2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 370 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Fogadóirodát nyit és kérdőíven is kíváncsi a kalocsaiak véleményére Filvig Géza polgármesterjelölt

Borbély-Juhász Ágnes  |  2019. 05. 02., 08:45
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Minden túlzás nélkül kiírhatták volna az Érsekkert nyugati oldalán húzódó sétány elejére, hogy „pártok utcája”, azon ugyanis – eltekintve az Emika által nyújtott üdítő kivételtől – csak politikai pártok sátrai között kószálhattak a kalocsai majálisra látogatók. Sátrat állított, hellyel, étellel, itallal kínálta szimpatizánsait a Fidesz-KDNP, a DK, az MSZP, a Békés Kalocsáért Egyesület és a Jobbik is. Közülük is kitűnt, apait-anyait beleadott az önkormányzati választásokra polgármesterjelölt-állítási szándékát korábban bejelentő két szervezet, a Fidesz-KDNP és a Békés Kalocsáért Egyesület főhadiszállása. Ezekben a sátrakban ugyanis külön zenés, beszélgetős programokat szerveztek, időnként kisebb tumultust előidézve a sétányon.

Dr. Filvig Géza polgármesterjelölt és csapata délelőtt 10 órától egészen este 8 óráig valamennyi korosztálynak kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínáló programot állított össze, délben pedig sajtótájékoztatót is tartott a házigazda polgármesterjelölt és Font Sándor országgyűlési képviselő, amelyen a kalocsaiakat izgalomban tartó témákat érintettek. Filvig Géza legelőször kampánymunkatársát, Palásti Györgyöt, valamint a mellette felsorakozott – ahogy ő fogalmazott – segítőit mutatta be. Név szerint

dr. Körmendy Szabolcsot, Simon Zoltánt, Kákonyi Istvánt, Tihanyi Tiborné Irénkét, Schmidt Rajmundot, Pécsi Vivient, Jánosi Györgyöt, és Szigeti Tamást.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Hozzátette, ez a csapat egy emberként dolgozik azon, hogy Kalocsa a jövőben ne elszigetelt városként működjön a körülötte nagy fejlődésen átesett települések között, hanem egy modern, élhető, prosperáló városként születhessen újjá. Ugyanakkor ahhoz a szolgálathoz, amelyre készülnek, elengedhetetlen a lakossági, vállalkozói vélemények, igények ismerete, ezért arra kérte a kalocsaiakat, hogy az általuk összeállított kérdőíven keresztül osszák meg velük elképzeléseiket, hogy azokat az előkészületben lévő programjukba beépíthessék.

Filvig Géza kiemelte: a lakossággal nem csak a kérdőíveken keresztül, hanem közvetlenül, személyesen is fontosnak tartja a kapcsolatteremtést és -tartást. Ezért

a sétálóutcában, a postával szemben fogadóirodát nyit,

emellett a már meglévő Facebook oldala mellé Instagram és Youtube oldalt, valamint saját honlapot is indít.

Szeretnék minden kalocsai polgárnak jó városvezetője, jó polgármestere lenni, és ez is ezt a célt szolgálja” – mondta Filvig, majd hozzátette,

polgármesteri programja részleteit az európai parlamenti választások után fogja ismertetni.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Abból azonban már mostani tájékoztatóján is megosztott egyes részleteket, úgy, mint:

  • az előző városvezetők által létrehozott értékek, kialakított jól működő rendszerek tiszteletben tartása,
  • Kalocsa városának fejlődő, modern városkép kialakítása, „Kalocsának nem szabad „elfalusiasodó” irányt vennie”,
  • nyugdíjasok valódi megbecsülése – ők teremtettek alapot ahhoz, hogy a mostani generáció végezhesse munkáját,
  • a fiatalok Kalocsán tartása – meg kell oldani, hogy minél többen Kalocsán képzeljék el a jövőjüket,
  • kapcsolatokkal, lobby tevékenységgel meg kell oldani, hogy az ipari park vonzóvá váljon, pályázatok révén újabb források jöjjenek a városba,
  • a pihenési, sportolási lehetőségeket bővíteni kell,
  • meg kell alkotni és végrehajtani a ’smart city’ koncepciót, ahol a digitalizáció fontos szerepet kap, hogy az önkormányzat a mai, felgyorsult világunk adta körülmények közt optimálisan, költséghatékonyan tudjon működni.

„Kalocsa velünk erősebb.”

– ez a mondat is olvasható volt a Filvig Géza sátrában kihelyezett okostelevíziókészülékeken, amelyek egész napos működésük során profi munkáról árulkodó slideshowban ismertették a Fidesz-KDNP által megfogalmazott értékeket.

Hogy mit értenek a „Kalocsa velünk erősebb” kijelentés alatt, azt a jelölt külön kifejtette tájékoztatója folyamán. Mint mondta, egyrészt „velünk, kalocsai lakosokkal erősebb városunk, akik gondolataikat, segítségüket, támogatásukat adják a városvezetői munkához”. Másrészt, a siker kulcsfontosságú képlete az is, hogy ki milyen kapcsolatokkal rendelkezik, ezért velük, akik „értékes kormányzati kapcsolatokkal rendelkeznek és azt a város javára kamatoztatni tudják” erősebb lesz Kalocsa.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Apai örömök

Dr. Filvig Géza beszéde végén azt az örömhírt is megosztotta a nyilvánossággal, hogy a kedden

felesége világra hozta második gyermeküket, a kis Gézát.

Mint mondta, családjukban erős a hagyományok tiszteletére való törekvés. Ő maga szoros kapcsolatban állt édesapjával, aki egykor alpolgármesterként dolgozott a városban.
Visszaemlékezett: édesapja nagyon jó példát mutatott neki munkája és civil élete során is, és ezt a jó mintát igyekszik ő is továbbadni gyerekeinek.

Arra törekszem, hogy a lányom és a fiam büszke lehessen rám, mint ahogy én az vagyok az én apámra.” – zárta gondolatait Filvig Géza, majd átadta a szót Font Sándor országgyűlési képviselőnek.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Május 26., Európai parlamenti választások

– Itt Kalocsán inkább már mindenkit az őszi önkormányzati választás bizserget. A médiumokat, Facebook profilokat olvasgatva is inkább ezt tapasztalom. Igen, az önkormányzati választás egy nagy kihívás, szeretném abban segíteni ezt a csapatot. Nem kérdéses, hogy azokat támogatom, akik itt állnak mögöttem. Nem kérdés, hogy a már több mint 20 éves parlamenti kapcsolataimat ezzel a csapattal szeretném kamatoztatni Kalocsa város érdekében – terelte vissza a politikára a szót a képviselő, hozzátéve, hogy eközben országosan egyre intenzívebb a május 26-ai választással kapcsolatos információáramlás is.

Itt hívta fel a publikum figyelmét arra, hogy

május 8-án, szerdán Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója és alelnöke látogat Kalocsára,

hogy egyebek mellett arról is kendőzetlenül beszéljen 17 órától a városi színházban, hogy mi is a valódi tétje az alig négy hét múlva esedékes európai parlamenti választásoknak.

Font Sándor szerint a korábbi uniós választások nem mozgatták meg túl nagy számban a választópolgárokat, azok alacsony részvétel mellett zajlottak. Úgy gondolja, ennek egyik oka, hogy nem közvetlen bennünket érintő kérdésről döntöttünk. Amint fogalmazott, ez lesz az EU választások körében az első olyan választás, amely testközeli problémát boncolgat, minden országban.

„Az a kérdés, hogy a most leköszönő, inkább a migráció ügyét segítő gondolati kör ugyanennyi vagy netán magasabb létszámmal foglalja-e majd el a parlamenti döntéshozó helyeket, vagy érvényesülhet az az erő, aki ezt komoly kritikával illeti. Magyarország ebben élen jár, és álláspontjának egyre több követője van – mutatott rá a képviselő, hangsúlyozva, hogy még soha nem kellett a választópolgároknak ilyen, mindnyájunkat közvetlenül érintő kérdéssel megbirkózni.

Font Sándor végül a helyi politikára visszakanyarodva megfogalmazta:

„Én úgy látom, Kalocsán eddig nem jó irányba mentek a dolgok, ezt kijelenthetem. Sajnos sok összehasonlító adatot tudnék hozni, környékbeli más települések, például Kiskőrös adatait, ami ezer fővel kisebb város, nincs érseki székhelye, nincs ekkora turisztikai nimbusza, mégis komolyabb sikerekre utaló adatokat látunk, például lakásépítés területén” – mutatott rá Font, hozzátéve, hogy júniustól azt próbálják majd elérni, hogy „trendi legyen Kalocsán élni.”

Zárszóként Filvig Gézának és csapatának az aznapi rendezvényekhez, valamint azt előttük álló kihívásokhoz is sok sikert és kitartást kívánt.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK