2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Bemutatta képviselő-jelöltjeit a Békés Kalocsáért Egyesületből kinőtt Összefogás – A résztvevő pártok neve egyszer sem hangzott el

Zsiga Ferenc  |  2019. 08. 14., 08:47
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

„Sok szeretettel hívom meg Önöket az „Összefogás”, és a „Békés Kalocsáért Egyesület”, mint jelölő szervezet sajtótájékoztatójára, „Az Összefogás képviselő jelöltjei” címmel” – áll abban a meghívóban, amely szerkesztőségünket invitálta a Szalontai Cukrászdába, augusztus 13-án, 14 órára. Természetesen mentünk, már csak azért is, mert a meghívó további szövege szerint a sajtótájékoztatón Bolvári Ferdinánd, az Összefogás polgármesterjelöltje és Kerpács Rezső, az Összefogás szóvivője ezúttal az egyes választókörzetek jelöltjeit mutatja be a nagyobb nyilvánosság számára.

A sajtótájékoztató résztvevőit Kerpács Rezső köszöntötte, majd kifejtette: 
„Mielőtt a jelölteket bemutatnák, elkerülhetetlen, hogy az Összefogásról is ejtsünk néhány szót. Az Összefogást öt szervezet alkotja. Az öt szervezet együttműködésének az volt az oka, hogy felismerték azt a társadalmi igényt, hogy a várost csak olyan széleskörű összefogás tudja irányítani, amely a társadalomban igényként felmerül. A társadalom és a mi városunk is sokszínű, így az összefogás a nemzeti radikális oldaltól a konzervatív jobboldalon át, a szociáldemokrata baloldalt is beleértve, egészen az ökopolitikáig reprezentálja a társadalom sokszínűségét. 

Az előttünk álló önkormányzati ciklusnak mi így készülünk nekivágni, és a ciklusokon átívelő éveket így próbáljuk meg eltölteni.”

Ezt követően a szóvivő az 1. számú választókörzet jelöltjeként Bolvári Ferdinándot, az Összefogás polgármesterjelöltjét nevezte meg, akit felkért, hogy a többi jelöltet már ő mutassa be.

Bolvári Ferdinánd kijelentette: „Azért időzítettük a mai napra a sajtótájékoztatónkat, mert október 13-ig pontosan kettő hónap van a választásokig. Úgy gondoljuk, hogy a mai nappal sütjük el a rajtpisztolyt.

2. számú körzet képviselő-jelöltjeként Réfy Vilmost indítjuk. Réfy Vilmost 30 éve ismerem. Először mint szakemberre tekintettem föl, de manapság legjobban az őszinteségéért tisztelem és képviselőként is számítok majd az őszinte kritikáira. 

3. számú körzet képviselő-jelöltjeként mutatom be Balogi Józsefet. Józsiban egy megbízható, becsületes embert ismertem meg, az elmúlt öt évben együtt ültünk a pénzügyi bizottságban. Józsi 25 évig élt a lakótelepen, rend és tisztaság szeretetével nagyon szépen fogja képviselni a lakótelepen élőket. 

4. körzet jelöltje Szabó Balázs. Szabó Balázst onnan ismerem, hogy egyik lányom kézilabdázott. A kézilabda utánpótlás egyesület elnökeként kerültünk kapcsolatba. Egy nyíltszívű, őszinte, sportszerető emberként nézek rá. Az elmúlt öt évben képviselő-társak voltunk, itt is úgy ismertem meg, mint aki őszinte, becsületes és mindig vállalja a véleményét. Képviselőként is számítok ezen tulajdonságaira a következő öt évben. 

Az 5. számú körzet, Szőlők köze képviselő-jelöltje Farkas Éva. Évával több mint húszéves barátság fűz össze, mind a négy gyermekünket tanította néptáncra, sok száz kalocsai gyermekkel együtt. Nagyra becsülöm szociális érzékenységét, kitartását a jótékonysági gyűjtésekben, jótékonysági mozgalmakban. Nagyon nagyra becsülöm az állatszeretetét.

6. számú körzetben Romsics Istvánt, közismert nevén Romeszt indítjuk. Istvánra öt évvel ezelőtt figyelmet föl, amikor kitalálta a jótékonysági ételosztást. Csodálattal figyeltem, milyen kitartással viseltetik a jótékonysági rendezvények iránt. Egy nagyszerű közösségi ember, aki őszinte barátja nagyon sok kalocsainak.

7. számú körzetben Hegedűs Zoltánné Farkas Erikát indítjuk. Erika Farkas Éva húga, őt is húsz éve ismerem. Nagyon nagyra becsülöm, ahogy a szakmája, a pedagógia iránt viseltetik. Nagyon lelkes képviselője lesz majd a Keretvárosnak, ahol született és ahol családjával együtt közismert személyiség. 

A 8. számú körzetben Király Róbertet indítjuk képviselő-jelöltként. Robi közgazdász, vállalkozó, üzletember, sportember, sikeres vállalkozást vezet. Emellett a Kalocsai Futball Club elnöke. Nagyon sokan nagy tisztelettel néznek rá, mint sportmenedzser a Kalocsai Futball Clubbot egyenesbe állította” – fejezte be a jelöltek bemutatását Bolvári Ferdinánd.

Kerpács Rezső azzal folytatta: „Politikai értelemben sokszínű csapatot tudtunk összeállítani, a programalkotás során is erre a sokszínűségre támaszkodunk. A városnak egy olyan programot tudunk adni, amely a problématérképek mellé megoldásokat is ajánl, és amelyhez mindenki a lehetőségeihez mérten tud hozzátenni.

Az Összefogás jelöltjei megértették, hogy csak közösen tudnak olyan várost építeni, amelyben mindenki megtalálja a lehetőségét, nem valami ellen, hanem Kalocsáért fogjuk végezni a munkánkat.” 

Újságírói kérdésre válaszolva Bolvári Ferdinánd elmondta, az Összefogás augusztus 20-a után ismerteti a programját.

Portálunk kérdéseként hangzott el: Meglepődve tapasztaltuk, hogy dr. Magóné Tóth Gyöngyi nem szerepel a képviselő-jelöltek között. A háttér információk szerint azért nem, mert az egyik párt részéről volt egy olyan alku, ha ő képviselő-jelölt lesz, nem támogatják sem az Összefogást, sem annak polgármester-jelöltjét. Mi igaz ebből, miért nincs a jelöltek között dr. Magóné? Holott aktívan támogatta a Békéseket, például a közösségi médiafelületeken.

A választ Bolvári Ferdinánd adta meg: „Én azt gondolom, a városban nagyon sok pletyka, találgatás van, nem kell mindennek fölülni. Magóné Gyöngyi nagyon aktív tagja az Összefogásnak, tudva lévő, hogy a Mindenki Magyarországáért Mozgalom megyei képviselője is. Gyöngyi lelkesedéséből és munkavégzéséből vannak, akik arra következtettek, hogy képviselő-jelölt lesz, de a tárgyalások során ez a csapat kapott bizalmat. Minden egyes döntésünk többségi szavazással dől el.

Ellentétben a híresztelésekkel, ez egy demokratikus szervezet, nincsenek pozíciók ígérgetve, itt minden egyes kérdést az Összefogást alkotó öt szervezet többségi szavazásával döntjük el. Azt tudom csak mondani, hogy a képviselő-jelöltjeink itt ülnek, önökkel szemben.” – mondta Bolvári Ferdinánd.

A sajtótájékoztató végén a képviselő-jelöltek szimbolikusan két fát ültettek el a Negyvennyolcasok tere mellett azzal, hogy „a szavak mellett a tettek is beszélnek.”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK