetben Kalocsa és környéke intenzív gazdasági és infrastrukturális fejlődés előtt áll. Meggyőződésem, hogy ezt a fejlődést a híresztelésekkel ellentétben egy nem kormánypárti polgármester sokkal jobban ki tudja használni” – mondta a polgármesterjelölt, aki annak a véleményének is hangot adott, hogy maga nincs teljesen meggyőződve arról, hogy a Paks II. beruházás már teljesen zöld utat kapott, e vonatkozásban még úgy 50-50 százalék arányban várakozó állásponton van.

Mint Kerpács Rezső elmondta, pénteken mind a lakosság, mind a politikai ellenfelek számára hozzáférhetővé válik a Békés Kalocsáért Egyesület programja.

A Paprikafesztiválon részletesen ismertetett programról szólva Bolvári Ferdinánd aláhúzta: A program a weboldalukon is elérhető. Az egyes alpontokba bele lehet menni, és ott olyan mélységben tájékozódhat az érdeklődő, amilyen mélységben és alapossággal csak akar.

Kerpács Rezső a sajtótájékoztató lényeges kérdéseként értékelte a vita kérdését.
Mint rámutatott, az emberekkel való beszélgetések során egyre nagyobb hangsúlyt kap, hogy legyen polgármesterjelölti és képviselő-jelölti vita is a városban. Erről a közösségi médiában egy szavazást is elindítottak. Részükről állnak elé ennek a vitának és minden jelölttársukat arra ösztönzik, hogy vállalják ezt a vitát, lakossági fórum jelleggel. E mögött semmi olyan hátsó szándék nincs, hogy a Békés Kalocsáért Egyesület szeretné iránytani ezeket a vitákat – hangzott el az egyesület szeptember 13-i, pénteki sajtótájékoztatóján.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés