2024. 06. 12. szerda
Villő
: 395 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Nem számol el Bagó Zoltán a nála landolt milliós kampánypénzekkel? – Kitálal Simigh Dóra, a Szívből Kalocsa elnöke

Zsiga Ferenc  |  2019. 11. 19., 14:00

Kezdjük egy-két találós kérdéssel? Nagyon sokba került, mégis csak keveseknek kellett, ki az? A helyes válasz, Bagó Zoltán, a Szívből Kalocsa polgármesterjelöltje. Ön szerint mennyi kampány-hozzájárulást kellett fizetni egy sima képviselőjelöltnek és a beígért alpolgármesteri tisztség várományosainak, és ezt a pénzt kinek adták át, milyen bizonylat ellenében? A helyes válasz: egy képviselőjelölti hozzájárulás 600 ezer, a beígért két alpolgármesteri szék várományosának hozzájárulása 2 millió forint volt. Ezt a pénzt a többség Bagó Zoltán kezébe elismervény nélkül adta, vagy utalta.

Ezeket a kemény mondatokat Gyarmati-Simigh Dóra, a Szívből Kalocsa Egyesület elnöke mondta, mintegy megerősítve: a kampány során a Szívből Kalocsa körül gyakorta felerősödő, nem éppen bizalomébresztő híreknek van alapja. Gyarmati-Simigh Dóra, a Kalocsai Szentháromság térért Facebook csoport, majd a Szívből Kalocsa Egyesület alapítója, elkötelezett lokálpatrióta ezekről beszélt kendőzetlenül portálunknak.
Az elnök által részletesen elmondottakat már csak terjedelmi okok miatt sem szakítjuk meg kérdésekkel, de higgye el kedves olvasó, érdekes és főleg tanulságos lesz, mire végére ér a más forrásokból is ellenőrzött történetnek.

Dr. Bagó Zoltán, a Szívből Kalocsa polgármesterjelöltje négy jelölt közül szorult a harmadik helyre az október 13-i választáson, de az egyesület kompenzációs listája első helyéről mégis bekerült az új városi képviselő-testületbe.

Miután az alakuló ülés kezdetéről és az eskütételről lekésett, a közönség soraiból többen látták igazoltnak azt a feltételezésüket, hogy a helyi politizálást  „kispályának” nevező Bagó Zoltán átadja a helyét a kompenzációs lista egy másik jelöltjének. Vélhetően Gyarmati-Simigh Dórának, az egyesület alapító elnökének, hiszen a hírek szerint neki ígérte azt, és munkássága alapján meg is érdemelte volna.

Nem ez történt. Bagó Zoltán letette az esküt, és ezzel még nagyobb ellenérzést váltott ki az egyesület azon tagjaiból, akik kampányfinanszírozás címén egy sima képviselőjelölti helyért végül 600 ezer forintot, a beígért alpolgármesteri tisztségért is bőven 1 millió forint feletti összeget adtak át, talán egy-két kivételtől eltekintve bizalmi alapon készpénzben, bizonylat nélkül Bagó Zoltánnak, vagy utaltak.

Minderről és számos egyéb furcsa részletről Gyarmati-Simigh Dóra számolt be, aki egyebek mellett azt mondta:

embert még nem ismertem annyira félre, mint Bagó Zoltánt és szívemből elítélem,  és aki szerint Bagó a képviselő-testületben nem az egyesületet, hanem saját érdekeit képviseli, velük minden kapcsolata megszakadt.

– Ebben a helyzetben nem tehetünk mást, mint hogy a képviselői mandátum visszaadására szólítjuk fel Bagó Zoltánt – mondta bevezetőjében Gyarmati-Simigh Dóra, akinek nyilatkozatát, az általa hangfelvételre mondottakat más forrásokból is ellenőrizve, szinte szó szerint, csupán alcímezve tesszük közzé.

Higgye el kedves olvasó, érdekes és főleg tanulságos lesz, mire a történet végére ér.

Amikor Gyarmati-Simigh Dórával beszélgettünk, nem tudta eldönteni, hogy Bagó Zoltán részéről szimpla inkorrektségről, vagy ettől többről van szó.
Ha egyik, ha másik, a megszólaló szerint akkor lenne korrekt, ha kiállna az egyesület és a kampányt anyagilag és erkölcsileg támogatók elé, és egy találkozó kertében választ adna, papírokat mutatna be a nála landolt, és az általa elköltött pénzekről, de erről nincs szó.

Gyarmati-Simigh Dóra

Facebook csoportból jelölő szervezet

„Volt egy Facebook csoport, amit 2017 októberében hoztam létre, a Szentháromság téren folyó munkálatok mielőbbi befejezése érdekében. Petíciót indítottunk, amihez eleinte több százan, a végén mintegy 1200-an csatlakoztak, de 500-an aláírásukkal is nyomatékot adtak a követelésünknek: pörögjön föl a tér rekonstrukciója, a turizmusnak nem okozhat több kárt az évek óta elhúzódó, akkor még a nyilvánosság elé nem tárt tervek szerinti építkezés. Meggyőződésem, hogy a közösségi médiában indult akció is hozzájárult ahhoz, hogy ugyan még nincs kész, de már más képet mutat a város főtere.
Amikor 2018 év végén a gyermekosztály részére, majd a kutyamenhely számára, még mindig Facebook csoportként szerveztünk gyűjtést, egyre inkább láttuk az erőnket. Szó sem volt akkor még politikáról, viszont az nyilvánvalóvá vált, hogy egy hivatalosan bejegyzett egyesület mind a törvényes lehetőségek, mind a munka eredményességét tekintve nagyobb teret enged ezeknek a karitatív akcióknak. Az egyesületet én alapítottam, majd a tagok bizalmából én lettem az elnöke.

Feltűnik Bagó Zoltán egyik régi jó barátja, iskolatársa, a háttérben pedig dr. Bagó Zoltán, polgármesteri ambíciókkal

Látva ezt az összefogást és lendületet, először Bagó Zoltán egyik régi jó barátja keresett meg azzal, hogy Bagó Zoltánnak a kutatásaihoz kellene az az egyesületi adatbázis, ami a Szentháromság tér petíciójával kapcsolatban áll rendelkezésemre.

Kapásból azt mondtam a „jóbarátnak”, nem vagyok hülye, nagyon jól tudom, hogy ez nem kutatáshoz kell. Egyébként, ha Bagó Zoltán valamit szeretne tőlem, akkor személyesen keressen meg. A „jóbarát” ekkor árulta el, hogy Bagó Zoltán polgármesterjelöltként szeretne indulni, ahhoz kellene neki a nálam lévő adatbázis és egy jelölőszervezet.

Rögtön egy hazugsággal indult az egész, de ennek akkor nem tulajdonítottam nagyobb jelentőséget. Utólag mondhatom, nagyon rosszul tettem. Megvezettek.

Bagó Zoltán 2018 december elején keresett meg, és egyértelművé tette, hogy ő polgármester akar lenni, ehhez a jelöltségéhez keres csapatot. Elmondta, hogy nagyon jól csinálom a jótékonysági akciókat, a petíciót, és nyilvánvalóan egyetértett azzal, hogy az egyesületet létrehozom.

Kifejtette, hogy ki ő, milyen politikai életutat járt be, és hogy most pontosan mit csinál. Azt állította, működnek a politikai kapcsolatai, olyan nagy tapasztalata van választási ügyekben, hogy száz százalékig biztos abban: ha indul Kalocsán, ő lesz a polgármester, bár számára ez „nem egy nagy pálya.”

A működő politikai, emberi kapcsolatait illetően más alkalmakkor is Süli Jánosra, a Paks II miniszterére és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterre hivatkozott.
Egyszer, mivel saját elmondása szerint ittas vezetésért elvették a jogosítványát, amikor a barátnőjével kocsikázott, a férjemmel vitette fel magát Budapestre. Ha jól tudom, az egyik minisztériumba, vagy a Miniszterelnökségbe mentek, szerinte Süli Jánoshoz. A későbbiek fényében ebben már egyáltalán nem vagyok biztos.

Az első találkozásunkra visszatérve, azt mondta, kezdjük majd egy csapatépítéssel, én legyek a kampányfőnök.

Neki van egy nagyon jó marketing csapata, majd ők minden politikai tartalmat kitalálnak és segítenek. Ekkor hangzott el a gödöllői egyetem, ahol ő címzetes egyetemi docens. Azt mondta, a hallgatók részvételével szervez egy a tanulmányaikhoz is szükséges közvélemény-kutatást. Erről elöljáróban annyit érdemes tudni, hogy ennek költségét a mi kampánypénzünkből finanszíroztuk. A szállás, a vacsoráztatás, az italozgatás a mi kampányköltségvetésünkből lett fizetve, mert Bagó Zoltán azt állította, hogy ez a kutatás majd a Szívből Kalocsa polgármesterjelöltje és a képviselőjelöltek programjához lesz jó.

Erről utólag többen is azt gondoljuk: lehet, hogy az egyetem ennek a kutatásnak legalább egy részét finanszírozta, de tőlünk is elkérték, mi viseltük a teljes költséget. A 8-10 egyetemista „kutatóra” összesen 410 ezer forint ment el a kampányköltségvetésből.

Ezeknek az embereknek az előző polgármester szerzett a kollégiumba szállást, amiért vagy kellett fizetni, vagy nem, mindenesetre Bagó Zoltán felénk azt kommunikálta, fizetett a szállásért.

A lényeg, hogy ennek a kutatásnak az anyagát mi, az egyesület tagjai a mai napig nem láttuk, pedig a Bagó Zoltánnak személyenként átadott kampánypénzekből mi fizettük ki. Ez a kutatás májusban volt, tehát akkor már be volt jegyezve az egyesület és azt is tudtuk, hogy jelölőszervezet lesz.

Bagó Zoltán javaslatot tesz: egy képviselőjelölt kampány-hozzájárulása 500 ezer forint, alpolgármester-jelölteknek 2 millió forint

Ekkor már volt pénz, mert a jelöltek elkezdték fizetni a kampány-hozzájárulásukat Bagó Zoltánnak többnyire a kezébe, ahogy én is, de utalások is voltak.
Ez egy sima képviselőjelölt esetében ki, hogy tudott fizetni, részletekben 500 ezer forint volt, amit az alakuló megbeszélésen Bagó Zoltán határozott meg. Azt mondta, kiszámolta, hogy a kampányköltségünk 11 millió forint lesz.

Ezt ő úgy osztotta le, ha Turi Tibor és én leszek az alpolgármester, akkor Turi Tibor 2 millió, Gyarmati-Simigh Dóra 2 millió, ő maga, mint polgármesterjelölt 3 millió forintot ad be a közösbe erre a célra. Bár az alpolgármesteri „kinevezés” meglepett, de utólag úgy gondolom, csakis azért esett rám a választás, mert a polgármesterjelölt úr úgy gondolta, a 2 millió forintot majd tőlem be tudja kaszálni és még kampányfőnöki címmel ellátva 8 hónapig dolgozzak is neki.

Bagó Zoltán még a kompenzációs listán sem szereplő személyeknek, külsős bizottsági tagságot ígérve, 250 ezer forintot javasolt kampány-hozzájárulásként. Azt tudom, ezen összegek nagy részét a két jelölt ki is fizette.

A kampány-hozzájárulási pénzeket sajnálatos módon mindvégig Bagó Zoltán kezelte. Ezt a pénzt, úgy tudom, talán két-három kivételtől eltekintve Bagó Zoltán kezébe adták a jelöltek, de semmiféle papír erről, a bizalmi elv miatt nem készült. Természetesen az én esetemben sem.

Én már a részletekben adott összegekkel az 1,1 millió forintnál jártam, bizonylat nélkül a 2 millióból, amikor kezdett betelni a pohár. Bagó Zoltán kérdezés nélkül költött, és olyan dolgokra is, amelyekbe a csapat nem egyezett bele. Önkényesen költekezett, vagy hátsó megállapodások, háttéralkuk alapján, mindig maga mellé állított egy-egy jelölttársat.

Közvélemény kutatás 1,5 millióért, marketing 600 ezerért

Ilyen például a közvélemény-kutatás, ami az ő marketingesénél volt megrendelve, elmondása szerint 1,5 millió forintért.

Ezt a közvélemény-kutatást azonban Bagó Zoltán nem adta ki a kezéből, csak felolvasta. Én próbáltam elkérni, hogy mint az egyesület, egyben jelölőszervezet elnöke szeretném áttanulmányozni, de azt mondta, nem. Azzal indokolta, nem szeretné, ha kikerülne bárhová is. Következésképp annak tartalmáról meggyőződni nem tudtunk.

A felolvasott közvélemény-kutatás azt tartalmazta, hogy Bagó Zoltán 36 százalékkal vezet, Filvig Géza 34 százalékon, Bolvári Ferdinánd 10 százalékon áll. Faragó László ekkor még nem volt jelölt. Emlékezetem szerint ez a közvélemény-kutatás 2019. áprilisában, májusában történt.

Az érthetetlen volt számunkra, hogy Bagó Zoltánt hogy mérték 36 százalékon, amikor hivatalos jelöltként még nem is volt bejelentve, hiszen a bejelentés június 16-án történt.

Arról sem feledkeznék meg, hogy a közvélemény-kutatónak 600 ezer forint fizettünk az egyéb marketing tevékenységért. Valójában nem tudom, hogy miért, mert semmi lényegeset nem csinált.

Dr. Bagó Zoltán, Gyarmati-Simigh Dóra

Aláírásgyűjtő zsoldosok 750 ezerért

Az aláírásgyűjtés időszakában voltunk, amikor Bagó Zoltán a jelöltek ismeretében egy szegedi cégnél rendelt úgynevezett zsoldosokat. A nyolc fő nekünk, jelölteknek gyűjtött volna aláírásokat.

Ezt a csapat többsége szintén nem akarta engedni, de Bagó Zoltán azt mondta, ezt ő már megrendelte, nem tudja visszamondani, előlegként kifizette a 750 ezer forintot.
Maga a szerződés egyébként 3 millió forintról szólt volna, 5 napra.

Amikor Alsómégyen, Bagó Zoltán vadászházában volt a találkozónk, kiderült, ezeknek a „drága” embereknek egy része Szerbiából jött.

Előzőleg Bagó Zoltán azt mondta, kétnapos tréningen vesznek részt, kiválogatják a legszimpatikusabbakat, ezek profi emberek. Amikor egyszer az egyik jelölttársunk felhívta Bagó Zoltánt, azt mondta: most nem tudok beszélni, mert épp itt vagyok Szegeden, pont most képezik ki a zsoldosokat.

Erre amikor megjelentek a zsoldosok, az egyik nem tudta tartani a kezét, nem volt foga és félig lógott az arca, mintha agyvérzés utáni állapotban lenne. Volt köztük két rosszul öltözött romaasszony, a többiek pedig frissen végzett középiskolások, úgy 18-19 évesek lehettek. Életükben nem csináltak ilyet, azt sem tudták, merre induljanak. Elmondásuk szerint semmiféle képzésen nem voltak.

Először az egyik hölgy jelölttársunk mondta ki, hogy neki egyáltalán nem kell zsoldos aláírásgyűjtő, de mi is többed magammal azon voltunk, hogy személyesen kellene gyűjteni az aláírásokat.

A „zsoldos szerződést” vagy „sáska szerződést” nem írtam alá, holott ezt Bagó Zoltán azzal küldte át, hogy így fog kinézni. Amikor elolvastam, azt mondtam, ezt a szerződést nem szeretném látni az egyesület könyvelésében. Sem a nevem, sem az egyesület neve nem merülhet fel ezen szerződéssel kapcsolatosan, hisz nem tartottam rá sem én, sem más igényt, és az abban foglaltakkal nem értek egyet. Ettől függetlenül Bagó Zoltán szintén önkényesen megrendelte.

„Aki egyesületi elnökként ilyen, hogy kezelhetné az önkormányzat vagyonát?”

Ekkor mondta Bagó Zoltán, hogy „jó, akkor nem lehetsz alpolgármester, mert ha így viselkedsz most a pénzügyi dolgokban, akkor hogy kezelnéd az önkormányzat vagyonát?” – ami az ő esetében, az előzményeket tekintve azért elég komikus.
Az aláírásgyűjtés úgy alakult, hogy Molnár Krisztiánnak 2 darab, azaz kettő darab aláírást tudott összegyűjteni a két romaasszony, és a többieknél sem szerepeltek fényesen.

Na, és itt vannak a Roma Nemzetiségi Önkormányzatra szavazók

Itt mondom el, hogy a Roma Nemzetiségi Önkormányzatra szavazók választási névjegyzékét Bagó Zoltán és egy másik jelölt, aki a roma körzetben indult intézte. Az elején láttam, hogy Zoli válogatta ki a papírokat az ismerősei közül, azt nézte, ki lehetne az, akit be lehetne jelenteni, mint roma szavazót.

Személyiségi jogok miatt neveket nem mondok, de volt olyan testvérpár és olyan egyesületi tag, akik igencsak elcsodálkoztak, amikor megkapták az értesítést, hogy roma származásúként regisztrálták őket és jogosultak a Roma Nemzetiségi Önkormányzat tagjaira szavazni.

Többen nem értettük, ha saját kezűleg írták alá a regisztrációhoz szükséges iratot, miért lepődtek meg az értesítésen. Emiatt a testvérpár dr. Kiss Csaba jegyzőnél is volt. Mindenesetre ezek az iratok bármikor elérhetők, utólag is lehetőség van tisztázni, ha valakinek mindez aggályos.

A kampány-hozzájárulásokat egy kivételével mindenki Bagó Zoltán kezébe is adta

A kampány hozzájárulások egy részét mindenki, így én is Bagó Zoltán kezébe adtam, de volt aki a pénzt az általa kezelt, privát számlára utalta.
Amikor összevesztünk, Bagó Zoltán az általam a kezébe adott, illetve utalt 1,1 millió forintból akkora részt utalt vissza az elkért privát számlámra, hogy az én támogatásom 500 ezer forint maradjon. Ahogy mondtam is, a 2 milliós alpolgármesterségből visszaestem képviselőjelöltnek, mert ugye, ilyen hozzáállással „nem tudnám majd kezelni az önkormányzat pénzét.”

Viszont annak semmi nyoma, hogy Bagó Zoltán betette, vagy befizette volna a vállalt 3 millió forintos polgármesterjelölti részt, amit saját magának határozott meg.

Most jut eszembe, hogy saját nevével ellátott tollakat is csináltatott Bagó Zoltán, 150 ezerért. Ezt sem kérdezte meg tőlünk, csak hozta, hogy ennyi volt, itt vannak.

A kompenzációs lista a második közvélemény-kutatás után kezdett összeállni. Ez a közvélemény-kutatás is a kampányköltségből ment volna, de nagyon sokan mondtuk, hogy az erre kért 1,2 millióból vonja le a marketinges 600 ezer forintját [erről előzőleg már beszéltem], mivel az semmit nem csinált érte. Bagó Zoltán kénytelen volt ezt elfogadni, mert már a csapatunk többsége nagyon morgolódott az önkényes pénzköltések és nem a kampányra fordított összegek miatt.

Bagó Zoltán ezt a közvélemény-kutatást sem adta a kezünkbe, a noteszából olvasott fel adatokat, de azt mondta, az ő tetszési indexe 92 százalékos. Ekkor a polgármesterjelöltek közül már Filvig Géza vezetett, mint polgármesterjelölt, de Bagó Zoltán szerint csak 2 százalékkal. Bolvári és Faragó ugyancsak szerinte, nagyon le volt maradva.

Rajtam kívül a jelölttársak itt név szerint meg nem nevezett többsége is szóvá tette a költekezést, de egyesek úgy voltak vele, most már szeretnék végig csinálni, nem bomlasztanak csapatot, de sokunkban megért a gondolat, hogy kár volt belekezdenünk.

A legvégén még 100-100 ezer forintot be kellett fizetni, így lett 600 ezer forint egy-egy képviselőjelölt kampány-hozzájárulása.

Egyedül a 8. számú körzetben induló képviselőjelöltünk nem fizette be a teljes összeget. Úgy tudom, hogy ő 250, vagy 350 ezer forint befizetésénél szállt ki, ugyanis nagyon nem tetszett neki, ahogy Bagó Zoltán irányításával mennek a dolgok.

Neveket itt sem említve hallottam, hogy Bagó Zoltán több nagyobb vállalkozónál járt, hogy támogassák a kampányt, de nekünk azt mondta, pénzt senkitől nem kapott.

Közös beszélgetések alkalmával a képviselőjelölti kampány-hozzájárulások Bagó Zoltán részéről úgy voltak tálalva, hogy most be kell adni a pénzt, de ezt már a kampány közepén visszakapjuk, mert amint bejelentjük, hogy indulunk, dőlni fog a pénz.

Tehát ha jól számolok, egyszer 1,5, majd 1,2 millió, összesen 2,7 millió forint ment el marketingre és közvélemény-kutatásra. A gödöllői diákok 410 ezer forintba kerültek, a zsoldosok 750 ezerbe, ami így együtt, más kiadásokat nem is számolva, úgy 3,8 millió forint.

Aztán ott voltak a negatív szórólapok 125 ezer forintért, amelyeken Font Sándor országgyűlési képviselő, Török Ferenc egykori polgármester és kabinetje, valamint Filvig Géza polgármesterjelölt szerepelt. Ezt a negatív szórólapot Bagó Zoltán a tudtunk és engedélyünk nélkül, önkényesen készíttette, a kampányköltség terhére.

A polgármesterjelölti program egy része úgy készült, hogy a kalocsa.hu oldalon volt egy régi anyag, amiről az egyik jelölttársunk azt mondta, ebből probléma lehet, mert nincs megjelölve a forrás, illetve ha valaki felismeri, nagy szégyen lesz Bagó Zoltánra nézve. Erre Bagó Zoltán azt válaszolta, nyugodjunk meg, mert ezt senki nem fogja észrevenni.

Szerintem valójában 5 millió forint ment el kampányra, de a befizetésekből nagyjából 7-7,5 millió forint állt rendelkezésre, plusz amit Bagó Zoltán belerakott, ami lehet, hogy nulla.

Direkt módon egyedül a paprikafesztiváli szereplést tudtuk Bagó Zoltánnal szemben megvétózni. Erre a rendezvényre másfél millió forint értékű programot akart hozni. Egy nagy kamiont állított volna ki, kívül a saját képével. Belül bőr fotelokkal várta volna az érdeklődőket. Ezt az egyesület leszavazta, mert az elszámolási problémák akkor már javában tartottak.

Kalocsa szíve és lelke

A Kalocsa szíve és lelke negatív Facebook oldalt, amiben mentek, mennek a Fidesz és egyes személyek elleni lejárató cikkek, Bagó Zoltán fizette, ő abban mint admin szerepel.
Ennek az oldalnak a működtetésébe én nem láttam, látok bele, ehhez az egyesületnek nincs köze. Ugyanakkor tudom, hogy az egyik ismert cégcsoport tulajdonosának a fia Bagó Zoltán kérésére hozta létre. A Simon Zoltánnal kapcsolatos lejárató videó is Bagó Zoltán révén kerül fel az oldalra.

Hiába kérjük, nem számol el – Magát képviseli, nem az egyesületet

A pontos és részletes elszámolást rajtam kívül, aki befizettem 1,1 millió forintot, és akinek Bagó Zoltán a privát bankszámlájára utalt vissza 600 ezer forintot, Molnár Krisztián tette szóvá. Bagó Zoltánt a Facebook csoportban, mindenki által látható helyen kérte, hogy számoljon el. Ez a mai napig nem történt meg, de már beszélő viszonyban sem vagyunk.
Elszomorít, hogy több embert kihasznált, eltiport Bagó Zoltán.
Ő a mi egyesületünket, képviselőjelölt társaimat, családtagjainkat felhasználva bent ül fizetésért az önkormányzat képviselő-testületében.
Semennyire nem képviseli az egyesület érdekeit, csak a sajátját, nem is kommunikál velünk. Amikor felszólítottam, hogy legyen szíves levenni az Ecetgyár utcában meg a Narancs kocsmánál lévő óriás plakátot, akkor visszaírta: a Narancsnál lévő plakát magánterületen van, okoska.

Bagó Zoltán nagyon nagyképű, lekezelő, arrogáns és hazug. Most hogy nem választották meg, mindez talán még inkább kiütközik rajta. Vagy ez a valós énje? – költői kérdés.
Ahogy a kampány vége felé járva egyre inkább kiismertük, finom szólva nem egy jellemes ember. Rajtunk felkapaszkodva, a munkát velünk elvégeztetve felmászott a hátunkon és beült egy olyan pozícióra, ami nem illeti meg.

Megannyi barátot becsapott, cserbenhagyott. Miközben a medencéje szélén cigarettázott, mi jártuk a várost, házról házra csöngettünk, őt, meg a bemutatkozó programot reklámoztuk.

Az egyesületi ülések eleinte a nyilvánosságtól messze elzárva, kint voltak Alsómégyen, Bagó Zoltán vadászházában. [A ház nem Bagó Zoltán tulajdona, csak alkalmi használatra kapta-A szerk.] Egy-kettő volt nálunk is, illetve amikor elkészült Bagó Zoltán házának a felújítása, akkor mindig ott tartottuk.

Az alsómégyi ház nem Bagó Zoltán tulajdona, csak szívességi használatra kapta- Eleinte itt folytak az egyeztetések, megbeszélések

A kompenzációs lista – Lehet, hogy ez lesz a banánhéj Bagó Zoltán számára?

A kompenzációs lista úgy állt össze, hogy Bagó Zoltán hozta az általunk nem látott, előzőekben is említett közvélemény-kutatást, és azt javasolta, erre alapozva állítsuk össze a kompenzációs listát. Én folyamatosan azt mondogattam: mivel az egyesületet én alapítottam, én vagyok az elnöke, én szeretnék a lista elején lenni. Az egyesületet alapító tagok is ezt szavazták meg, és mivel rengeteget dolgoztam a kampány során, megérdemlem. A városért szeretnék dolgozni, hisz ezért kezdtem bele az egészbe.

Erre Bagó Zoltán azt mondta, hogy ez nem így működik. Ő vagy szimpátia listát akar, vagy politikus listát, vagy doktor listát. Természetesen a politikus listán nem szerepelhettem, mert nem vagyok politikus. A doktorin szintén nem, mert az sem vagyok. A szimpátia lista esetében meg úgy lett kiokoskodva a közvélemény-kutatás, hogy szinte a legutolsó helyre kerültem. Mily meglepő, nem?

Talán mindazok után, amit elmondtam, jól látható, hogy Bagó Zoltán, mint az egyesület polgármesterjelöltje, átvette az egyesületi elnök szerepét. Gyakorlatilag mindenben ő döntött, kicsúszott az irányítás a kezemből, ami az én jóhiszeműségemnek köszönhető, meg annak, hogy nem akartam a csapatot felrúgni.

Hiába volt mellettem a jelöltek többsége, senki nem akart csapatot bomlasztani.
Végül szimpátia-elv alapú lett a kompenzációs lista, amiről Bagó Zoltán kihozta, hogy ő van az első helyen, a 92 százalékos tetszési indexe miatt. Én voltam hátulról a harmadik.
Ezek után a kompenzációs listáról azt mondtam: mint a jelölőszervezet elnöke, ezt én nem vagyok hajlandó aláírni. Felálltam és elmentem.

Hazaérve beírtam a Messenger csoportba, hogy én megcsinálom a kompenzációs lista papírjait, ahogy az egyesület jóváhagyta. Aki úgy gondolja, az másnap mehet az önkormányzathoz aláírni. Azon a napon én is ott voltam az önkormányzat előtt, majd még ketten érkeztek a jelöltek közül.

Megérkezett Bagó Zoltán is, és azt mondta, hogy én megzsaroltam őt, így mindenki csak egyéni, független képviselőjelöltként indul, ha nem írom alá az ő által kijelölt listát. Már beszélt dr. Kiss Csaba jegyzővel, hogy ez lehetséges. Ha nem írom alá a papírokat, akkor magamra maradok, és nem lesz kompenzációs lista.

Viszont ha aláírom, hogy én leszek a 7. helyen, és ő lehet az első helyen, akkor megígéri, le fog mondani az én javamra. Ezt aztán be is írta a Messenger csoportba, de amikor ezt kijelentette, ott volt a férjem és egy másik képviselőjelölt is.

Messenger csoport bejegyzés

Bagó Zoltán már ezt megelőzően aláíratott a többiekkel egy a kompenzációs listával kapcsolatos biankó lemondó nyilatkozatot, amiről azt mondta, átadja részemre, hogy majd biztosan én vehessem át a mandátumot.

Ezt a lemondó nyilatkozatot mindenki aláírta, csak én nem. Felmentünk a jegyzőhöz, megtörtént a kompenzációs listához szükséges regisztráció, és én azonnal kértem a beígért lemondó nyilatkozatokat.

Erre Bagó Zoltán azt mondta, ott vannak a Krisztián autójában, de most meghív bennünket ebédelni a Bableves csárdába. Elmentünk a csárdába, majd ebéd után megint kértem a lemondó nyilatkozatokat, mivel láttam, ott van egy mappa a kezében.

Erre azt mondta, nem azok vannak a mappában, majd holnap oda adja. Három-négy napig folyamatosan kértem tőle, amikor végül azt mondta: ne ba..tassam már vele. Végül négy nap után kijelentette a Paprikafesztiválon, nem is fogja oda adni, azaz hazudott.

A Narancs kocsmában vártuk az eredményeket. Amikor már világosan látszott, hogy Bagó Zoltán veszíteni fog, azt mondta nekem: „Akkor holnaptól ülhetsz be az önkormányzatba.”
Ezt a kijelentését több jelölttárs is hallotta.

Én még kicsit csodálkoztam is, hogy ugyan nem adta oda a lemondó nyilatkozatokat, de ezek szerint mégis csak úgy gondolja, hogy korrekt lesz és lemond a javamra.

Másnap este volt egy gyűlés a házában, ahol már azt mondta: mivel nem hoztam az elvárt szavazatokat, így mégsem adja át a helyét.

Azóta Bagó Zoltánnal nem kommunikálunk.

Bagó Zoltán tartozik egy elszámolással és egy lemondó nyilatkozattal

Ezek után Bagó Zoltán tartozik egy lemondó nyilatkozattal és egy részletes elszámolással. Rajtam kívül egy másik jelölttársam is szóvá tette és le is írta, hogy jó lenne látni a közvélemény-kutatások, a marketingesnek kifizetett összeg, a zsoldosok 750 ezer forintjáról, a kihelyezett táblákkal kapcsolatos megállapodásokat és kifizetéseket. Erre Bagó Zoltán nem válaszolt, helyette kizárták őt a Messenger csoportból.” – mondta Gyarmati-Simigh Dóra, a Szívből Kalocsa Egyesület elnöke.

Hozzátette:

Nagyon megtörtem, számomra nagyon nagy tanulság volt. Szánalmas embernek tartom, hihetetlen, hogyan tud átgázolni ember így ismerősein, hogyan tudja gyerekkori barátait becsapni, fondorlatokkal kihasználni embertársait, mint most Bagó Zoltán!– zárta mondanivalóját Gyarmati-Simigh Dóra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>
2024. 06. 05., 11:01
Avagy: kis hírünk a nagyvilágban... FRISSÍTVE! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK